Bergen Matfestival sopm går av stabelen i Bergen sentrum 2.-3. september 2022 vil du ikke gå glipp av! I år løftes det som allerede er en av Norges største lokalmatfestivaler til et helt nytt nivå!

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Bergen Matfestival inviterer til årets diggeste folkefest

2. – 3. september 2022 er en av Norges største lokalmatfestivaler tilbake. Bergen Matfestival har som mål å skape en smakfull, kunnskapsrik og inkluderende matarena for alle. I år brer festivalen seg utover hele sentrum, fra Festplassen til Torgallmenningen, Torget, Byparken, og selvsagt på alle deltagende restauranter. Og de fleste områdene er helt gratis!

Er du spent? Det er vi! Her er noe av det som skjer under årets diggeste happening.

Lokalmatfest på Festplassen og Torgallmenningen

På Torgallmenningen og Festplassen får du smake det ypperste av mat og drikke som produseres i Vestland. Her kan du handle lokale grønnsaker, frukt og bær, og oster, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene. Smak på spennende festivalretter som produsentene har utviklet sammen med eksepsjonelle kokker, og nyt grillmat rett fra pop-up scenen der nye aktører holder grillshow hver time. Festivalen åpnes på fredag 2. september med forhåpentligvis verdens største skillingsbolle på Torgallmenningen.

Lørdag 3. september er det duket for årets diggeste konkurranse når tre vestlandsfamilier skal kjempe om å lage den beste sjømatretten i Godfisk-konkurransen, «Sjømatfamilien». Har du lyst å være med? Meld deg på her innen 20. juli.

Bergen Matfestival inviterer til årets diggeste folkefest

Piknik i Byparken og Bar lokal

Midt på Festplassen finner du «Bar lokal» med ekte festivalstemning og DJ. Der kan du utforske bredden av lokalprodusert drikke fra sider og øl til gin og akevitt. Nytt for årets arrangement er blant annet at Bergen Matfestival slår kreftene sammen med kulturarrangører som musikkfestivalen Vill Vill Vest. Dette vil du kunne oppleve i Byparken. Her kan du handle med deg en lokal piknik-kurv og nyte smakene til lyden av ny musikk fra moderne artister.

Bergen Matfestival inviterer til årets diggeste folkefest

Matglede for barn og unge på Torgallmenningen

Under festivalen skal publikum få smake, sanse og lære. Ung Matfest er området for de mellom 6 og 15 år. Her arrangeres det et stort spekter matglade aktiviteter. Her får de yngste festivalgjestene bli kjent med bredden av arter i havet, lære å lage mat utendørs og prøve nye smaker som tang og tare. Ung Matfest inviterer til kurs, quiz og nye happenings hver time. Her får hele familien kunnskap om maten som er bra for både kropp og klode.

Bergen Matfestival inviterer til årets diggeste folkefest

«Lær fra de beste» i kursteltet på Torget

I kursteltet på Torget finner du smakskursene for deg over 18 år. Her du delta på spennende kurs, som «Grill, chill og sider» og bli inspirert av fremragende kokker og produsenter. Lær å lage pizza fra kokkene på Bien, og bli inspirert med sjømaten fra tilreisende kokker fra internasjonale byer som i likhet med Bergen, har status som kreative gastronomibyer i UNESCO-nettverket. Billetter til kursene finner du her.

Bergen Matfestival inviterer til årets diggeste folkefest

Festival på restaurantene

Under festivalen vil over 30 restauranter ha festivalarrangement som viser deg unike, lokale smaker på en helt ny måte. Her vil du få møte de dyktige kokker, servitører og vinkelnere, og få oppleve kreative retter i fantastiske omgivelser. Det blir grillarrangement, «hjemme hos»-kurs og spenstige festivalmenyer for enhver smak. Restaurant Opus 16 tar for eksempel over veteranskipet Stord1 og kjører lokal Afternoon Tea til sjøs.

Bergen Matfestival inviterer til årets diggeste folkefest

Arrangementene du må få med deg før festivalstart

Bergen Matfestival er en festival med hjerte for hele byen. Derfor brer festivalen seg utover, ikke bare over hele sentrum, men også på flere nye arenaer. Bli med på foredrag om mat i samfunnet på Bergen Offentlige Bibliotek, eller kanskje vil du heller dra på langbordsmiddag på Lystgården? Mat påvirker alle aspekt av livene våre, og det skal programmet til Bergen Matfestival gjenspeile ved å være en inkluderende festival som tenker bærekraft i sin aller br edeste forstand. Festivalen samarbeider en rekke dyktige aktører for å spre entusiasme i alle byens krinkler og kroker- også lenge før festivalen åpner fredag formiddag. Her kan du se arrangementene du må få med deg før festivalstart.

Velkommen til bords!