- Jeg blir veldig inspirert av folk som gjør ting som i teorien ikke er mulige. Fringe i Edinburgh er et slikt sted, sier Sølvi Rolland (Foto: Trude Brun Wilhelmsen).
Opplevelser

Sølvi sikrer scenegull hos Ole Bull

Teatersjef Sølvi Rolland lar seg inspirere av mye. Spesielt det som i utgangspunktet ikke lar seg gjøre. Resultatet ser du hele året på Ole Bull.

Hva som driver meg? Å skape noe. Å lage noe gøy med andre flinke folk. Den prosessen fra en idé popper opp, der du får folk med, dere lærer og feiler og til slutt ser du resultatet og at dere har truffet…En slik skapelsesprosess, det får bare være at det høres pompøst ut – den er fantastisk!

«Fader, alt er mulig»

Ideene i teatersjef Sølvi Rollands hode har kommet konstant i flere tiår. Det sørger for maks utnyttelse av alle krinkelkroker i Ole Bull-huset, og mer enn 500 arrangementer årlig. Ideene kan komme fra tv, fra noe hun ser, leser eller så plukker hun en bit her og en bit der fra livet. Men ett sted gjør henne i ekstra ekstase.

– Jeg blir veldig inspirert av folk som gjør ting som i teorien ikke er mulige. Fringe i Edinburgh er et slikt sted. Der var jeg første gang for 15 år siden. Hos verdens største performancekunst-festival er alt lov. Det du trodde ikke var mulig, gjør de. Forestillinger i containere, på et utedo, i den mørkeste kjeller i de smaleste loft. Det blir så gøy, og du tenker: fader, alt er mulig!

Mangfoldig kulturhus

Så hva er Ole Bull-huset? Kanskje litt mer enn du tror. Et kulturhus, selvsagt. Alt fra de største artistene til de små. Eventer, stand up, konserter, podcaster. Noen er egne produksjoner, på andre er de utleier. Visste du at du kan leie en scene og to her? Ole Bull arrangerer faktisk det meste fra A til Å. Du som privatperson kan ha alt fra eventer og konfirmasjon til bryllup og bisettelser.

Hjertet ligger i kulturen, og ikke bare det. Sølvi Rolland har nemlig ekstra god plass til nykommere. Og ikke bare de på scenen.

– Jeg føler et ansvar for å rekruttere til bransjen. Det må jo komme noen etter oss. Så nykommere skal få jobbe med etablerte komikere.
«Julegøy»-showene har for eksempel sørget for å gi plass til både etablerte og nye talenter. Det har også revyer.

– Vi skal også finne flinke folk bak scenen. Ole Bull-huset skal gi en ny generasjon med regissører, inspisenter og teknikere.

Skolerevy-miljøet er et viktig sted å følge med på. Langhaugenrevyen spilte til stor suksess hos oss sist år. Der oppdaget jeg en talentfull inspisent-spire!

Kødder med «Friends»

Ole Bull Scene har mange samarbeidspartnere, som Stand Up Bergen, Bergen Live Sessions og teatergruppa «Tull på Bull». Gjengen med Lykke Kristine Moen og Hanne Mellingen holder show cirka en gang per måned. Stikkord impro og drikkelek.

– De er et oppkomme av gode ideer! 27.april kødder de med «Friends», i august med «Løvenes konge» og i november blir det «Tre drinker til Askepott».

Ikke bare det. Du har kanskje ikke fått med deg at DU også kan bidra – av full hals!

– Vi har et supergøy karaoke-opplegg med Tull på Bull-gjengen. Finn favorittsangen din, og bli med når vi går ut med en smell lørdager fra 23.00 til 02.30!

Sølvi sikrer scenegull hos Ole Bull
Veldig mange damer Sølvi Rolland har sans for, sier at Cathrine Frost-forestillingen er en av de du MÅ se. - Ta med deg en venninne og bare bli blåst av banen! sier teatersjefen.