BYR OPP TIL DANS: Lørdag 3. juli kan publikum oppleve ulike dansesjangre på Bryggen. Her viser dansegruppen Perkonkalns frem tradisjonell latvisk folkedans. Bilde: Siri Storheim

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Fyller Bryggen med aktivitet i sommer

Når Bryggen og Torget stenges for gjennomkjøring med personbiler og motorsykler fra 3. juli til 15. august, fylles området med kulturaktivitet. Her blir det noe for både liten og stor.

Bergen bystyre har vedtatt å gjennomføre prøveordningen med å stenge Torget og Bryggen for gjennomgangstrafikk også i år. Stengingen skjer fra 3. juli til 15. august.

Kulturetaten har fått i oppdrag å skape aktivitet i området, med et temabasert program for både liten og stor. Arrangementene følger gjeldende smittevernregler. Publikum og deltagere må registrere seg via QR-kode på stedet.

Dette kan du oppleve:

Lørdag 3. juli – Bryggedans

Klokken 17.00-20.00

På første arrangementsdag kan publikum oppleve ulike dansesjangre, fra folkedans og Mexico Lindo til K-pop og freestyle, for å nevne noe. For de som ønsker å slå seg løs på dansegulvet selv, inviteres det til Silent disco klokken 19.00 inne på Bryggen ved Tracteuren.

Lørdag 16. juli – Bryggelek

Klokken 12.00-15.00

Bryggen fylles med lek og spill for alle aldersgrupper. Blant annet vil Musikaljentene vise frem gamle inntil-vegge-leker.

Lørdag 24. juli – Miljø og gjenbruk

Klokken 12.00-15.00

Denne dagen står bærekraft i fokus. Her kan du komme på plantebyttedag, kjøpe brukte klær av Landåspikene eller kanskje delta på workshop med Ingrid Vik Lysne, der du kan lære deg å lage brilleetui og scrunchie. I tillegg vil Fiskerimuseet tilby ulike aktiviteter.

Fredagene 30. juli og 6. august – Pop up-aktiviteter i regi av Kultursommerjobb

Vi får besøk av de dyktige ungdommene fra Kultursommerjobb.