Foto: Bergen Parkering AS / Schibsted Partnerstudio

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Transport

Stressfri parkering

Rushtid, køer og travle parkeringshus har igjen blitt et velkjent fenomen. Lar du deg frustrere over tidsklemme og parkeringstrøbbel? Her er tipsene som kan bidra til å redusere parkeringsstresset.

Ja, vi er tilbake til nivået vi hadde før pandemien og vel så det, sier Trond Birkeland, daglig leder i Bergen Parkering.
Han tar en titt på skjermen sin for å få oversikt over kapasiteten i anleggene:
– Det er en vanlig ukedag, klokken er tolv og vi har 23 ledige plasser i ByGarasjen, cirka 250 ledige i KlosterGarasjen og ett av tre plan ledig i GriegGarasjen. Det er greit med kapasitet, selv om det er så godt som fullt i ByGarasjen.

Den nye normalen

At ByGarasjen er ved full kapasitet i ukedagene, er blitt den nye normalen. Denne fordelingen er blitt enda tydeligere etter pandemien. Men det er store individuelle forskjeller.
– Vi har mest trøkk tirsdag, onsdag og torsdag. Mandagen er det litt færre biler, mens det fredag og helg er langt fra fullt.
– ByGarasjen er det parkeringshuset som forbindes med hverdag. Det er veldig mange som har ærender og jobb i dette området i ukedagene. I tillegg er det priset litt under de andre og har en elbilrabatt. Denne kombinasjonen gjør parkeringshuset veldig populært.

Unngå å kjøre i ring – Sjekk ledig parkering

Bergen Parkering har utviklet en egen nettside, ledig-parkering.no, som deler sanntidsdata fra alle parkeringshusene sine. Her kan du sjekke hvor det er ledig parkering og elbillading. Da kan du ta tidlige valg om hvor du vil parkere, noe som bidrar til færre bomturer og køer.
Ledig-parkering.no er helt genialt! Nettsiden kan gi deg informasjon om parkeringskapasitet før du i det hele tatt har dratt hjemmefra. Tallene våre er live og oppdateres til enhver tid.