Både Darth Vader og Harry Potter ønsker deg velkommen inn i den nye, store Outland-butikken på Strandkaien.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Åpningsfest hos Outland

Lørdag 15. oktober blir det storslått åpningsfest hos byens nye, store Outland-butikk. Det blir gode tilbud, konkurranser og quiz, samt ulike smakstester på spennende produkter i butikken.

– Vi må selvsagt feire den nye butikken vår, som vi er så stolt av, forteller Ingrid Knudsen – daglig leder hos Outland. Selv om nye Outland på Strandkaien har hatt dørene åpne en stund, har selve åpningsfesten latt vente på seg.

– Vi ønsket å komme til rette før vi stelte i stand noe, og nå er vi endelig klar for å virkelig slå på stortrommen og feire. Den nye butikken er fylt opp, og både gamle produkter og nye er kommet til sin rett.

Åpningsfest hos Outland
Den nye Outland-butikken på Strandkaien strekker seg over mange kvadratmeter og er romslig og fin!

En real oppgradering

Oppgraderingen i kvadratmeter fra de tidligere lokalene til de nye er betydelig, og gjør det klart akkurat hvor mye denne omlokaliseringen trengtes. Outland fyller hele det enorme lokalet hvor Wallendahl tidligere hadde sin underetasje. Det får en til å undres hvordan de klarte å skvise seg inn i de tidligere lokalene i Fortunen.

– De ansatte gikk oppå hverandre, og kunder snudde i døren når de så hvor trangt det var. I de tidligere lokalene hadde vi 60 cm rom mellom hyllene, og man navigerte ved å skvise seg forbi, eller vente på tur i hver hylle. Nå har vi doblet til 120 cm mellom de fleste hyller. Å ha luft mellom hyller, plass til å bevege seg er en luksus vi ikke har kjent på før, forteller Ingrid. Hun innrømmer at den største endringen skjer hos de ansatte, som tidligere ikke har hatt pauserom, eller plass til å være sosial på jobb. Endringen har gjort store ting for arbeidsmoralen.

Åpningsfest hos Outland
I den nye, store butikken finner du bøker, tegneserier og mer på rekke og rad!

Mer tilgjengelig

– Det var viktig for oss å gi de ansatte, som vi setter så stor pris på, en bedre arbeidsplass, og at de kan glede seg til jobb. Nå har vi stort pauserom med plass til mange, og mulighet for å bruke pausetiden på brettspill, sosialt eller å slappe av. Det gjør mye.

I tillegg understreker Ingrid hvor stort det er å nå ha en mer tilgjengelig, og rullestolvennlig butikk. Endelig kan butikken være her for alle som ønsker å ta del i den, og glede seg over alt innholdet som nå er tilgjengelig.

Åpningsfest hos Outland
Den nye butikken har plass til store utstillinger hvor spill og mer stilles ut!

Positive tilbakemeldinger

Selv om Outland nå har tatt inn mye nytt i de større lokalene, har det største fokuset vært på å vise frem alle produktene som allerede var der, men som ikke har fått skinne. Mange kunder kommenterte allerede i første uke på hvor mye bedre utvalget var blitt – selv om det ikke var kommet inn noe nytt enda.

– Det er selvsagt gøy å se at kundene også merker hvor mye bedre vi har det her, og at våre faste kunder kan kose seg med de nye lokalene. Vi hadde noen som var bekymret for overgangen, men det virker å ha gått seg til, smiler Ingrid. Hun forklarer at de tidligere lokalene hadde en ikonisk vegg, full av malerier og figurer som ulike forfattere, tegneserieskapere og andre har bidratt til gjennom årene. Det var flere som meldte sin bekymring for om butikken ville forbli den samme uten dette.

– Jeg føler vi har fått bevist at vi forblir den samme gamle Outland, selv uten veggen, og med bedre plass. I tillegg kan vi nå ta tilbake noen av de gamle tradisjonene våre, som spillområdet vårt, vi kan ha signeringer og bli en arrangementsbutikk igjen. Det gleder vi oss stort til.

Åpningsfest hos Outland
Brettspill er en populær kategori i butikkens utvalg!

Nye tradisjoner til jul

Når julen nærmer seg med stormskritt vil det være flere og flere som merker seg endringer i bybildet som påvirker juletradisjonene. Ingrid kan avkrefte at de kommer til å overta Wallendahl sitt juletog. Det ble for dyrt, og passet ikke med Outland sitt konsept. Men det betyr ikke at hjørnevinduet vil stå tomt til julemånedene.

– Vi jobber med noe spennende i kulissene, og kan love at utstillingen blir verdt å ta en tur på besøk og oppleve. Det blir veldig spennende å se reaksjonene, men vi håper at mange vil komme til å elske våre nye tradisjoner like mye som de gamle. Vinduet kommer til å gjenspeile oss og butikken vår, og jeg tror det vil bli veldig bra, lover hun med et lurt smil.

Vi gleder oss stort til å se resultatet.