Lysparken Lumagica holder åpent fra 18. november til 30. desember 2022.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

LUMAGICA, en magisk opplevelse for små og store

Over 36000 mennesker besøkte lysparken LUMAGICA på Bergenhus festning i fjor. Prosjektleder Robin Sætre gleder seg over å kunne gjenta suksessen igjen i år.

Byens juleentusiaster kan se frem til nye magiske opplevelser i årets lyspark. Parken redesignes for å gi deg som besøkende en enda bedre lysopplevelse. Du vil kjenne igjen flere av lysinstallasjonene, men det er også mange nye.

– Det blir fantastisk å komme tilbake til Bergen for å skape magiske opplevelser i vakre, historiske omgivelser på Bergenhus festning, sier Robin.

LUMAGICA ble svært godt mottatt i 2021, og mange tusen besøkte parken i førjulstiden. I år forlenger LUMAGICA åpningstiden, slik at enda flere kan få oppleve lysparken.

LUMAGICA åpner allerede 18. november, og holder åpent til og med 30. desember. LUMAGICA er en del av satsingen «Julebyen Bergen», sammen med Bergen Julemarked og Pepperkakebyen. Satsingen er det Bergen Sentrum AS som står bak.

LUMAGICA, en magisk opplevelse for små og store

Over 40 lysinstallasjoner

Lumagica holder til på Bergenhus festning. Her er lysparken lagt opp som en magisk rute der de besøkende passerer over førti unike og spektakulære lysinstallasjoner, flere av dem interaktive. Hver installasjon er et lysshow i seg selv. Ruten avsluttes i et forbedret spiseområde hvor besøkende kan kjøpe mat og drikke fra foodtrucks på området.

− Bergenhus festning er et fantastisk festivalområde med så mange muligheter. Det er utrolig spennende og givende å planlegge, og se hvordan vi også i år kan overraske og imponere våre besøkende, forklarer Robin.

LUMAGICA, en magisk opplevelse for små og store

I år som i fjor

I fjor bestilte gjestene billetter til et gitt klokkeslett, hvorpå man gikk gjennom en ferdig designet rute, og opplevde lysparken i eget tempo. Robin forteller at det blir bruk av tidsluker med 30 minutters intervaller mellom innslipp til parken i år også. Tidslukene brukes for å skape flyt og unngå lange køer ved hver enkelt lysinstallasjon.

– Vi ønsker å gi de besøkende en bedre opplevelse med mindre kø og stress. Vi oppfordrer gjestene våre til å bruke lang tid og hygge seg i parken.

Den magiske lysparken Lumagica arrangeres av MK Illumination, som kombinerer lokalkunnskap med global ekspertise for å skape gode lysopplevelser som gjør folk glade. I dag fins Lumagica flere steder i Europa og Japan, og planen er å utvide enda mer. Lumagica på Bergenhus festning er Norges første lyspark.

LUMAGICA, en magisk opplevelse for små og store

Passer for alle aldre

Fjorårets suksess viser hvordan lysparken LUMAGICA bringer ut magien i julen og vinteren for alle som kommer på besøk. Her kan man ta med familie og venner, kollegaer og kjærester på en magisk, uforglemmelig kveld, full av interaktive opplevelser, lyskunst, musikk og selvsagt god mat og drikke.

Lumagica vil være åpen hver tirsdag til søndag fra 18. november til 30. desember 2022 med unntak av 23.–25. desember.

– LumagicaBergen 2021 ble en suksess. Vi er glade for at vi også i 2022 får spre lysglede og skape magiske minner for hele familien på Bergenhus festning, avslutter Robin.