Fløyfjellet er vakkert uansett vær, og gir byens innbyggere og besøkende rask og enkel tilgang til et eldorado av ulike fritidsaktiviteter og naturopplevelser.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Vinteren er borte – men moroen består

Året startet med en vinter nesten uten sammenligning, og det med fantastisk timing. Skøyteis, puddersnø til både ski og akebrett, og et nydelig turvær skapte påskestemning på de syv byfjellene våre, og på Fløyen ble det arrangert og tilrettelagt for hele familien. Nå er snøen borte og gradestokken viser røde tall igjen, men på Fløyen fortsetter godstemningen.

– For noen fantastiske vinteruker vi har hatt, dager som vi er utrolig takknemlig for å få oppleve. Endelig var det gode skiforhold, akeforhold, trugeforhold og ikke minst skøyteforhold. Fantastisk å se både ung og gammel som spente på seg ski og også noen som tok seg en piruett på skøyter etter gammelt. Det har virkelig vært stemningsfullt her oppe nå i februar, sier Ingvild Jarnæs, leder for aktivitetsavdelingen.

Ingen nøling

– Det nytter ikke å sitte å vente når vi får en slik måned som januar var, og første halvdel av februar også. Vi har alltid fullt fokus på alt av tilrettelegging, slik at flest mulig kan komme seg ut og nyte tilværelsen. Det er fantastisk, og man ser at alle har godt av dette. Folk bare gliser når de kommer forbi med appelsin i ryggsekken og Kvikk Lunsj i lommen, smiler hun.

Til tross for at været nå har snudd, og det ikke er like hvitt og vakkert over vidden, minner gradestokken nå om at våren venter like rundt hjørnet. Og Fløyfjellet er vakkert uansett vær, mener Ingvild og håper folk fortsatt ønsker å bruke ledig tid ute i naturen.

 

En meters omtanke

Fløyens fasiliteter og innendørs kafeer har vært heldige, og har kunnet holde åpent stort sett hele året. Ingvild skryter av kundene, som kommer innom for noe varmt i koppen, men gjerne setter seg utenfor eller beveger seg videre, slik at det ikke blir for overfylt eller trangt.

– Når bergenserne kommer hit er de jo innstilt på å være ute, og dermed fungerer alt fint til tross for litt begrenset kapasitet. Vi koser oss alle mann her oppe i høyden.

Fløyen ber alle sine besøkende ta hensyn, og vise en meters omtanke, slik at alle får nyte godt av miljøet. For selv om resten av samfunnet sakte åpner opp igjen, er naturen likevel regnet som det tryggeste stedet for litt godt, tradisjonelt sosialt samvær. Her kan man nyte frisk luft, spasere, ta seg en løpetur eller lufte hunden på trygg avstand, og slå av en prat på stien med andre kjente eller ukjente.

 

Vinteren er borte – men moroen består
Noe varmt i koppen er deilig når man har vært på tur på Fløyen.

Godt tilrettelagt

– Bergen kommune gjør en fabelaktig jobb med løypene her oppe, og det har vært magisk over vidden de siste ukene. Kaldt, men helt nydelig. Jeg gikk selv over vidden på en av de kaldeste dagene, og kan ikke anbefale annen terapi og meditasjon enn den følelsen, smiler hun.

 

En kald fornøyelse

I tillegg til tilrettelegging av skiløyper, utlån av ski og truger, og åpne kafeer med tilgang til kart og annet, planlegges det jevnlig aktiviteter som krever påmelding. En stor suksess så langt i vinter har vært kveldene med isbading i Skomakerdiket, fulgt av kveldsmat i Skomakerstuen.

– Dette forsøkte vi først i januar, og med det begrensede antallet gjester vi kunne ha så var det utsolgt innen en time, ler Ingvild. Allerede under arrangementet kom spørsmål om når det ble ny runde med isbading, og interessen var stor. Nå holdes isbading og kveldsmat annenhver uke, og billettene forsvinner fortløpende.

– Vi ser at her kommer en god blanding av erfarne helårsbadere og noen som prøver seg for første gang. Det er mye leven, men utrolig gøy å se alle som kaster seg uti og koser seg, så langt er det bare èn som har trukket seg uten å bade! Suppe og bål i Skomakerstuen etterpå byr på stemning og varme, sammen med litt sosialisering og kos, forteller Ingvild.

 

Vinteren er borte – men moroen består
"Walk and talk" med kolleger på Fløyen er et sunt og fint alternativ til hjemmekontor i disse dager.

Hva skjer videre?

Nå planlegges flere både familiedager og andre aktiviteter fremover. Sikkerheten kommer likevel først, og alle arrangement vil ha en grense på antall deltakere, med billetter som sikrer god oversikt.

– Vi har lov til å ha opptil 200 gjester på slike utendørs arrangement, og så legger vi ut litt færre billetter for å sikre oss at vi er innenfor og har kontroll, forklarer Ingvild. I tillegg kommer vinterferien denne måneden, og påsken etter det igjen. Fortsatt kan ikke så mange møtes, og hjemmekontor er en del av hverdagen, vi inviterer derfor til «Walk and Talk» hvor du tar med deg kollega til utemøte og vi står klar med bolle og kaffe til turen. Husk at naturen er alltid åpen, og vi er her for å legge til rette for både turgåere og bedrifter som ønsker et kreativt møte, avslutter hun.