Ekteparet Kjersti Hamnes og Egil Bjarne Salbu eier og driver to suksessrike Duxiana-butikker i Oslo og Bergen. Butikken i Gågaten i Bergen feirer 20 årsjubileum i april 2022.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Interiør

Duxiana: 20 år i Strandgaten

Denne måneden er det hele 20 år siden Duxiana først åpnet dørene i Strandgaten. Den gang kom Kjersti Hamnes inn som daglig leder, og mannen hennes jobbet med IT i en helt annen bransje. I dag eier ekteparet to suksessrike Duxiana-butikker i Bergen og Oslo, og har utviklet sin helt egen familiebedrift.

– For 20 år siden var jeg 40 år gammel, og jobbet som butikksjef i et kjøpesenter. Jeg begynte å kjenne på mangelen på dagslys. Det ble ofte sene kvelder, og det blir ensformig å stå dypt inne i et kjøpesenter med den samme utsikten dag ut og dag inn, forteller Kjersti.

– Den gang var det helt nytt for meg med datamaskiner og internett, ler hun, og forteller at hun fant utlysningen fra Duxiana hvor det var bedt om å sende inn søknader på mail, og spurte mannen pent om han kunne ordne dette for henne. Når hun kom hjem fra påskeferie noen uker senere var den nye jobben i boks, og Kjersti har aldri sett seg tilbake.

– Nå er det gått 20 år og jeg trives nesten bedre og bedre, forteller hun med et smil.

Mye har endret seg

I løpet av de to tiårene har det skjedd store endringer verden over. Den største av dem er tilgangen til informasjon gjennom internett, og behovet for markedsføring gjennom sosiale medier, mener Kjersti.

– For 20 år siden var det jeg som var eksperten, og mange kunder visste ikke bedre enn å ta meg på ordet. I dag har mange gjort mye research selv, og stiller faglige spørsmål. Da er det selvsagt bare enda viktigere å vise at vi vet hva vi snakker om, og kan anbefale akkurat det kunden trenger, sier hun.

Duxiana: 20 år i Strandgaten
Når Kjersti Hamnes og ektemannen Egil Bjarne Salbu i 2005 fikk tilbud om å kjøpe seg inn og bli eiere av Duxiana-butikken i Bergen, var det ikke tvil om at det var noe de ønsket.

Kundeservice 24/7

Å jobbe med Duxiana har vært en drøm. Når Kjersti og ektemannen Egil Bjarne Salbu i 2005 fikk tilbud om å kjøpe seg inn og bli eiere av butikken i Bergen, var det ikke tvil om at det var noe de ønsket. Ekteparet vier nesten all sin tid til butikken, og selv om de begge nærmer seg pensjonsalder er livet med Duxiana enda ikke noe de tenker på å gi fra seg.

Kjersti er Duxianas ansikt utad, og har kontroll på salg og kunder. Egil bruker for det meste tiden sin på kontoret, eller leverer varer ut til kunder. Han trivdes best med det, men er ikke vond å be dersom Kjersti trenger litt hjelp på de travleste dagene.

– Han er flink med kundene han også, men gjemmer seg helst på kontoret, ler hun. Men Kjersti er ikke vond å be når det gjelder godord om sin kjære. Hun kan fortelle at kundene ofte får det lille ekstra når Egil gjør leveringer, og han hjelper dem gjerne med det ene og det andre i samme slengen. Det er denne typen personlige forhold og service som gjør Duxiana til det det er, mener de begge.

– Vi er tilgjengelige for kundene våre nesten døgnet rundt, og vi opplever at kundene setter stor pris på det personlige preget vi tilbyr. Jeg sitter gjerne på søndagsmorgenen og svarer på spørsmål eller gjennomfører salg, og har ikke noe imot det. For meg er det en glede å gi kundene den luksusen, sier Kjersti. Hun understreker at det er denne typen service som gjør at butikken overlever, og gjør det så godt.

– Noen av jentene i butikken forteller at faste kunder gjerne kikker inn vinduet, men går forbi dersom de ikke ser meg, ler hun, før hun understreker at de andre i butikken gir like god service som henne selv. Men det er noe med et kjent ansikt.

Familiebedrift

Kjersti har ofte hjelp med seg i butikken, og opp gjennom årene har det ofte vært både egne barn og svigerbarn innom bak disken. Når hun og Egil slenger inn håndkleet håper hun at Duxiana vil fortsette i familien.

– Jeg håper og tror at min sønn vil ønske å overta. Jeg ønsker å holde det i familien, og videreføre den gode dialogen vi allerede har med kundene. Barna våre er allerede nesten like investerte i butikkens drift som det vi er selv, og det går sjelden et familiemåltid eller samling hvor vi ikke prater business, innrømmer hun.

Sammen om alt

Selv om Kjersti og Egil både jobber og bor sammen, blir de aldri lei. De to utfyller hverandre og gjør det aller meste sammen, også på fritiden.

– Vi trener sammen, drar på hytten jevnlig og lever godt i vår egen symbiose. Egil er rolig og fattet, et behagelig menneske å være med. Selv er jeg litt mer pratsom og kanskje litt kaotisk, men det passer oss og rollene våre perfekt, forteller Kjersti.

Duxiana: 20 år i Strandgaten
Den flotte Duxiana-butikken ligger i enden av Gågaten i Strandgaten i Bergen sentrum.

Her vil vi bli!

Duxiana har i 20 år lagt ytterst i Gågaten, og Kjersti trives her. Hun skryter av oppgraderingen som har skjedd de siste årene.

– Strandgaten har mange gode og flinke gårdeiere som vet hva de gjør. Vi får stadig flere tøffe og nytenkende konsepter i Gågaten, som virkelig forstår kundeservice og trekker kunder ut hit til oss. Det er virkelig fantastisk, sier Kjersti om det stadig mer trendy nabolaget.

– Duxiana kler en slik fin gate, med hyggelige mennesker og kunder. Vi hører til her, avslutter hun med et smil.

Jubileumsfeiring

For å feire 20 år i Bergen, kjører Kjersti og Duxiana i gang jubileumsuke i uke 17. Det vil bli ekstra pyntet i butikken, og spennende tilbud. I tillegg er Kjersti på jakt etter gamle kjente.

– Etter åpning i 2002 hadde vi en event hvor et ungt par var inne og fikk sove i butikken en natt. Etter dette fikk de selvsagt med seg sengen hjem. Jeg skulle gjerne kommet i kontakt med dem igjen, slik at vi kan høre hvor godt sengen har holdt seg, og om de fremdeles sover like godt, forklarer Kjersti.

Kjenner du til det heldige paret som tilbrakte en natt hos Duxiana i 2002? I så fall vil Kjersti gjerne høre fra deg! Ta kontakt med Duxiana-butikken på telefon, facebook eller mail.