Har du husket å laste ned Bergen Kino-appen? Appen er den enkleste måten å kjøpe billetter, og holder deg oppdatert på premierer og arrangementer.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Gledelig jul hos Bergen Kino

Endelig er julen her igjen, og vi gleder oss til koselige kinoopplevelser som skaper den varme og gode julestemningen. I år er allerede flere av filmene på lerretet, og flere kommer de neste ukene.

Gledelig jul hos Bergen Kino
Julehyggen ligger alltid på lur bak konfliktene i «Gledelig jul». Foto: Nordisk Film Distribusjon

Gledelig Jul hadde premiere allerede 6. november. Dette er årets desidert morsomste julefilm, med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i spissen. Et herlig sammensurium av stjerner dukker opp i løpet av filmen, som handler om en familie som endelig skal samles til jul hos bestemor og bestefar. Men blir dette den siste? Ikke gå glipp av denne varme og gode julekomedien.

Også for de minste er det allerede mye å velge mellom. I Jul på Kutoppen er det bykalven Klara som skal feire jul på landet for første gang, og nesten dirrer av spenning. Men pappa Mosk bryr seg lite om julen, og skuffelsen blir stor. Kan Klara klare å lage jul selv, med hjelp fra gode venner?

Dragevokterens jul handler om Sara som bruker all sin tid til å gjemme seg for alle, også politiet. Men hva skjer når en drage krasjer i huset? Sammen med nabogutten Mortimer må Sara få dragen hjem igjen, før noen oppdager den. Og dette, er jo Sara ekspert til!

Brillebjørn feirer jul – premiere 20. november

De minste barnas favorittbjørn er endelig tilbake på kino – og nå skal han feire jul! Hvem vil du ta med deg på filmen?

Møt selveste Brillebjørn i foajeen lørdag 14. november fra kl. 12:30 før filmstart kl. 13:00. Det blir julekos og give-aways til alle!

Du kan også møte Brillebjørn på kinoen fredag 11. desember fra kl. 16:00–19:00, og lørdag 12. og søndag 13. desember fra kl. 10:00–16:00.

Julenissens datter 2 – premiere 20. november

Her kommer en frittstående oppfølger til julesuksessen fra 2018. 12 år gamle Lucie skal på skolen for å bli julenisse, som den første jenten noensinne. Men julegavemaskinen virker ikke! Noen har stjålet krystallen som gir drivstoff til maskinen! Klarer Lucia å finne skurken og redde julen?

Få også med deg kinoens spesialvisninger av kjente og kjære julefilmer:

5.12–6.12: Home Alone 30-års jubileum!
11.12: Die Hard (1988)
12.12: Love Actually
13.12: The Holiday strikkekino

Ikke bare jul

Det er ikke bare julen det handler om i disse dager. Filmen om Greta Thunberg går allerede på kinoen, og er et must for de som er interessert i dagens klimaendringer, og hvordan en liten jente kunne endre verden. Gå heller ikke glipp av Billie, en helt ny dokumentar om legenden Billie Holiday. Dette blir et møte med en av verdens fremste og mest sagnomsuste jazzmusikere, og hennes korte, turbulente liv. Aksel har premiere 27. november, og forteller historien til en av våre egne store idrettsstjerner, Aksel Lund Svindal.

For de som ikke er helt ferdig med den skumle og skrekkfylte høsten, kommer Freaky – hvor en tenåringsjente skifter kropp med en seriemorder, og har 24 timer på å skifte tilbake. Blir dette for mye for deg, sjekk ut Heksene som kommer på kino 11. desember, og er en ny filmatisering av Roald Dahls berømte barnebok. Anne Hathaways fremstilling av heks kan gi frysninger nedover ryggen.

Croods – en ny tid kommer endelig på kino den 4. desember. Mange har ventet på fortsettelsen om huleboerne som rømte fra verdens undergang.

Free Guy med stjerner som Ryan Reynolds og Taika Waititi kommer 11. desember. Her handler det om å frigjøre karakterene i et verdensomspennende dataspill. 25. desember kan du se Den Største Forbrytelsen – en sterk film som omhandler deporteringen av 773 jøder fra Norge under andre verdenskrig. Kun 35 kom tilbake og kunne fortelle sin historie.

25. desember finner du også Wonder Woman 1984, som mange har ventet og gledet seg til, så her er det bare å være tidlig ute med å booke din billett – romjulen er en travel tid for kinoen. En kinobillett er jo en super julegave til noen du er glad i!