Gunslingers spiller på Verftet 10. februar.
Opplevelser

Hva skjer i byen i februar?

DNS byr på unike gjestespill og populære Billy Elliott. På byens andre scener er det også en lang meny for kultursultne å forsyne seg av.

Februar er ikke en stille og rolig måned på sentrums kulturscener. Det er både humor, ettertanke, råning og hjortejakt å glede seg til. Her er noen smakebiter.

Brass og Ballin

Fredag 9. februar fra klokken 9 og lørdag fra 08.30 inviterer Norges Musikkorps Forbund til NM brass 2024 i Grieghallen. 2. divisjon starter blant annet 09.00 i Griegsalen, mens 3. divisjon starter 16.00 i Peer Gynt sal. Følg med på Facebook for flere tider.

13. februar står en duo «alle» vet hvem er, på Ole Bull Scene: Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel. Gutta på 60+ sørger for fortellinger fra et levd liv, både som anekdoter og som sanger. For deg som ikke kjenner navnene, sjekk ut låter som «‘Till the morning comes», « In Rosas heart», «She belongs to the rain», «Har en drøm, ”Ei hand å holde i» og ”Lost in the tango”. Dette er en del av konsertserien Bergen Live Sessions våren 2024.

Mannen som holder konsert på Røkeriet på Verftet torsdag 15.februar, er også godt kjent. Lars Vaular! Dørene åpner 19.00, konsertstart en time senere.

Lørdag 17. februar er Forum stedet for Ballinciaga, som allerede er utsolgt… 23.februar samme sted er det derimot fremdeles billetter igjen til Vassendgutane. Stikkord er glede, party og et band som virkelig inkluderer sitt publikum fra første strofe. Og ja, det blir råning, ungkarer og hjortejakt, lover Forum scene.

Gjestespill hos DNS

Historien om Billy Elliot, gutten fra gruvebyen som vil bli ballettdanser –  har begeistret kritikere og publikum på Den Nationale Scene. Musikken er skrevet av Elton John, og forestillingen er et samarbeid med Fyllingsdalen Teater. Alt er utsolgt i februar og mars, men det kan komme uavhentede billetter. Så følg med! DNS har ellers flere gjestespill i februar:

  • Teater og dans i «Hvem drepte faren min» av Édouard Louis 6. og 7. februar.
  • «Platons Symposion» på Valentinsdagen 14. februar. En helaften med Platon (Vibeke Havre) som bartender, Sokrates (Lars Jacob Holm) som stamkunde og Diotima (Anlaug Børsheim) som nattklubbsangerinne. På gjestelisten står også Frode Grytten, Linda Eide, Daniel Mariblanca Sirmans, Brynjulf Jung Tjønn, Elio Lislerud og Solrun Toft Iversen.
  • «Hold kjeft, det er Ibsen!», av og med Liv Gulbrandsen spilles kun 15. februar.
Hva skjer i byen i februar?
De kjenner hver krik og krok av Norge. 13. februar deler superduoen Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel scene, sanger og historier på Ole Bull.

Blandet drops

Torsdag 8. februar og 5 flere datoer, er Heine Totland klar på Lille Ole Bull med sitt musikalske humorshow «Heine Aleine – og to til». Det blir fine sanger, såre sanger og morsomme sanger og små historier – fra oppvekst på Bømlo til deltaker på Farmen. Hvem de to andre er? Vokalist Karianne Kjærnes, og kontrabassist Roger Allan Ivin!

Fredag 9. februar, tar Fetisha Williams med seg sine favorittgjester til sitt første liveshow på Ole Bull Scene! Følgende loves: clickbaits fra Fetishas ekstravagante liv, svar på spørsmålene alle lurer på i «Girl let me ask you»-spalten, mulighet til å få svar på dine problemstillinger og rykende ferske Jodler fra hovedstaden.

Litteraturhusets lesesirkel for samtidslitteratur ledes av forfatter og litteraturformidler Eivind Riise Hauge. Månedens bok er «Femten år, den revolusjonære våren» av Vigdis Hjorth. Det lesesirkles 12. februar. Gruppe 1: 17.30–19.00, gruppe 2: 19.30–21.00. Sjekk ut resten av Litteraturhusets varierte program på deres Facebook-gruppe.

Navn som Gunslingers, Vidar Hodnekvam, Hkeem, Spidergawd og The Other End legger også turen innom Bergen sentrum de neste ukene. Det blir også sidersmaking med Thomas Digervold, Nordic Floyd Show dukker opp i byen og på Nøsteboden spiller Stones. Flere detaljer og arrangement finner du i arrangementskalenderen på Hva skjer?-oversikten.

I mars kan du forresten glede deg til premiere på det digitale kulturmagasinet Ke d´ går i? En nyhet fra Bergen Sentrum AS!