Matilde Felden og Robin Rasamanickam står bak Rendezvous-konseptet som handler om vakkert, stilfullt og eksklusivt design, satt sammen med vintage skatter. I det nye, åpne og luftige butikklokalet i Øvregaten finner man håndlagede design fra hele Europa, med fokus på kunstnere og designere man ikke finner andre steder i Bergen.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Interiør

Rendezvous: Ditt nye favorittsted i Øvregaten

Matilde Felden og Robin Rasamanickam oppdaget en felles lidenskap for interiør og design da de begge jobbet sammen under sin tidligere arbeidsgiver. Når pandemien rammet ble det plutselig mye tid til overs, og tanken om å starte for seg selv ble til. Fredag 4. juni åpnet Rendezvous dørene i Øvregaten 13.

– Det ble lite sosialt, og vi fikk tid til å tenke, til å fokusere tankene og planleggingen. Jeg har drømt om å drive for meg selv siden jeg var liten, smiler Matilde.

For Robin var dette også en gylden mulighet til å bruke og fokusere sine ferdigheter. Han studerer grafisk design, og har designet hele prosjektets grafiske profil, fra logo til hjemmeside og alt innenfor marketing.

Rendezvous: Ditt nye favorittsted i Øvregaten
Den nye Rendezvous-butikken ligger i Øvregaten 13 i Bergen sentrum.

Et populært samlested

I januar startet planleggingen, og nå er altså butikken offisielt åpnet.

“Rendezvous: a favourite, or a popular gathering place” står det på vinduene før man kommer inn i lokalet. Altså, “et favorittsted, eller populært samlested.” Det var denne definisjonen som avgjorde valget av navn for Matilde og Robin.

– Da vi skulle velge navn var det viktig for oss at det hadde en betydning som passet med oss og konseptet vårt. Ordet Rendezvous har mange betydninger, men vi har valgt den som passet oss best. En annen definisjon er “avtale”, som også passer til styling-delen av konseptet vårt, forklarer Matilde.

Rendezvous: Ditt nye favorittsted i Øvregaten
I den nye Rendezvous-butikken finner man håndlagede design fra hele Europa, med fokus på kunstnere og designere man ikke finner andre steder i Bergen

One-of-a-kind

Hun forklarer videre at Rendezvous-konseptet handler om vakkert, stilfullt og eksklusivt design, satt sammen med vintage skatter. I det åpne og luftige butikklokalet finner man håndlagede design fra hele Europa, med fokus på kunstnere og designere man ikke finner andre steder i Bergen. Matilde og Robin er opptatt av å kurere “one-of-a-kind” design og interiør, og dette dette sammen med gammelt og vintage til en unik stil.

Rendezvous: Ditt nye favorittsted i Øvregaten
Rendezvous tilbyr også boligstyling for både privatpersoner og bedrifter.

Design og boligstyling

Sammen med butikken hvor de selger små og store enkeltgjenstander – både nytt og vintage – er Rendezvous også et styling-tilbud. Her kan kundene hyre Matilde og Robin til å style boligen sin og til å sette sitt helt spesielle preg på interiøret. Allerede før åpning har de to stylet for både privatkunder og bedrifter.

– Det er spennende fordi alle har sin egen forskjellige stil, akkurat slik som vi har vår. Derfor er boligstyling alltid et eventyr av å kombinere vår og kundens stil og ønsker til noe som fungerer, sier Matilde.

Så langt har interessen vært stor rundt den nye butikken i Øvregaten, og før åpningen kan Robin og Matilde fortelle om hyggelige kunder som allerede kommer innom for å spørre og grave om tillegget til de andre butikkene i området. Andre holder seg utenfor og kikker gjennom vinduene på sortimentet og utviklingen. Nå, når butikken har vært offisielt åpnet i noen dager har responsen vært enda bedre, og flere kunder har vært innom for nye nytt til boligen.

Rendezvous: Ditt nye favorittsted i Øvregaten

Arvet kunnskap og lidenskap

Verken Matilde eller Robin har utdanning innenfor interiør. For dem handler det ikke om kunnskap, men lidenskap og kjærlighet til faget. Matilde er oppvokst i Frankrike, hvor hun har arvet morens interesse og stil, og har siden studert økonomi, salg og import – som også har vært viktige faktorer for å få tak i og kurere tingene hun ønsket i butikken.

– Mamma elsket å style hjemmet vårt og hadde en helt egen måte å sette sammen gammelt og nytt. Jeg har nok arvet akkurat den delen av stilen min fra henne, men også med tid og alder laget meg noe eget, forteller Matilde. Nå er målet hennes å vekke bergensernes interesse og øye for ny interiør utenfor det kjente man allerede finner i Bergen.

For Robin er det hele en mer nyutviklet lidenskap. Han forklarer at han opp gjennom årene har reist mye, og tror at stilen og interessen har vokst med å se og oppleve nye kulturer og input. Interiør og kultur går hånd i hånd, og hvor enn man drar i verden opplever og ser man nye trender. Nå vil han dele disse erfaringene med kundene.

Vi er Rendezvous

De to unge gründerene er ikke redd for å begi seg ut på det som mange vil synes er et smalt marked.

– Vi har aldri vært redd eller nervøs. Det handler om å satse og ikke se seg tilbake. Å finne gleden i utfordringer og kjøre på, slik at vi vet at vi satser alt. Rendezvous merket er oss, og vi er Rendezvous.