Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen spilles på Fløysletten i perioden 25. juni - 14. august (onsdag-søndag).

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Teatersuksessen er tilbake!

Fyllingsdalen teater er i gang igjen, og tar også i år til Fløysletten for å gjenta fjorårets suksess. Hakkebakkeskogen vises resten av sommeren, onsdag – søndag, og passer for absolutt alle.

I år som i fjor har Sturle I. Bjordal og Bjarte Hjelmeland tatt regien på den kjente og kjære fortellingene om Klatremus, Reven, Bakermester Harepus og lurendreieren Morten Skogmus. De fleste kjenner historien av Thorbjørn Egner, og mange har nok også fått gleden av å oppleve den på scenen. Kanskje du til og med fikk gleden av å se Fyllingsdalen Teater vise stykket på Fløyen i fjor sommer?

Teatersuksessen er tilbake!

Små endringer

– Vi har allerede mange i publikum som forteller at de kommer igjen i år, etter den magiske forestillingen i fjor, sier Sturle. Han håper at mange av byens innbyggere i alle aldre tar turen opp på Fløysletten, både de som har vært der før, og de som vil oppleve noe nytt.

– Forestillingen har mye av det samme som i fjor, men ethvert show er også noe levende. Uansett hvor mange ganger vi gjør et stykke vil det aldri være helt likt. Humor som ikke traff helt i fjor er byttet ut, det er lagt til litt mer krydder som gjør forestillingen som ny. Noe er det samme, men en del er også nytt, forteller regissøren.

Teatersuksessen er tilbake!

Ønsker mer sommerkultur

Fyllingsdalen teater er en erfaren gruppe, og er en av landets største og mest anerkjente teatermiljø. Hundrevis av barn, ungdom og voksne hører til i teateret, og det spilles året rundt. Likevel er sommerteater noe nytt for gruppen.

– Vi føler ofte at det ikke skjer så mye om sommeren. Mye underholdning og opplevelser tar sommerferie, og vi ønsket å kontre med noe stort. Derfor startet vi med Hakkebakkeskogen i fjor sommer, og gjentar suksessen i år. Om det blir en gjentagende tradisjon eller ikke gjenstår å se.

Selv om både regissører, kulisser og ikke minst skuespillerne vender tilbake fra fjoråret, er det ikke bare-bare å sette opp et stykke et helt år etter forrige forestilling. Noe sitter, noe annet måtte øves inn på nytt. Og så skal det selvsagt finpusses både her og der helt opp til premiæren.

– Vi startet øvinger 1. juni, og holdt premiere 26. juni. Så nesten en måned med øving var det, før vi tok det til scenen. Det er utrolig morsomt å se hvor mye som henger igjen etter i fjor sommer, og hva som må fikses igjen. Men det er en veldig talentfull gjeng som står på scenen, ingen tvil om det, lover Sturle.

Teatersuksessen er tilbake!

Sol og regn

Ensemblet i år består av rundt 70 personer på og bak scenen. Det er en stor maskin som skal samarbeide, og mye må sitte for at showet skal gå rundt. Likevel kommer de i mål, år etter år. Med skuespillere ned i 6-års alderen, og helt opp i 30-årene, er det en god gjeng som står på scenen kveld etter kveld. Bak dem står kostymer, kulisser og regi. Og alt skal ut på åpen scene, uansett vær- og føreforhold.

– Været er en utfordring, år etter år. Men det vet vi jo når vi setter opp utendørs teater i Bergen, ler Sturle.

– Styrtregner det så har publikum på seg hette, og det påvirker lyden. Skuespillere i parykk trivdes heller ikke så godt med 30 grader og strålende sol. Og er det meldt lyn og torden kan selvsagt ikke Bestemor Skogmus ut å fly. Men når det er sagt så understreker han at været kun har stoppet forestillingen en gang, og at publikums tilbakemeldinger tilsier at været blir en del av opplevelsen.

Teatersuksessen er tilbake!

Bli med!

Det er profesjonelle skuespillere Sturle har under sitt regi, og de spiller i alt slags vær. Selv 6-åringer løper smilende og leende rundt på scenen under både hetebølger og på ordentlig bergenske regnværsdager. Skuespillerne i Fyllingsdalen Teater har det gøy uansett.

Hakkebakkeskogen spilles hele sommeren ut, onsdag – søndag, til siste forestilling 14. august. Forestillingen passer for barn og voksne i alle aldre, så lenge de klarer å sitte stille. Klatremus, Mikkel Rev og Morten Skogmus og resten av dyrene tar godt i mot!

Kjøp billetter nå og ikke gå glipp av denne herlige forestillingen.