Spill Bergen tar deg med på en reise gjennom sentrum på en morsom og interaktiv måte, og garanterer kunnskap du ikke hadde fra før!

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Kom og Spill Bergen!

Har du noen gang tenkt på å lære den vakre byen vår bedre å kjenne? Frister det lite med fulle turistbusser og standard-turene på sightseeing i Bergen? Spill Bergen tar deg med på en reise gjennom byen på en morsom og interaktiv måte, og garanterer kunnskap du ikke hadde fra før om den spennende havnebyen mellom de syv fjell.

Da pandemien inntraff sto Green Hat People ved et veiskille. Selskapet er rettet mot bedrifter, og baserer seg på teambuilding gjennom underholdning og spill. Men når alle jobbet hjemmefra måtte de tenke nytt. Resultatet ble Spill Bergen.

– Vi hadde behov for å reorientere oss, og skape et produkt med inntekter i perioden pandemien ville vare. Spill Bergen tar deg med på reise gjennom sentrum, og er en interaktiv og morsom måte å lære byen å kjenne, forteller Trond Minde hos Green Hat People.

Kom og Spill Bergen!
Visste du at Fiskeren er en fonteneskupltur i Byparken og var en gave til Bergen ved 900-årsjubileet fra daværende Arna, Fana, Laksevåg og Åsane kommuner av kunstner Arne Vinje Gunnerud?

Oppdag byens hemmeligheter

Det som først var et mindre prosjekt, er nå videreutviklet og bygget opp, slik at det også kan markedsføres mot turister og besøkende til byen. Planene fremover er en stadig prosess, og håpet er at innen sommeren kommer skal spillet være tilgjengelig på både norsk, engelsk og tysk. Men Trond understreker at enhver ny spiller, lokalkjent eller ikke, nok vil oppdage nye fakta og kuriositeter i Bergen.

– Visste du for eksempel at Bergen har Norges korteste gate ute på Nordnes? Eller hvorfor vi kaller det for Galgebakken? Hvor kommer maleriene i Steinkjelleren fra? Alt dette er eksempler på ny kunnskap spillet tilegner spillerne, og vi har brukt mye tid på å undersøke og finne spennende steder å besøke, sier han.

Kom og Spill Bergen!
Spill Bergen har tre ulike ruter i sentrum, og går ut på å bruke mobilen eller nettbrett til å løse små oppgaver og svare på spørsmål som du finner svarene til underveis. Det er morsomt og lærerikt!

Quiz, oppgaver og samarbeid

Spill Bergen går ut på å bruke mobiltelefon eller nettbrett og gjennomføre små oppgaver og svare på quiz-spørsmål. Spillerne følger èn av tre oppsatte ruter i sentrum, og kan derfor spille opptil tre ganger uten at det blir kjedelig. Velg mellom ruten på Bryggen, på Nordnes eller rundt Torgalmenningen, alle med sin start fra Holbergstatuen på Vågsallmenningen. Er dere mange, kan man dele seg og spille i mindre grupper. Hvem blir ferdig først?

– Vi har utarbeidet et spill som baserer seg på samarbeid og en god gruppedynamikk, samtidig som en lærer og opplever byen. Det er basert på våre egne erfaringer og mange vandringer gjennom smitt og smau, for å finne og grave frem spennende og egenartede temaer, forklarer Trond. Han ønsket seg et spill som gikk utenfor allfarvei, men var enkelt å bruke og finne frem til.

Kom og Spill Bergen!
Vet du hvor i Bergen denne kule utsmykningen ligger?

Fremtiden bringer mer

Foreløpig er spillet begrenset til norsktalende, men Trond håper det neste året vil videreutvikle og by på oppdateringer.

– Dette er for alle, både turister, men også gøy for bergensere som vil bli kjent i egen by. Mange tror nok at de vet det meste om Bergen, men vi tror dere garantert vil bli overrasket over alt man ikke visste, ler han. Likevel anbefaler han at småbarnsfamilier har med vogn, da det kan bli noe gåing, som kan være krevende for de aller minste.

Det er søkt til kommunen om støtte til å produsere en barneversjon av spillet, men foreløpig er dette ikke godkjent. Håpet er at Spill Bergen vil vokse i popularitet og bli bedre kjent, slik at flere spill kan utvikles for flere målgrupper. Derfor håper Trond nå at bergensere, turister og studenter tar turen ut i gatene og prøver seg på Spill Bergen.

– Vi har tro og håp på fremtiden. Vi ønsker at bergenserne skal få vite om og kjenne spillet, slik at de kan anbefale det videre og spillet kan få vokse slik det har potensiale til, avslutter han.