OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Brim & Tindar

I 1994 åpnet en ung Einar Søviknes brettbutikken “Base”. Han ønsket å skape et miljø rundt en da ukjent brettsport. Nå, 27 år senere, er han igjen på en tilsvarende reise. Målet er det samme, men med en ny målgruppe. Brim og Tindar har noe for alle, men spesielt ønsker Einar å nå ut til veteranene innen brettsport-miljøet.

– Vi er en del som har holdt på med dette ganske lenge nå, begynner Einar når han skal forklare tanken bak Brim & Tindar. Han humrer når han tenker tilbake på tenårene, og det som den gang var en noe uglesett form for sport, uten mye forståelse. Skateboard, surfing og snowboard slo ikke an i Norge før godt utpå 90-tallet, og selv da var spesielt skating forbundet med bråk.

– På 90-tallet utviklet det seg et miljø rundt sporten, og siden har det vokst – spesielt blant de unge. Men mange som holdt på den gang, har beholdt lidenskapen. Dette er butikken for de erfarne, som vet hva de ser etter, og gjerne er på jakt etter en god prat i tillegg til produktene våre, sier Einar.

Brim & Tindar
Den nye nisje-butikken for brettsport ligger i Øvregaten 21.

Balansert nisje

Det er en fin balanse i konseptet til Brim & Tindar. En slik nisje-butikk trenger å tilby noe for alle, og det er et begrenset marked i brettsport. Men Einar er ikke bekymret for at han begrenser seg.

– Vi har noe for alle, og har man interesse av sporten er man selvsagt hjerteligst velkommen innom. Vi selger utstyr til både små og store, nybegynnere og erfarne. Men konseptet er tilrettelagt for kunder som ønsker å finne litt tilbake til gleden. Vi har et selektivt utvalg, og en annerledes og unik sammensetning av produkter, basert på egen kompetanse og erfaring.

Brim & Tindar

Kjenner på savnet

Einar trekker frem gode eksempler på kunder, som gjerne har drevet mye med brettsport tidligere, og nå ønsker å introdusere sporten til barna og familien. Han mener det har vært for lite tilrettelegging for en mer voksen gruppe kunder, og har selv kjent på savnet etter at han la ned Base i 2009.

– Dette er ikke noe man legger helt fra seg. Selv om man går videre i livet og tiden ikke strekker til for å prioritere brettsporten like mye.

Brim & Tindar
I november åpnet Brim & Tindar dørene. Så langt er det en god blanding av gamle venner, tidligere kunder, nye og engasjerte mennesker i alle aldre som kommer inn for å slå av en prat.

Nye prioriteringer

Siden 2009 har Einar gått ut av butikk-bransjen, og har jobbet i IT- bransjen. Da korona traff, og hjemmekontor gikk over i permisjon ble det tid for å sette seg i tenkeboksen.

– Jeg måtte ha noen runder og kjenne på om det var dette jeg ønsket. Det var en vanskelig situasjon, men jeg tror at for meg som mange andre var det også et viktig vendepunkt. Jeg hadde vært for opptatt med andre ting til å se mulighetene, men pandemien gav meg tiden og roen til å se det, sier han.

I november åpnet Brim & Tindar dørene. Så langt er det en god blanding av gamle venner, tidligere kunder, nye og engasjerte mennesker i alle aldre som kommer inn for å slå av en prat. Einar har tilrettelagt for en kopp kaffe til dem som skulle ønske det, og blir stadig sittende for å prate brett. Noen kommer inn og må rope ut i pur glede over opplevelsen. Han legger spesielt merke til kunnskapen hos de yngre.

– Den unge generasjonen overrasker meg stadig, med kunnskap og erfaring vi bare kunne drømme om på den alderen. De har reist og opplevd verden, og de kan mye. Det er gøy å se, at vi kan utveksle kunnskap også med dem.

Bli med på tur!

I tillegg til rent salg, blir det også arrangert turer som starter opp allerede rett over nyttår. Alt fra 3-4 timers opplevelser på Gullfjellet, til flerdagsturer for den mer erfarne. Og hele året rundt.

– Jeg ønsker å dele kunnskap, også rundt det praktiske i brettsport. Ikke bare i butikken, men å dele gode områder for å stå på snowboard, surfe-lokasjoner og tips i praksis. Og så starter vi yoga-workshops i butikken – du vet, for oss som ikke har kroppen til en 20-åring lenger, ler han.

Einar understreker at Brim & Tindar ikke skal være en turoperatør. Men opplevelsene som arrangeres skal være helhetlige og gjennomførte, en måte å samle miljøet på, og til en overkommelig pris. Her kan det lånes utstyr, og nivået er bredt. Turene er en fin måte å bli introdusert eller gjenintrodusert for sporten.

– For å melde seg på må man følge med på nettsiden vår. Foreløpig planlegger vi turer som skal starte i januar, og det legges ut fortløpende på nyåret dersom alt går etter planen.

RELATERTE MEDLEMSBEDRIFTER >