OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

SOS Ole Bull: Redningsa(u)ksjon

Hvor mange ganger har du gledet deg lenge til en god kulturopplevelse? En sånn tvers gjennom herlig kveld, der du lot deg rive med, lot deg engasjere – og lo sånn at det verket i magemusklene etterpå? Ole Bull Huset midt i sentrum gleder mennesker hver dag, og presenterer hvert år noen av landets mest populære forestillinger. Nå står huset i fare for å måtte stenge dørene, på grunn av restriksjonene knyttet til den pågående pandemien.

REDNINGSA(U)KSJON

Derfor har en rekke aktører i kulturmiljøet som Christine Hope, Frode Gjerløw, Christoffer Schjelderup, Lykke Kristine Moen, Øyvind Rafto, Sandra Spjelkavik og Kulturoperatørene satt i gang en stor redningsa(u)ksjon gjennom tiltaket SOS Ole Bull. Populære artister stiller opp og auksjonerer bort opplevelser med seg selv, til inntekt for Ole Bull Huset. Mange av dem dukker også opp på scenen for avslutningen av auksjonen lørdag 15. august! Forestillingen strømmes gratis på Facebook og YouTube, men man kan også sikre seg en plass i salen om man er rask.

VANSKELIG PERIODE

På grunn av restriksjonene knyttet til den pågående pandemien, står Ole Bull huset nå på kanten av stupet. I vår måtte huset innstille alle forestillinger og stenge serveringstilbudet. I høst kan de gjennomføre forestillinger, men med under halv kapasitet i forhold til antall publikummere, og med økte kostnader til smitteverntiltak og bemanning. Rent økonomisk vil dette medføre kontinuerlige tap, og det er kun et spørsmål om tid før det ikke er mulig å dekke løpende utgifter. Private aktører har kommet med sårt trengte nødmidler, men dette er ikke nok til å at huset kan overleve høsten.

 

–  Vi kan ikke sitte stille og vente på at politikerne kommer på banen for å redde privatteatrene lenger. Mister vi Ole Bull Scene mister vi landets nest største humorscene og en viktig kulturell bidragsyter for hele den norske humorbransjen, sier Lykke Kristine Moen.

GØY, GLEDE OG GALSKAP

Det er nettopp derfor det er kalt inn til redningsa(u)ksjon! Lørdag 15. august loves en festkveld man sent vil glemme, selvsagt på Ole Bull Scene, med et fyrverkeri av en forestilling. Showet, ledet av Christoffer Schjelderup, vil inkludere en rekke artister med tilknytning til Ole Bull Scene. En av dem er initiativtaker Lykke Kristine Moen som hyppig står på scenen på Ole Bull. På spørsmål om hva vi kan forvente av showet sier Lykke: – De tre G’ene – Gøy, Glede og Galskap! Og forhåpentligvis masse penger til Ole Bull Scene!

 

Både privatpersoner og bedrifter kan bli med på redningsauksjonen, og allerede nå ligger en rekke auksjonsobjekter ute klar til å bys på via auksjonen.no. Drømmer du om en kaffedate med Kjell-Simen fra Parterapi eller ønsker bedriften deres tidenes utflukt på tog og sykkel til Voss med Linda Eide som guide? Hva med å få besøk av selveste Are Kalvø i lunsjen på kontoret? Dette er en unik anledning til å by på en opplevelse helt utenom det vanlige. Under showet 15. august kan man også bidra med ønsket beløp via Vipps, og bli med i trekningen av flotte opplevelser gitt av næringslivet i Bergen.

FØLG MED VIDERE

Via SOS Ole Bull sin Facebookside kan man få med seg nye auksjoner når de blir lagt ut. Alle auksjoner finner du også her på auksjonen.no. Billetter til forestillingen den 15. august ligger ute for salg nå – husk å være rask, det er kun et begrenset antall billetter!

Alle inntekter fra auksjonen går selvsagt uavkortet til Ole Bull Scene – artister, produksjonsapparat og personell stiller opp på dugnad. Vi oppfordrer alle som er glade i humor, musikk og gode opplevelser til å bidra!