De nye bildene til Anne Gro kan ses og oppleves på Bryggen Kunstskole, mellom 8. og 11. september.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Interiør

Kunstutstilling: Inspirert av Naturen

Anne Gro Starefoss Greve er kunstner, og har de siste fem årene holdt flere utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Hun maler på lerret, og bruker akrylmaling til å vise frem vakker vestlandsnatur og kultur, slik det sees gjennom hennes øyne. I høst åpner hun separatutstillingen “Inspirert av Naturen” 8. – 11. september.

– Jeg er generelt inspirert av natur og fauna, men spesielt denne utstillingen viser frem vakre motiv som jeg har fanget fra min tid her på Vestlandet. Man vil kunne se mange oselvere, vakkert og røft kystlandskap, og en del dyr som gjerne dukker opp ellers i maleriene mine. Jeg tror bergenserne og vestlendinger vil kunne kjenne seg igjen i bildene, og kan se for seg ulike steder motivene kommer fra, forteller Anne Gro.

Kunstutstilling: Inspirert av Naturen
The Oselvar ready for work. Acrylic on canvas. 70x90

Inspirasjon i regnet

Atelieret til Anne Gro finner vi på toppen av Bryggen, gjemt inne mellom smitt og smau og gamle historiske trebygg. Historien og kulturen til Vestlandet omgir henne når hun maler. Spesielt inspirert blir hun av å sitte her en sen kveld og høre regnet som drypper på skråtaket. Helt her oppe forsvinner lyden av byen, og det er lett å forestille seg hvordan en slik lokasjon gir skaperglede.

– Store deler av året holder vi til på en øy utenfor Os, og vi bruker mye tid i båt langs kysten. Da knipser jeg bilder av motiver og lokasjoner, som jeg tar frem igjen når jeg skal male. Slik kan jeg holde bildene levende i hodet, og friske opp minnet med farger og stemningen.

Kunstutstilling: Inspirert av Naturen
Boathouses at Skogsvågen. Acrylic on canvas. 80x80

Vestlandsmotiv

Anne Gro vokste opp i Bergen og har i voksen alder blitt mer og mer fascinert av Vestlandsnaturen. Havet og sjøen er fremtredende på flere av maleriene, og både bølger, fartøy og gamle naust er gjentagende motiv. Spesielt i denne utstillingen planlegger hun å fokusere på disse, slik at Vestlandets kultur og historie får skinne gjennom – både for de lokale, og for å dele denne inspirasjonen med turister og besøkende.

– Jeg maler med ønske om å fortelle en historie om det som har vært, og ivareta det som er. Langs hele kysten ser man gamle forlatte naust som forfaller, men også mye som tas i bruk den dag i dag. Jeg vil vise frem den delen av historien, og når det finnes i maleriene så forsvinner det ikke, sier Anne Gro. Hun maler med naturalistiske, røffe strøk, og bruker penselen som hjelpemiddel for å vise den rå naturen, og klimaet som rår over Vestlandet.

Kunstutstilling: Inspirert av Naturen
Fighting Gulls. Acrylic on canvas. 80x80

Yrkesskiftet

Det er fem år siden kunstneren valgte å satse på kunsten og maleriene sine, etter et langt yrkesliv hvor kreativitet kombinert med salg var i fokus. Anne Gro sine verk har opplevd stor suksess, og er omtalt i flere fremtredende kunstmagasin verden over. Hun har også fått flere utmerkelser internasjonalt, og har hatt utstillinger i Paris, Stockholm, København, Monaco, og har kontrakt på separatutstilling i New York. Maleriene er populære internasjonalt så vel som i Norge, og selges fort.

– Det er selvsagt fantastisk, og ikke noe jeg kunne forestille meg da jeg gikk over til kunsten på full tid, smiler hun, og innrømmer at det fremdeles kiler godt i magen før en stor utstilling. Men fem år har gjort henne trygg på seg selv og sitt uttrykk, og hun er mer sikker på sine egne maleri.

– Jeg ser tilbake og kunne nok malt over noe av det jeg har gjort tidligere, men det er helt greit og naturlig. Jeg har lært så mye på den tiden. En av de største forskjellene på kunsten fra fem år siden og nå er selvtilliten i strøkene. Jeg kjenner meg selv og min kunst, og ser for meg et maleri fra start. Når jeg er ferdig setter jeg det til siden og begynner på noe nytt. Jeg har ikke behov for å gå tilbake og flikke.

Kunstutstilling: Inspirert av Naturen
The Leader of the Gang. Acrylic on canvas. 150x100

Hansadagene

De nye bildene til Anne Gro kan ses og oppleves på Bryggen Kunstskole, mellom 8. og 11. september. I denne perioden kan du også hilse på Anne Gro selv, som vil sette opp atelier på utstillingen, og maler i lokalene i denne perioden. Utstillingen er en del av Schøtstuenes feiring av Hansadagene og 150-års jubileumet til Hanseatisk museum, som også skjer i denne perioden. Det vil bli stor markedsplass på Bryggen, og mye spennende å ta seg til i byen disse dagene. Velkommen!