Opplevelser

Bergen Kino LUX – helsebringende filmopplevelser

Midt i hjertet av Bergen sentrum finner du ett av Norges mest imponerende kinofasiliteter – Bergen Kino LUX.

Med et enhetlig konsept i alle våre saler, som sikrer identisk kvalitet i lyd, bilde og sittekomfort, ønsker vi å gi våre gjester den ultimate kinoopplevelsen. For oss handler det ikke bare om å vise filmer; det handler om å skape minneverdige øyeblikk, sier Jeanette Heggland, daglig leder hos Bergen Kino.

Selv om mange kan streame nesten hvilken som helst film fra en komfortabel sofa i eget hjem, ligger det også mer inkludert i det å se en film på kino.

– Ingenting kan sammenlignes med den enestående lyd- og bildekvaliteten og ikke minst sittekomforten man opplever i Bergen Kino LUX. I tillegg kommer det sosiale aspektet, som er vanskelig å gjenskape hjemme og som gir en ekstra dimensjon til kinoopplevelsen.

Film som folkehelsetiltak?

For selv om noen ikke helt har forstått konseptet med at telefoner bør være avslått og at samtaler med sidemannen gjerne bør tas før eller etter kinobesøket, er en film på kino som å være i en egen boble. Her har man en unik mulighet til å koble av fra hverdagens stress, fordype seg i en annen verden og skape minner som varer livet ut.

En studie gjort av forskere ved bl.a. University of Oxford og Aarhus Universitet har også kommet frem til at film er det som i størst grad får hjernen til å slappe av, og dermed har en helsefremmende effekt.

– Når det er bevist at en film gir hjernen et frirom der du slipper å ta stilling til noe, gjenstår det bare å se om filmopplevelser på kino kommer på listen av offisielle folkehelsetiltak.

Tilrettelagte kinokonsepter

Det å møte gjestene på deres behov er nøkkelen til en perfekt filmopplevelse, og derfor tilbyr Bergen Kino ikke bare luksuriøse saler, men tilrettelegger også tilpassede visninger opp mot ulike grupper.

– Vi tilbyr både babykino og seniorkino, med blant annet noe dempet lyd og litt mer belysning i salen. På babykino er det også lagt til rette for barnestell, oppvarming av mat, og oppbevaring av barnevogn, og alle disponerer to seter hver. Her er det selvsagt også lov å snakke, le og gjerne rope av begeistring, slik babyer ofte gjør.

Studentrabatt og studentarrangementer

For studenter er det ekstra gledelig å vite at man kan nyte kinoforestillinger til en rimelig pris mandag til onsdag, og med jevne mellomrom slår Bergen Kino til med spesielle studentarrangementer i samarbeid med Sparebanken Vest.

– For en hundrelapp får studentene en skikkelig helaften, med kinovisning og gratis pizza, og de får til og med velge filmen selv.
Studentene stemmer i forkant hvilken film de ønsker å se, og noen ganger er det så jevnt at vi velger å sette opp to filmer, smiler Jeanette.

Fakta om Bergen Kino LUX

Fremtidens teknologi og film møtes i perfekt harmoni; uslåelig bildekvalitet og omfavnende lyd med vår Dolby Atmos-teknologi. Salene installeres med iSense-teknologi og iSense-dekor hvor du kan oppleve filmen slik den var ment å bli sett. Pitch-perfekt Dolby Atmos-surround lyd og feilfri 4K-projeksjon betyr at du kan se alle detaljer og høre hver lyd. Den klareste lyden og det sterkeste bilde.

Bergen Kino LUX – helsebringende filmopplevelser
Seniorkino er et av de populære kinokonseptene som tilbys hos Bergen Kino. Bergen Kino har egne seniorpriser hele uken og hver torsdag egen senior visning med dempet lyd og lys i KP1. Kinoen serverer kaffe og vafler.