Spillhuset Bergen skal være et hverdagssted, hvor alle fra alle aldersgrupper er velkommen til å ha det gøy både sammen og individuelt. Allerede går prosjektet så godt at Spillhuset utvider sine åpningstider.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Spillhuset Bergen er oppe og går!

I mars var det endelig klart for stor åpning av Spillhuset Bergen, og det går allerede over all forventning. Daglig leder Maria Eriksen er helt blåst av banen. Hun gledes over å se at tilbudet allerede er flittig brukt, og ser frem til en aktiv vår og sommer.

– Alle har jobbet så hardt for å endelig kunne åpne. Nå ser både ansatte og alle de frivillige frem til en super tid hvor vi kan få oppleve hva det harde arbeidet har utrettet. Så blir det selvsagt mye jobb også fremover, ler hun.

All ære til de frivillige

Prosjektkoordinator Elida Odine Grøndahl er også klar for åpning, etter det som har vært flere år med planlegging av Spillhuset Bergen. Det er deilig å være i gang, og hun skryter av alle involverte som har lagt innsats inn i prosjektet.

– En skulle tro alle våre frivillige fikk betalt for å være her, så mye som de bidrar i driften, ler hun. Både Maria og Elida er helt sikker på at Spillhuset ikke kunne blitt en virkelighet uten engasjementet fra de frivillige.

Spillhuset Bergen er oppe og går!
Spillhuset Bergen i Veiten åpnet i mars, og er allerede blitt en stor suksess!

Et sunt alternativ

– Det er alltid noen som er villig til å stille opp, og de bidrar på alle plan. Fra ren drift og gjennomføring av åpningstidene, til hjelp og støtte til besøkende, forteller Elida. Det er hun som er ansvarlig for mellom annet Spacebar – kafeen som blir en stor faktor når den kommer i gang for fullt.

– Det er foreløpig åpnet en kiosk som skal utvikles til Spacebar-kafeen med tid. Her vil det etter hvert bli servert sunnere varm og kald mat og drikke. For nå kan man kjøpe snacks og drikkevarer i kiosken. Her skal ingen stereotypier rundt gaming-kostholdet underbygges. Det blir fokus på sunn mat og drikke for å holde energien oppe, forteller Elida.

Spillhuset Bergen er oppe og går!

Tilgjengelig for alle

Fra dag én har det vært fokus på å gjøre Spillhuset Bergen tilgjengelig for alle – men med spesielt fokus på individer som sliter ekstra i hverdagen. Det har vært viktig for alle involverte å bidra til å gjøre Spillhuset Bergen til en trygg havn for de som kommer gjennom døren. Huset er universelt tilrettelagt for rullestolbrukere, og fokuserer på å være tilgjengelig for alle.

– Mange som trekkes hit til oss sliter gjerne med å komme seg ut av huset. Vi vil spille på lag og hjelpe dem – ikke være nok en utfordring. Det samme gjelder selvsagt også for fysiske vanskeligheter også. Spillhuset skal være funksjonelt, uansett utfordringer, sier hun.

Spillhuset Bergen er oppe og går!

Et fantastisk tillegg til byen

Etter en fantastisk start, hvor både besøkende, frivillige og gjester trivdes så godt at dagene gjerne går langt ut over planlagt tid, er både Maria og Elida positiv til fremtiden. De tror Bergen har savnet et slikt tilbud.

– Under åpningen var det så god stemning at det var vanskelig å stoppe. Vi har jobbet mot dette så lenge at det er godt å kjenne på at vi er i gang, sier Elida. Foreløpig er tilbakemeldingene overveldende gode, og prognosene for Spillhuset lover godt.

– Mange har sett frem til dette, og vi har hatt mange gjester fra dag en. Vi skal jo være et hverdagssted, hvor alle fra alle aldersgrupper er velkommen til å ha det gøy både sammen og individuelt. Vi håper mange vil tilbringe hverdagen sin sammen med oss.

Spillhuset Bergen er oppe og går!

Utvider åpningstidene

Allerede går prosjektet så godt, at Spillhuset utvider sine åpningstider. De nye åpningstidene går fra kl.15.00 – 20:00 på onsdag til fredag, mens det i helgene holdes åpent mellom kl. 13.00 og 18:00. Det er også mye spennende på tapeten. Blant annet skal Spillhuset Bergen hoste Norges Beste Gamer 21. og 22. mai. Og i september blir Raptusfestivalen å se på huset.

– Vi er veldig glade for å se at huset blir brukt aktivt av spillmiljøet, og ser frem til å ha første edition av Norges Beste Gamer i Bergen. Dette er en gratis gaming-konkurranse som alle kan delta i, hvor de som vinner går videre til finale i Nord-Norge i november, forklarer Maria.

Konkurransen går ut på å spille gjennom spill som du ikke får vite på forhånd, de fleste er enkle å spille, men ikke alltid like lette å mestre. I Nord-Norge hvor initiativtakerne fra Tvibit holder til har dette allerede blitt en familietradisjon hos flere. For å være med på Norges Beste Gamer må du være minst 14 år gammel. Det er ingen øvre aldersgrense.

– Nå som vi har hatt åpent en stund, ser vi at tilbudet er svært viktig for veldig mange. Her kan alle komme, og terskelen er lav for å delta. Det frivillige miljøet rundt huset har vokst og er utrolig inkluderende. For en bra gjeng! Vi gleder oss til forsettelsen.