Hans H. har levert kvalitet og service innen herreklær til menn gjennom 120 år og fire generasjoner fra det samme lokalet i Strandgaten i Bergen sentrum!

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Mote

Hans H. feirer 120 år med kvalitetsklær til menn

I 1901 startet Hans H. Iversen herrebutikk i Strandgaten. Det begynte med kvalitetsklær for menn, først skreddersøm, siden supplert med konfeksjonssøm. Gjennom fire generasjoner har butikken utviklet seg. Nåværende daglig leder og eier, Birgithe H. Iversen, er stolt over fortsatt å kunne levere kvalitetsklær til menn.

– Vi har som grunnfilosofi at vi skal tilby kvalitet og service. Det har vi klart i 120 år og det ønsker vi å fortsette med, forsikrer hun.

Hans H. feirer 120 år med kvalitetsklær til menn
Hans H. Iversen startet i 1901 herrebutikk i Strandgaten. Nåværende daglig leder og eier, Birgithe H. Iversen, er stolt over fortsatt å kunne levere kvalitetsklær til menn som fjerde generasjon siden oppstarten for 120 år siden.

Flere populære merker

Hans H. tilbyr et stort utvalg av klær til menn i alle aldre enten det gjelder fritid, jobb eller fest. Det er populære merker som Frislid, Gant, Hugo Boss, Oscar Jacobson, Polo Ralph Lauren, Morris med flere. Hans H. tilbyr også målsøm av dresser, jakker og skjorter. I tillegg til eget skredderverksted for ekstra tilpasning av klærne.

Hans H. feirer 120 år med kvalitetsklær til menn
Annonser fra Hans H. opp gjennom tidene. Tenk hvor mange bergensere som har gått i klær fra Hans H. gjennom de siste 120 år.

Gjennom verdenskriser og oppturer

Gjennom 120 år har det vært mange oppturer og nedturer, og flere større verdenskriser har rammet samfunnet. Bybrannen i 1916 gjorde at hele butikken måtte bygges opp igjen, og er fremdeles i det samme lokalet som Hans H. holder til i dag. Under andre verdenskrig holdt Hans H. åpent, men snudde om til å produsere klær av eksisterende tekstiler, istedenfor nyprodusert tøy. Også under bankkrisen i 1987 og finanskrisen på 2000 tallet, da mange måtte se seg selv konkurs, holdt Hans H. åpent. Bare covid-19 pandemien var nok til å stanse driften helt, og Hans H. lukket dørene i solidaritet med samfunnet, våren 2020.

Hans H. feirer 120 år med kvalitetsklær til menn

Å se fremover

Birgithe er opptatt av å understreke at selv om butikken har lang historie og er en av grunnpilarene i Bergen sentrum, fokuserer vi på fremtiden mer enn fortiden.

– Vi har ikke overlevd så lenge ved å se bakover, ler hun.

– Vi må være tilpasningsdyktige, følge med og være i forkant. Vi har en god grunnmur, gode kunder og dyktige medarbeidere. Miljømessig må vi bort fra bruk og kast mentaliteten. Vi ser at det blir viktigere med kvalitetsklær som kan brukes over tid. Dette er bra for butikker som Hans H.

I Strandgaten har Hans H. i det siste fått flere nyetablerte kvalitetsbutikker.

– Gode butikker tiltrekker flere gode butikker, som skaper en flott og helhetlig handlegate. Vi er stolt over å være en del av Strandgaten og Bergen sentrum, avslutter Birgithe.