Onsdag 27. april går Ole Bull Scene og A-laget av norske artister Sammen for Ukraina gjennom en unik helaften hvor inntektene går uavkortet til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Ole Bull Scene går Sammen for Ukraina

Onsdag 27. april samler Ole Bull Scene A-laget av norske artister til en fantastisk helaften hvor inntektene går uavkortet til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina.

Onsdag 27. april kan du bli med å støtte Røde Kors sitt arbeid i Ukraina, og det på enklest mulig måte. Alt du du skal gjøre er å sitte i salen og nyte, mens noen av Norges største og beste artister viser hva de er gode for. Ole Bull Scene inviterer til en storartet helaften, og garanterer både rungende latter og god stemning hele kvelden gjennom.

Ole Bull Scene går Sammen for Ukraina
På Sammen for Ukraina kan du blant annet får oppleve Christoffer Schjelderup, Kevin Vågenes, Bjarte Hjelmeland, Frode Grytten, Heine Totland, Finn Tokvam, Christine Hope, Trude Drevland med flere.

En spesiell kveld

Teatersjef Sølvi Rolland gleder seg til kvelden, og synes det er en flott måte for artister, scenearbeidere og andre involverte, og selvsagt publikum, å kunne hjelpe.

– Alle arbeider pro-bono for denne kvelden, og jeg tror det gjør noe med hele showet. Det blir nok veldig spesielt, tror Sølvi.

– Man føler seg fort litt maktesløs når man ser hvordan krigen påvirker uskyldige mennesker. Dette er vår måte å bidra og hjelpe, på den beste måten vi kan, og med et stort, variert ensemble. Dette blir en festforestilling ulikt noe vi har gjort før.

Ole Bull Scene går Sammen for Ukraina
Teatersjef Sølvi Rolland opplyser at alle jobber pro-bono og at billettinntektene på Sammen for Ukraina uavkortet går til Røde Kors sitt arbeid for Ukraina. Foto: Trude Brun Wilhelmsen.

Perler for Fred

Det var Christoffer Schjelderup som først foreslo forestillingen, og han leder publikum gjennom kvelden som konferansier. Med seg har han store navn som Kevin Vågenes, Christine Hope, Heine Totland, Finn Tokvam, Bjarte Hjelmeland, Frode Grytten, og mange flere. Kjersti Berge fra Kvinner på Randen har kontroll på regi.

– Vi har troen på en storartet kveld, og billettene selger allerede godt. Det er en fin måte for publikum å bidra til en god sak sammen med A-laget vårt hos Ole Bull, sier Sølvi. Hun forteller videre at billettinntektene uavkortet går til Røde Kors, mens det også vil bli salg av perlearmbånd i regi av Perler for Fred.

– Perle for Fred er ukrainske flyktninger som allerede er kommet til Bergen, hvor de hjelper til med produksjon av perlearmbånd. Alle inntekter av salget her også går selvsagt til hjelpeorganisasjoner i Ukraina. Vi er glade for å kunne samarbeide med et slikt prosjekt.

Ole Bull Scene går Sammen for Ukraina
Perle for Fred er et prosjekt hvor perlebånd produsert av ukrainske flyktninger i Norge selges til inntekt for hjelpeorganisasjoner i Ukraina.

Bergen er best

Selv om det hele er gjort med tanken om å hjelpe Ukraina, og for å uttrykke sin støtte for fred, legger ikke Sølvi skjul på at Ole Bull også har et tredje motiv i baklommen.

– Vi må jo vise at vi kan gjøre dette bedre enn Oslo og Latter, sier Sølvi med et smil.

– Det er en gøyal konkurranse, og absolutt en vennskapelig kamp hvor målet er å gi mest mulig i støtte til Røde Kors. Her er det absolutt ingen tapere, ler hun.

En unik mulighet

På scenen står en samlet gjeng fra Ole Bull scene, for første gang i historien. Forestillingen skal inneholde noe fra pågående og tidligere show, men det blir også en del nytt. En slags “best of both worlds”, etter Sølvis egne ord.

Ole Bull sin forestilling Sammen for Ukraina skal skje en gang, en kveld, og blir rett og slett helt unikt.

Vil du bli med?

Billetter finner du her. Billettene koster kr 450 og man kan kjøpe maks 10 billetter per person. Og vær rask! Allerede er mange billetter solgt, og dette er ikke noe du vil gå glipp av!