Med Stand Up Bergen har du lattergaranti 5 kvelder i uken
Opplevelser

Lattergaranti 5 kvelder i uken

Stand Up Bergen byr nemlig jevnlig på det beste av de nye og det nye av de beste.

Heisann Pål Rønelv, Stand Up Bergen-sjef. Har du noen drømmetittel på saken?

– Det har jeg egentlig ikke, men vi holder på med masse forskjellig for tiden. Kanskje vi skal snakke om det?

– La oss ta det dag for dag. Kjør på!

Ukestart på Labben

– En nyhet først! Vi starter opp med mandager på Børskjelleren. Tirsdager har vi hatt lenge, men det er mange humortalenter som vil slippe til og vi utvider til å også ha show på mandager. De som står der, er komikere som aldri har forsøkt seg på en scene eller gjort få forsøk, samt de som har siste testfase av nytt materiale.

– Å stå er altså det en sier om stand up-ere som opptrer. Greit å få det inn med en gang. Anyway! Her kan en både oppdage nye talenter og få en snikpremiere på show?

– Her får du «det beste av de nye» og «det nye av de beste». Kun 75 kroner. Aldersgrense 20 år.

Konsept-onsdager

Nesten like nytt er konsept-onsdagene. Det er hovedsakelig for å gi plass til alle i det store miljøet som er i Stand Up Bergen, med mellom 60 og 100 medlemmer.

Noen satser, andre trenger bare et sted å ventilere.

– Ole Bull ga oss onsdagene, i tillegg til to andre faste kvelder. Vi er veldig fornøyde og har et bra samarbeid med Ole Bull og Sølvi Rolland. I likhet med oss er hun også opptatt av at det må utvikles og vises fram talenter og nye stjerner i Bergen.

– Men tilbake til onsdagene!
– Ja, der kjører vi på følgende fire konsepter – med 18 årsgrense.

«Du skulle du vært der». Litt mindre heseblesende og mer intimt og hyggelig enn Graham Norten, som showet er inspirert av. Her får du 1 ordstyrer og 3 gjester. Publikum i salen kan bidra med sine historier. NB: ingen katapult-stol som hos Norton.

«Nytekst». Her skal fem komikere levere ferske vitser. Det er ikke alltid like komfortabelt. I hodet ditt er det gøy, men funker det for andre? Her får alle ærlige tilbakemeldinger, rett i fjeset.

«Up and coming». I denne bransjen er du ny, selv om du har holdt på et par år. Dette er de vi i Stand Up Bergen tenker kommer til å bli mer kjent i miljøet. Vi gir dem scenetid, og så får også kommende konferansierer øve seg.

«Åpen onsdag». Skal du stå et sted i Bergen, må du betale lydmann og husleie. Ikke alle kan det tidlig i karrieren. Da kan vi gi litt mer ukjente plass til å sette opp et show

Torsdag og fredag er klubb-kvelder

Helt siden starten i 2005 har klubbkveldene vært et fast konsept. «Alle» kjenner til klubbkveldene, men vi gjør nå plass til det likevel for nye studenter. For her trenger du nemlig ikke være 23 år for å komme inn.

– Før var det mer et hopp fra 18 til 20. Nå er 23 blitt det nye 20. Klubbkveld torsdag er studentdagen. Da er det rimeligere pris for studenter, så de har mulighet å se topp underholdning uten å blakke seg. Fredagen er det stort sett samme line up, men da har vi 20-årsgrense. Her får du hovedsakelig 4 lokale komikere og 1 mer kjent komiker, som alle leverer det beste de har.

Lov å le i påsken

Så hva med den stille uken, som gjerne ikke er så stille likevel i Norges nest største humorby? Vanligvis har Stand Up Bergen hatt et show, onsdagen før skjærtorsdag.
– I år har vi tre påskeshow! Onsdag, fredag og lørdag. Alltid lokalt! avslutter Pål Rønelv.