Bergen og Hordaland Turlag arrangerer den populære 3- 4- og 7-fjellsturen i Bergens enestående terreng søndag 22. august 2021.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Opplevelser

Nå blir det endelig 7-fjellstur igjen!

Endelig er det duket for at årets turbegivenhet i Bergen igjen kan gjennomføres. 3- 4- og 7-fjellsturen finner sted søndag, 22. august, og blir som alltid en nydelig dag i byens enestående terreng, uansett vær og føreforhold.

Sabine Koch i Bergen og Hordaland Turlag er prosjektleder for dagen, og er yr av glede over å kunne arrangere den populære turdagen igjen, etter fjorårets skuffende avlysning.

– Det er virkelig stor stas. Å arrangere turen i år innebærer en god del endringer og tilpasninger, men vi gleder oss til å kunne gjennomføre dette store arrangement igjen. Det er mange som gleder seg til den store folkevandringen over de syv fjell, ikke bare oss i Bergen og Hordaland Turlag, men også særlig våre frivillige og alle deltagere, sier hun, og forteller at det har vært flust med spørsmål fra ivrige turgåere om det blir 7-fjellstur i år.

– Det var nok mange som fulgte med, ja. Og da vi endelig startet opp salg av startkort var det mange som sto klare for å sikre seg plass, ler hun.

Nå blir det endelig 7-fjellstur igjen!

Flere endringer

Antall billetter er begrenset i år, grunnet pandemien. Og Sabine anbefaler alle som vet de ønsker å gå, om å sikre seg snart, heller enn siden. Vanligvis selges det opptil 9000 biletter, men i år er antallet begrenset ned til 5000. Altså nesten halvert. I tillegg er det gjort andre mindre og større endringer for å sikre sikkerheten til alle som skal legge ut på tur.

– Siden det fortsatt er en pandemi har vi begrenset med plasser i år, så det er lurt å være raskt ute. I tillegg har vi i år start i puljer, og man må velge en starttid ved kjøp av startkort. Noen puljer er allerede fullbooket. Jo lengre man venter, jo færre starttider blir det å velge mellom, forklarer Sabine, og forteller at de også har droppet klippekortene i årets tur, til fordel for digital innsjekk ved hjelp av Trimpoeng-appen. I tillegg er avslutningen noe endret for å tilrettelegge for bedre plass.

Mobil innsjekk

– Det er mange tilpasninger, men deltagerne blir nok mest berørt av at de sjekker inn med mobilene sine istedenfor at de har klippekort. Traséen blir endret ved Damsgårdsfjelelt og vi flytter målgang til Skansemyren idrettsanlegg for at vi har mer plass. Den største endringen for mange er vel også datoen, tradisjonelt er 7-fjellsturen den siste søndagen i mai. Nå i august er dagene kortere og det betyr at deltagerne må helst komme i mål innen kl. 22.

Tenk på sikkerheten

Sabine anbefaler å tenke på trygghet nå om sensommeren, og anbefaler for eksempel å ta med hodelykt eller lommelykt i tilfelle turen tar lenger tid, og i tillegg er noe annerledes enn man er vant med. Man kommer altså ikke til å gå ned Skredderdalen og videre mot sentrum, men går isteden ned fra Sandviken via Fløyen, og så på den asfalterte veien som svinger seg ned til Skansemyren.

Klar for folkefest

Den berømte 7-fjellsturen er en tøff tur på 3,5 mil og 2400 høydemetre, men det går også an å velge kortere alternativer som 4-fjellsturen og 3-fjellsturen. Uansett er 3/4/7-fjellsturen utvilsomt en folkefest som er en viktig del av identiteten for svært mange. Det er et stort arrangement, og i år hviler det et ekstra ansvar på Turlaget som arrangør for å gjøre det hele til en trygg og hyggelig opplevelse for alle. 3/4/7-fjellsturen følger selvsagt gjeldende smittevernregler, og håper på en fin og hyggelig opplevelse for alle.

– Kos dere! Det er så fint å kunne delta på arrangement igjen, så nyt dagen og turen! Husk å holde avstand og følg gjeldende smittevernregler ellers, disse kan vi jo alle utad etter hvert. Og husk at du skal ned til Skansemyren idrettsbane, og ikke til Marken, avslutter Sabine.