OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Verdens største kassebilløp til Bergen

Søndag 25. august kommer Red Bull Olabilløp til Norge og Bergen for første gang. Målet er å samle 280 deltakere i Nygårdsparken og underholde mer enn 10 000 publikummere – med mot, fart og fantasi.

Søndag 25. august kommer Red Bull Olabilløp til Norge og Bergen for første gang. Målet er å samle 280 deltakere i Nygårdsparken og underholde mer enn 10 000 publikummere – med mot, fart og fantasi.

Red Bull Olabilløp er en begivenhet i samarbeid med Bergen kommune og Grønn etat, hvor du konkurrerer med hjemmesnekrede olabiler eller kassebiler, som det heter i Bergen. Søndag 25. august arrangeres løpet for første gang i Norge og Bergen, og alle over 18 år kan delta.

– Vi gleder oss veldig til å arrangere Red Bull Olabilløp i Bergen, og oppfordrer alt fra erfarne bilister til amatører fra hele Norge til å melde seg på det som blir Norges største olabilløp, sier Liselle Anderson, Event Manager i Red Bull Norway AS.

Max underholdning
Nygårdsparken er arena for begivenheten, og skal forvandles til en 450 meter lang og 14 grader bratt racerbane. På startstreken vil det stå 70 firemannslag – klare til å underholde mer enn 10 000 publikummere.

– Banen vil bestå av hopp, doseringer og andre utfordringer som gjør løpet maksimalt adrenalinfylt for deltagerne og mest mulig underholdende for publikum, fortsetter Anderson.

Fri fantasi
Siden det første olabilløpet ble arrangert i Brussel i 2000, har Red Bull avholdt mer enn 80 løp i 42 land. Gjennom årene har deltagerne konstruert og skrudd sammen alt fra realistiske kopier av ekte biler, til olabiler hvor bare fantasien har satt grensene.

– Gjennom tiden har vi sett løpske pianoer, gigantiske barnevogner, digre maiskolber og rullende fengselsceller bli dyttet over startstreken. Nå gleder vi oss til å se resultatet av nordmenns mot og fantasi, sier Kjelman.

Om Red Bull Olabilløp
•    Sted: Nygårdsparken, Bergen
•    Tidspunkt: Søndag 25. August, Kl. 12.00
•    Krav til deltagere: Man må ha fylt 18 år
•    Arrangementet er gratis for publikum

For mer informasjon, se: www.redbulloloabil.no

 
PRESSEKONTAKT
Kristian Kjelman
Communication Manager
kristian.kjelman@no.redbull.com
94 33 89 11

EVENTANSVARLIG
Liselle Anderson
Event Manager Red Bull Norge
liselle.anderson@no.redbull.com
99 11 06 77