Ballettforestillingen “The Forest Song” var bare ett av mange ulike arrangement og oppsetninger denne dagen. (Foto: Elise Kabicek Skjerven | Syde AS)
Opplevelser

Magien skapes i labyrinten av Grieghallens ganger

Bunad- og dresskledde mennesker strømmer ut av Grieghallen. Midt i folkemengden av konfirmasjonskledde mennesker finner vi Ivanna Petrova, kveldens prosjektleder for Grieghallen.

Et bygg fullt av labyrinter

For en utenforstående virker Grieghallen som en kompleks labyrint med utallige rom, ganger, trapper og dører. Ivanna guider oss gjennom bygget, og det er lett å gå seg bort i det omfattende komplekset, og skjørtet hennes flagrer i vinden der vi går raskt nedover trappene. Som prosjektleder har Ivanna et bredt spekter av oppgaver, hovedsakelig å sikre sømløs koordinering mellom arrangørene og Grieghallen.

– Som prosjektleder er jeg bindeleddet mellom arrangør og hele huset, og skal ha et overblikk over alt som skjer i løpet av dagen. Dersom en arrangør eller noen andre lurer på noe, skal jeg enten vite det, eller finne ut av det.

I løpet av dagen får vi virkelig se hvor varierte oppgavene hennes er. Alt fra å forklare en ukrainsk danser hvordan en vaskemaskin fungerer til å sikre at alt er klart for publikums ankomst til salene til rett tid.

Magien skapes i labyrinten av Grieghallens ganger
Som prosjektleder har Ivanna et bredt spekter av oppgaver, hovedsakelig å sikre sømløs koordinering mellom arrangørene og Grieghallen. (Foto: Elise Kabicek Skjerven | Syde AS)

Grieghallens mange roller

En institusjon som Grieghallen krever mye logistikk for at ting skal gå opp, spesielt på travle dager som dette der det er arrangementer hele dagen og begge salene blir benyttet. Her skal garderober ryddes, saler vaskes, scenografi endres, i tillegg til at lyd og lys skal stilles inn og testes.

– Grieghallen er så mye mer enn bare et sted for forestillinger, vi leier også ut lokaler for alle typer arrangement – alt fra banketter og messer, til konferanser og utstillinger.

Med tre runder konfirmasjoner allerede gjennomført og nesten 4000 gjester som har strømmet gjennom dørene, er det nok å gjøre på huset denne dagen. Huset tømmes for dagens første gjester, og salene rengjøres før kveldens forestillinger i Peer Gynt-salen og i Griegsalen: Sydvestkoret og ballettforestillingen “The Forest Song”.

Menneskene som skaper magien

Dette bygget er fylt av dedikerte mennesker som jobber i kulissene for å skape magi på hver eneste forestilling og hvert arrangement. Blant disse finner vi prosjektlederne, som jobber som et bindeledd mellom arrangører, gjester og samarbeidspartnere.

Grieghallen ønsker at de besøkende skal ha en så sømløs og fin opplevelse som mulig. Dette innebærer at fakler er tent ved inngangen når de ankommer, og at de blir møtt av hyggelige vektere som sjekker billetter og guider de til salen de skal sitte i. I tillegg til dette tilbyr Grieghallen forhåndsbestilling av drikke både før forestilling og til pausen.

Med faklene tent, publikum på plass, og ballettdanserne klare for forestillingen, er Grieghallen fylt til randen av forventninger. Ivanna gjør en siste sjekk for å se at salen er klar for å fylles med spente publikummere. Salen fylles, sceneteppet går opp og magien er i gang!

Magien skapes i labyrinten av Grieghallens ganger
Salene tømmes og rengjøres før neste arrangement skal foregå. (Foto: Elise Kabicek Skjerven | Syde AS)
Magien skapes i labyrinten av Grieghallens ganger
Mye skal på plass mellom de ulike arrangementene. Det jobbes i kulissene og korridorene gjennom nesten hele døgnet (Foto: Elise Kabicek Skjerven | Syde AS)