Finn din butikk, restaurant eller opplevelse i Bergen sentrum

Lysverket

restaurantbilde

Lysverket er en restaurant, bar og nattklubb etablert i 2013 på kunstmuseet KODE 4 ved Grieghallen - midt i hjertet av Bergen med utsikt over Rasmus Meyers Allé, Lille Lungegårdsvannet, Festplassen, fjellsiden & Fløyen.

Som spisested er Lysverket en tydelig bergensrestaurant med fokus på fersk sjømat - men også kjøtt & rene grønnsaksretter står på menyen. Lysverket byr blant annet på de beste råvarene fra nærområdet såsom sjøkreps, hummer, kamskjell og østers i verdensklasse, og vi serverer både 4 og 7 retter i restauranten samt á la carte i barområdet.

Medeier og kjøkkensjef Christopher Haatuft kom nylig hjem fra et lengre opphold i USA der han blant annet var ansatt på 3-stjerners Michelin restauranten Per Se - flere ganger kåret til best i NYC og rangert blant verdens 10 beste restauranter.

Haatuft var i sin tid med å starte opp progressive og anerkjente Jacobs Bar & Kjøkken her i Bergen. Haatuft har i tillegg vært kokk på Den Norske Ambassade i Paris og skribent for Maison Mat og Vin, Aperitif og Bergens Tidende.

Han skriver fortsatt for publikasjoner som Matmagasinet Nord, og har med Lysverket markert seg som en av landets tydelige stemmer med hensyn til bærekraft, oppdrett, tradisjon, progresjon, lokalt engasjement og internasjonalisering.

Christopher Haatuft har løftet Lysverket frem til en internasjonal profil ingen annen restaurant i Bergens historie kan sammenlignes med. Med tung internasjonal kompetanse og inngående kunnskap om råvarene i regionen vår, skyhøye ambisjoner og en ufattelig arbeidskapasistet har Haatuft på utrolige ett år etablert Lysverket som restauranten folk kommer jorden rundt for å oppleve:

Lysverket er rangert som Nordens 3. beste restaurant av det amerikanske livsstilsmagasinet GQ. Vi er også listet som et av verdens 14 essensielle reisemål i år av det ledende amerikanske reiselivsmagasinet Condé Nast Traveler. Den britiske avisen The Independent rangerer Lysverket som 13. beste grunn til å besøke Skandinavia, og Lysverket er omfavnet av alt fra New York Post, D2 og designmagasinet Wallpaper til profilbloggeren Ulterior Epicure og nettstedet
eater.com
.

VG trillet terningkast 5 med overskriften "Verdt en omvei". BT gav Lysverket 9 av 10, og tidligere i år mottok vi den høythengende SRF-Prisen fra Salgs- og Reklameforeningen i Bergen.

Medeier og kokk Dag Stian Knudsen var inntil åpningen av Lysverket kjøkkensjef i 9 år på en av Bergens tyngst etablerte restauranter; Lucullus på Hotel Neptun. Knudsen har også erfaring fra Michelin restaurantene La Riboto De Taven i Les Baux de Provence og Le Lecita i Nimes.

Sammen med Haatuft har Knudsen bygget opp et høykompetent team fra inn- og utland, og utover erfaringen i eiergruppen har Lysverkets nå ansatte med bakgrunn fra både Pré Catelan, Lasserre og Gagnaire i Paris, Per Se i NYC og The French Laundry i Napa Valley.

Lysverket tar imot reservasjoner i restauranten for bord opp til 12 personer. Vi serverer middag fra 17:00, og siste bordsetting er 21:30.

I barområdet tilbyr vi også en egen à la carte meny hvor man kan bestille alt fra nøtter og småretter som spekeskinke og ceviche til hovedrett og dessert. Her trenger man ikke å reservere, men større grupper må gjerne ta kontakt på forhånd.

For større grupper kan vi også tilby selskapslokalet Tårnsalen i museets tredje etasje. Her har vi kapasitet på 100 sittende gjester eller 250 stående, og rommet kan tilpasses en rekke ulike typer selskap. Ideelt til alt fra konferanse og firmafest til julebord og bryllup.

Lysverket har også et privat chambre séparée med plass opp til 12 gjester. Rommet er en del av restauranten i første etasje og reserveres uten tilleggspris.

Vi anbefaler å samles om en meny til alle grupper, og vi setter stor pris på forhåndsbestilling for selskap på 6 eller flere. Gi gjerne beskjed om allergier eller andre behov du ønsker vi skal ta vi skal ta hensyn til.

Hvis din henvendelse gjelder ordinær reservasjon kan du booke bord ved å trykke bordreservasjon nederst på hjemmesiden vår www.lysverket.no. Du kan også kontakte oss på booking@lysverket.no eller 55603100.

Dersom henvendelsen gjelder større selskap kan du kontakte oss på selskap@lysverket.no

restaurantbilde

byGAVEKORT kan ikke brukes på Lysverket.

Bransjer

Varegrupper

Åpningstider

Tir - tor: 17:00–01:00
Fre - lør: 17:00–03:00

Vi tar siste bordbestilling klokken 21:30 tirsdag til lørdag.

Her er vi

Bli byVENN! Helt gratis!

Få tilgang på eksklusive tilbud og faste fordeler i kundeklubben byVENN.

Bli byVENN

Parkering i sentrum

Klostergarasjen

311 ledige plasser

Bygarasjen

471 ledige plasser

Se parkeringsplassene på sms!
Send kodeord "P" til 2077
kr 3,- per melding

Bli byVENN! Helt gratis

Bli medlem i kundeklubben byVENN og motta eksklusive tilbud, nyheter og invitasjoner! I byVENN-appen får du faste fordeler, aktuelle kupongtilbud og personlig medlemsbevis.
Medlemskap er gratis. 15 års aldersgrense.

Generalsamarbeidspartnere:
 • Bergensavisen
 • Bergen Kommune
Hovedsamarbeidspartnere
 • Galleriet
 • De Historiske Hotel og spisesteder
 • NSN AS
 • Bergen Kino
 • NorEngros
 • Bergen Parkering
 • Talos Sikkerhet
 • Skog Gruppen
 • Skyss
 • Kelly Services