«Mamma Mia»-musikalen settes opp utendørs for første gang i Norge på Bergenhus Festning fra 29. juni til 1. juli.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Gimme! Gimme! Gimme! «Mamma Mia»-musikalen under åpen himmel!

En av verdens mest solfylte musikaler settes opp utendørs på Bergenhus Festning – Plenen i sommer med den originale besetningen fra Londons West End. «Mamma Mia!», for en kveld det blir!

Se for deg dette: det er en varm sommerkveld i Bergen. Du sitter under blå himmel på en gressdekt plen og venter spent på det som er i ferd med å innta scenen. Du får øye på kulissene, som minner om ekte gresk ferieidyll, før de første ABBA-tonene fyller festningsområdet. «Mamma Mia»-musikalen er i gang på Bergenhus Festning – Plenen!

– Det er en glede å kunne bringe den originale «Mamma Mia»-forestillingen til Bergenhus Festning neste sommer – direkte fra London. Den hjertevarme historien fortalt gjennom ABBAs fantastiske katalog er perfekt å oppleve utendørs, sier Frank Nes fra arrangøren Bergen Live.

Solgte ut i 2010

Første gang verdenssuksessen kan oppleves utendørs i Norge er det som en del av musikalens største internasjonale utendørsturné noensinne. De fire forestillingene i Bergen settes opp fra 29. juni til 1. juli, hvor store stjerner som Sting, Wyclef Jean, Björk og Robert Plant spilte konserter i fjor sommer.

I 2010 ble turnéversjonen av den internasjonale musikalen satt opp med seks forestillinger i Vestlandshallen, og alle billettene ble revet bort. Etter skussmålene å dømme blir ikke utendørsforestillingene mindre storslått. I 2021 ble den første utendørsproduksjonen av hitmusikalen satt opp med 23 forestillinger i Harewood House – Leeds til strålende mottakelse.

Gresk sommeridyll på Bergenhus Festning

En mor. En gifteklar datter. Tre mulige fedre og en uforglemmelig tur til alters. Historien fra en av verdens mest kjente musikaler er kjent for mange, men aldri før har den vært mulig å oppleve i Norge slik den settes opp i sommer.

Mens historien utspiller seg på scenen kan publikum synge og danse med på ABBAs 24 melodiøse hitlåter, inkludert «Dancing Queen», «S.O.S.» og «The Winner Takes it All».

Det er duket for en påkostet produksjon når ABBA-musikalen flyttes fra London til Bergen. Umiskjennelig greske sceneelementer som asurblått bakteppe og vegger fra Donnas hvitkalkede taverna vil transportere publikum til den lille greske øya Kalokair – uansett vær.

Det vil også være mulig å sikre seg VIP-pakker, som inkluderer pre-party og storytelling fortalt av musikalens produksjon. For å sette den riktige stemningen serveres autentisk gresk gyros og passende aperitiff. VIP-pakken sikrer også de beste sitteplassene under forestillingene.

En verdens mest spilte musikaler

Når Mamma Mia! settes opp i Bergen er det 24 år siden musikalen hadde premiere i London.

Musikalen er sett av over 65 millioner mennesker verden over og satt opp på 16 ulike språk. På både Broadway i New York og West End i London er musikalen blant den lengstlevende sammenhengende oppsetningen gjennom tidene.

Med originalt lydspor skrevet av Björn Ulvaeus og Benny Andersson fra ABBA, en av verdens mest innflytelsesrike popgrupper, har musikalen blitt en viktig del av både musikk- og musikalhistorien. Mamma Mia har til og med blitt satt opp på Mandarin.

Tett program i sommer

Enten du er stor ABBA-fan eller bare har lyst på en uforglemmelig helaften vil musikalmagi ute i det fri sikre en av sommerens store kulturelle opplevelser.

Sommeren 2023 vil også by på utendørskonserter på Koengen med storheter som Iron Maiden, Peter Gabriel og Robbie Williams.

For de som liker allsang bør We Love The 90s & 2000s være midt i blinken med artister som Craig David, Snap!, 2 Unlimited, Fatman Scoop, Drömhus med flere.

På Bergenfest blir det også tett mellom høydepunktene med headlinere som Suede, Iggy Pop, Lars Vaular, Sigrid og Sondre Justad. Totalt er 47 artister bekreftet til Bergenfest 2023, fordelt på fire begivenhetsrike dager.

Fredagen gjør Ylvis comeback med hitparade på festivalens hovedscene. Som i suksess-serien «Ylvis i Sogn» tar Vegard og Bård Ylvisåker med seg lillebror Bjarte, samt et rått lag av musikere og en rekke gjester.

Det er bare å begynne å glede seg til sommeren!

RELATERTE MEDLEMSBEDRIFTER >