Pål Rønelv er administrativ leder for Stand Up Bergen.
Opplevelser

Stand Up Bergen med Sommerhow på Ole Bull Scene i hele juli!

Tradisjonen tro blir det Sommershow på Ole Bull Scene hver fredag og lørdag i juli, til stor glede for humorinteresserte bergensere og tilreisende.

Siden 2008 har Stand Up Bergen arrangert Sommershow i juli, og denne sommeren er intet unntak. Tradisjonen tro blir det nemlig Sommershow på Ole Bull Scene hver fredag og lørdag i juli, til stor glede for humorinteresserte bergensere og tilreisende. Det er andre gangen denne showrekken gjennomføres på Ole Bull Scene, etter at fjoråret ble en knallsuksess.

Hver Sommershow-kveld vil minst 5 komikere levere sitt beste materiale, og i løpet av juli kommer over 40 lokale stand up-komikere til å ha entret scenen.

– Stand Up Bergen er en frivillig organisasjon med mange dyktige medlemmer, så vi bruker sommermåneden til å få vist frem nye talenter og ikke minst mangfoldet, sier Pål Rønelv, administrativ leder for organisasjonen. 

Billettene til samtlige show er allerede for salg, og bestillingene har begynt å tikke inn. 

– Vi har allerede solgt billetter til nesten alle showene utover sommeren, men erfaringsmessig er det veldig væravhengig om vi trekker fulle hus, sier Pål. Mange venter til dagen før eller samme dag med å kjøpe billettene for å se været an. 

Skal vi tro Pål er det ingen grunn til å vente med å kjøpe billetter. På scenen vil nemlig mange morsomme folk, deriblant flere som vi aldri har hørt om før, dele sine artigste tankespinn og skråblikk på verden. 

– Her kan publikum oppdage nye lokale talenter som er utrolig morsomme, men som ikke har vært så fremme i rampelyset som andre, mer etablerte komikere. Det er jo dessuten ikke så mye å gjøre i Bergen i juli uansett! Gå på show, sier Pål med glimt i øyet. Det beste argumentet for å kjøpe en billett må være at vi alle trenger en god latter. Liker du å ha det gøy, så ta turen innom! 

Stand Up Bergen med Sommerhow på Ole Bull Scene i hele juli!

Sommerlaboratoriet – nye tekster og nye komikere i fokus

Om du ikke får nok humor under Sommershowet på Ole Bull Scene har du også mulighet til å skratte deg gjennom tirsdagskveldene på Børskjelleren. Hver tirsdag i sommer arrangerer nemlig Stand Up Bergen konseptet Sommerlaboratoriet, et show hvor du kan se morgendagens standupkomikere ta sine første steg, og se etablerte komikere teste ut sine nyeste vitser. 

– Her får du det beste av de nyeste og det nyeste av de beste, presiserer Pål, og forteller at stemningen her er noe «løsere og ledigere» enn ved et vanlig show. 

Spennende høstplaner for Stand Up Bergen

I tillegg til å gi lokale komikere en scene å stå på, både om sommeren og resten av året, driver også Stand Up Bergen med kursing og oppfølging som nye komikere måtte trenge. Mot høsten starter det ordinære programmet opp igjen med både klubbkvelder annenhver onsdag fra 6. september og nykommerkvelder fra 7. oktober. Fjesene du blir kjent med fra sommerens showrekke vil også komme på scenen utover høsten. 

For deg som går med et ønske om å bli Stand Up komiker arrangeres det også nykommerkurs for gryende humorister i midten av september. Her får man også en plass på scenen under nykommerkveldene om man tør og har lyst. 

– Nykommerkveldene er en god arena for de helt nye komikerne. Her gis det masse kjærlighet fra publikum og konseptet er en god måte å debutere på som komiker, avslutter Pål.