Ingen jobb for stor, ingen for liten når du er sceneansvarlig. Benjamin M.Rosenlund har full kontroll (Foto: Ann-Mari Gregersen | Syde AS)
Opplevelser

Trappetrim på Ole Bull

Rydding, kjønnsorgan-rigging, kaffekoking, teknikksjekk og dørvokting. Ole Bulls sceneansvarlig må takle det meste. Og like trapper.

Du kan jo flyte rundt en kveld med vår sceneansvarlig Benjamin M.Rosenlund? Et tilbud fra Ole Bull-sjef Sølvi Rolland vi glatt aksepterte. Før vi forsto at det innebar trappeløping. A little less conversation, here goes! 

14.00 Lydprøver og rigging på to scener. Brus og mineralvann er satt frem til artistene. “Det er få som vil ha alkohol”.

16.00 “Vi har Elvis-festival, så jeg vil sikre at alt går som det skal og har derfor tatt imot alle som jobber i kveld. 2 i garderobe, 4 verter i hovedsalen verter, 1 inne på Lille Ole Bull (LOB), 3 i baren på Lille Ole Bull og 1 i bar på balkongen. 1 i billett, 1 i teknikk på LOB og 2 på hovedscenen”. 

17.00 “Det vil koke fra 18.20. Da må du bare henge på. Elvis-artistene kommer i veteranbiler. Jeg skal lose de inn. Frem til da er jeg overalt, flytter på verter, letter trykket i døra, koker kaffe og ser at alt virker.”

17.30 Erfarne teknikere på jobb, det er stille i Motorola walketalkien og mobilen. “Det rareste jeg har opplevd så langt? Å rigge til et kjønnsorgan. Det ble satt opp på vei inn i salen, slik at Sigrid Bonde Tusvik-gjestene skulle krype gjennom. 

18.21 “Skrekkscenario? Brann, strømbrudd, illebefinnende. Jeg har brukt hjertestarter, både i sal og utenfor. Publikum er stort sett greie. Jeg blir som en pappa som går rundt og ber folk rydde rommet sitt.”

18.23 Veteranbilene brummer utenfor. Ut støttes Elvis-pianisten Glen D. Hardin. Han loses inn via hovedscenen, og snubler nesten. Hjerter i alle halser! Han kommer trygt ned trappene. De er det mange av i den gamle kinoen. 

18.25. “5 minutter til Eirik del Barco, finn plassene”. “Dere skal på Elvis? Da har dere en halvtime til”.

18.30 Dørene lukkes på Lille Ole Bull. Toaletter sjekkes, varer suppleres i baren.

18.37 Det tetter seg til i døra. Teppelagte trapper trampes på. Det blir nok 30.000 skritt på Benjamin i dag også.

19.02 “Ole, smekker du igjen døren”? 

19.05 “Etternølere, åpne døren. Rad 13, plass 10 kommer inn”. 

19.09 På plass bak scenen. Benjamin skal etter planen hjelpe den godt voksne pianisten på plass. Først 10 låter med andre.

19.40 “Vi får aldri request på “I just can’t help believing». Tror jeg sang andre vers feil.” Bandet er i sjokk over bergenspublikummet. 

19.42 Pianisten går på scenen selv. “Da kan jeg sjekke Del Barco». Ned en ståltrapp og inn backstage. “Har alt du trenger?” “Ja, har pils og snus! Aldri noe tull på Bull.”

21.00. Siste show er i gang med Stand Up Bergen på LOB. Benjamin kan ta Stetson-capsen og gå hjem.

 

Ole Bull-huset holder det gående litt til.

01.00 Ansvarlig for bar og scene stenger.

05.00 Renholdspersonalet kommer. 

09.00 Ny kontordag. For Benjamin betyr det kontrakter, planlegging, teknisk tilrettelegging, tidsplaner, ridere og å fordele ansvar. 

 

PS: Det må lirkes ut av ham, men Benjamin lager også musikk. Sjekk ut Trollstøv!  

Trappetrim på Ole Bull
Folk tenker nok ikke over at noen har gjort alt fra å koste opp nøtter fra gulv til å sette stoler på rekke og rad. Det er mange små biter som blir til det store bildet. (Foto: Ann-Mari Gregersen | Syde AS)