Med debutsingelen “Why are we still” fløy 22 år gamle Kalena til toppen av P3 Urørt sine lister, og det spås at bergensjenten som bor i sentrum kan bli en av landets, og verdens beste.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Kalena er klar for sommer og sensuell bossa nova

Med debutsingelen “Why are we still” fløy 22 år gamle Kalena til toppen av P3 Urørt sine lister, og det spås at bergensjenten kan bli en av landets, og verdens beste. Siden har det gått slag i slag, og ny musikk kommer til sommeren – denne gangen mindre r&b og mer funky, herlig sommerlig bossa nova. Kalena selv har ikke helt tatt året inn over seg enda. Hun bare kjører på i eget tempo.

– Selv om det har pågått i et par måneder nå så tror jeg ikke at jeg har forstått helt hva som faktisk har skjedd enda, ler Kaja Malena. Kalena, som vi kjenner henne som, jobber for tiden med ny spennende musikk, samtidig som hun studerer til å bli musikkterapeut ved Griegakademiet.

– Det virker fortsatt surrealistisk og litt ute av min verden! Men herlighet, det har vært så gøy og jeg lever fortsatt på den gledesrusen jeg fikk da det tok av, smiler hun. Kalena sliter ikke med å ha troen på seg selv og det hun gjør, men legger ikke skjul på at det er fint å få bekreftelse fra sidelinjen også.

Shalala Lala

Det var gjennom familien at Kalena fant kjærligheten for musikk, og drivet til å satse på det hun brenner for.

– Det er først nå i senere tid at jeg har skjønt hvor utrolig viktig det har vært at familien min har drevet med musikk. Mye av den musikken jeg hører på nå og blir inspirert av til å skrive selv, er jo musikk som jeg har vokst opp med som pappa har vist meg. Det er godt å ha en familie som forstår seg på det jeg driver med og som skjønner hvor viktig det er for meg! De er mitt beste publikum, forteller hun, og ler godt når hun tenker på sitt første musikkminne.

– Om jeg faktisk husker dette eller om det er fordi jeg har sett det på video er usikkert. Men jeg sto i alle fall som toåring i sengen til min bror med en mikrofon og sang “Shalala Lala” av Vengaboys… et sterkt øyeblikk i min musikkarriere, gliser Kalena.

Kalena er klar for sommer og sensuell bossa nova

Viljestyrke og pågangsmot

Hun vokste opp med Westlife, Vengaboys og Aqua. Men det er ikke her den største inspirasjonen kommer fra for 22-åringen. Den sitter hjemme på Bønes.

– Det er mamma som inspirerer meg mest her livet. Hun har en viljestyrke og et pågangsmot som jeg bare kan drømme om å ha! Hun møter mennesker med åpne armer, forståelse, omsorg og nestekjærlighet, og gir seg aldri før hun er i mål. Jeg har også utrolig mange fine, ressurssterke og dyktige venner rundt meg som inspirerer meg daglig.

En av disse vennene er medstudent og kompis Mats Jøger, også kjent som Goofy Geese. Sammen skal de denne sommeren slippe ny musikk, og Kalena kan avsløre at det blir noe helt annet enn “Why are we still”.

– Det er ingenting som skriker sommer mer enn bossa nova, spør du meg. Det er en så utrolig varm, sjelfull og sensuell musikkstil som jeg har vært fascinert av i mange år. Jeg har nok et ganske nostalgisk forhold til den stilen som treffer meg langt inni hjerterota.

Å kunne inspirere andre

Kalena ønsker å bringe den gode følelsen fra bossa nova, inn i sin musikk, og videreføre den gode følelsen til sine lyttere. Hun drømmer om å lage musikk som drar frem følelser, og å inspirere andre fremtidige artister, slik hun selv blir inspirert av andre.

– Tenk så kult om jeg en dag blir nevnt i et intervju som dette som en av de som har klart å inspirere noen andre gjennom musikken min! Wow, sier hun drømmende.

Endelig en del av Bergen sentrum

For Kalena var Bergen sentrum lenge et sted man dro for kinobesøk og for å feire noe. Nå er det Sentrum hun kaller hjemme, og hun føler seg priviligert som får høre til i byens varierte og spennende artistiske miljø.

– Nå som jeg er en såkalt voksen, kjenner jeg at det er utrolig befriende å endelig bo i sentrum. Og nå som jeg driver med musikk på et mer profesjonelt nivå er det godt å kjenne på en tilhørighet til byen og se hva den har å by på for en musiker. Jeg har fulgt med på mange av bergensartistene lenge og har alltid tenkt at det virker som et godt, solid og kreativt miljø av høy kvalitet. Jeg gleder meg til å utforske hva som finnes her i byen og bli kjent med flinke musikere, artister og produsenter. Det er så lett å tenke at man må til Oslo for å slå an og få det til som musiker, men herlighet så mye bra det er i Bergen!

Selv om det siste året har satt en stopper for å nyte byen som student på helt vanlig måte, har Kalena likevel “sine steder” og favoritt hangouts i byen. Du finner henne gjerne på Nobel Bobel, Legal, Løvetann kaffebar, eller i Nordnesparken med en vaffel og godt selskap. Ellers trives hun godt i egen stue sammen med venninnene i kollektivet.

Kalena er klar for sommer og sensuell bossa nova

Beina på jorden

På tross av rungende suksess og høye forventninger til den unge artisten, har hun fortsatt beina godt plantet på bakken. Hun fokuserer vel så mye på studiene som på selve musikken, og er klar over hvor krevende en karriere som musiker kan være.

– Å satse på musikken har alltid vært noe jeg har forbundet med noe skummelt, og jeg vet at det er et veldig krevende og usikkert karrierevalg. Kjedelig som det høres ut, satser jeg først og fremst på å fullføre studiet mitt før jeg eventuelt satser på musikken. Jeg håper at det jeg driver med fortsatt gir meg glede når jeg er 32 år slik det gjør nå. Hvis musikkarrieren skulle gå rett vest om 10 år, har jeg nok da også en mastergrad i musikkterapi som jeg forhåpentligvis kan bruke for å hjelpe mennesker.

Kalena angrer ikke på stort her i livet. Hun er fornøyd med valgene hun tar. (Utenom å slutte på kunstløp – Se for deg Kalena on ice! utbryter hun). Men singelen “Why are we still” ble nesten lagt på hylla og glemt.

– Jeg tenker litt på det. Kanskje ingenting av dette hadde skjedd uten. Takk og lov, avslutter hun med et lettelsens sukk.

Fem musikere anbefalt av Kalena

Yebba – Dette er kanskje den råeste vokalisten jeg vet om.

Lucky Daye – En helt fantastisk låtskriver og utøver med en helt sinnsyk formidlingsevne og utstråling.

Amber Mark – Jeg kunne ønske jeg hadde skrevet alle sangene hennes.

GiddyGang – En oslobasert gjeng som blåser meg helt av banen.

Jessica Pratt – Nærmest meditasjonsmusikk som jeg hører på når jeg vil slappe av, lukke øynene og nyte!