Hele familien kan ha fiskekonkurranse hos Norges fiskerimuseum. Bare se etter en sirkel med fiskestenger, og du er på rett sted
Opplevelser

Gå inn i fortiden – lær om fremtiden

Det er kjekkere enn du tror å gå på Norges fiskerimuseum i Sandviken. Gratis for barn er det også. Oppdag samtidig et nytt nabolag og en herlig kafé med sjøutsikt!

Kjedelig, traust og gammeldags. Det er den største myten om museer!
Chantal Couillault-Nilsen blir litt oppgitt, midt i mellom en slurk te og en munnfull vaniljebolle.
Det deilige bakverket fra den nesten litt hemmelige museumskafeen, Bod24, er derimot ikke nok til å stoppe engasjementet fra Museums Vests markedsleder.

Hva med en tur i robåt?

– Barnefamilier har nesten alle det samme spørsmålet i helgene. Hva skal vi finne på? Hos Norges Fiskerimuseum kan du leke og lære og komme rett inn i et kystkulturmiljø som vekker sansene til liten og stor. Her kan barna boltre seg med interaktive stasjoner, puslespill og fiskedam på loftet.

Kanskje vil hele familien gå på jakten etter Silja Sild eller ut på robåt-tur i havnen? Hvor ellers kan du det i Bergen sentrum?
– Nei, si det!
– Sjøbodene fra 1700- tallet er noen av byens best bevarte og her sitter du på påler i vannet. Det er virkelig Nordens Venezia, og det er lett å forestille seg hvordan det var i gamle dager.

Her kan du utforske myriader av rom med skjeve gulv – og det er lov å røre på det meste!

-Veggene av salt fascinerer alltid og lukten av historie gjør undringen enda større. Alle aldre kan dessuten lære om oppdrett og fiskehelse i den interaktive sjømatbyen FinCity. En kan også ta en selfish!

Gratis for barn

Mye moro og fine opplevelser, men i dyrtiden er det nok mange som vegrer seg for å ta flokken på tur. Chantal ser over Earl Grey-koppen med en gladmelding der også.

– Barn inntil 18 år kommer gratis inn! En voksen koster 150 kroner. Da kan dere boltre dere i tre etasjer og Storeblå visningssenter for havbruk i 48 timer. Eller du kan kjøpe et årskort for 490 kroner (som inkluderer å ta med en venn), og som gjelder for alle 7 museene til Museum Vest. Det mener jeg er tidenes gavepakke!

Norges Fiskerimuseum har mange stamgjester, både på museet og i kaféen. Det er lov å bare gå på kafeen, selvsagt.

Her kan familien sette seg etter at arvingene har kost seg med å gå på skjeve gulv og krype gjennom utstillinger (ja, det er lov noen steder). De kjenner museet som sin hule hånd.

Mini-cruise til museet

– Målet er å åpne familiens og bergensernes horisont. Hva er det egentlig vi har av kulturskatter her? Vi skal være for alle og bringe arven videre til neste generasjon. Så får vi inn historien gjennom lek og aktiviteter. Og kafébesøk!

Vaniljebollen er forsvunnet, tekoppen er tom – men Chantal vil fylle på med litt til ettertanke. For Sandviken føles langt borte for noen, men det er bare en kort busstur fra Bryggen.

– Vi har sykkelparkering og gratis parkeringsplasser rett utenfor døren. Du kan også gå Sandviksveien via Festningen, eller Øvregaten rundt Rotthagen og det historiske miljøet til Sandvikstorget. Og fra juni til august kan du ta Beffen til museet fra Vågsbunnen- et nydelig minicruise!

Gå inn i fortiden – lær om fremtiden
Tørrfisk? Ja, her får du både ta og lukte på delikatessen, og lære mer om livet i sjøboden i gamle dager.