OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Velkommen til byLØRDAG

Markeder, gatefester, kaféliv, kultur og underholdning. Bli med på byLØRDAG i den fantastiske byen din.

Sammen med flere hundre flotte medlemsbedrifter har Bergen Sentrum gleden av å få invitere deg til byLØRDAG. Ta en titt på høstens nyheter og gjør et kupp, oppsøk noen av de mange opplevelsene sentrum kan tilby eller rett og slett slapp av, nyt byen og kos deg!

Her er noen smakebiter på aktiviteter byLØRDAG:

Skostredet

Markedstemning i Skostredet. Grilling med Giovanni Sanchez og venner utenfor Barrio. Det blir Dj, forfriskninger og -20% på klær og sko hos Boogaloo. I tillegg vil det bli supertilbud på de siste salgsvarene!
Om været tillater det flytter butikkene ut i gaten. Det blir god byLØRDAG-stemning, mat og drikke, tilbud i butikkene og overraskelser.

Ark Beyer feirer 240-årsdag, Strandgaten

Ark Beyer feirer 240-årsdag på lørdag og inviterer til bokbasar med kake, gaver og gode tilbud.

Beyer regner sin offisielle etableringsdato som 6. juni 1771, da Holger Envoldsen d.e. fikk borgerbrev som bokbinder. Det gjør Beyer til den desidert eldste bokhandelen i Norge, og mye tyder også på at Nordens eldste bokhandel befinner seg i Bergen by. Les mer om Beyers spennende historie her.

Kakeservering fra klokken 12 og gave til alle barn som er innom (hele dagen, så langt lageret rekker). Tilbud på gode Bergens-bøker fra Bodoni Forlag. Stor bokbasar i telt utenfor – her kan lesehester gjøre et ordentlig kupp. Tre bøker til 100 kroner!

ByLØRDAG på Sundt motehus

Markedsstemning med knalltilbud både inne og ute. Gratis kaffe og konkurranse i 4. etasje. Gjett hvor mange Bjørn Borg truser som er i beholderen? 3 vinnere får 5 truser hver! Konkurranse i 3. etasje.
Hvilke butikker på Sundt fører Noodles shoes? 2 vinnere får et par Noodles sko.
Unge dansere fra hiphop-miljøet danser på marmortrappen og i fjerde etasje.
Ansiktsmaling. Stor stemning for barna hos Skoringen i underetasjen.
Giveaways og masse tull og tøys!

Stormberg, Xhibition

Stormberg får besøk av en redningsekvipasje fra Norske Redningshunder. Få svar på spørsmål om blant annet bekledning og det å redde liv i fjellet. Hils på en ekte redningshund! Kl. 12 til 14.

Mogs, Marken

Hos Mogs blir det supertilbud på alle produkter fra makeup- og hudpleiemerket Tromborg og smaksprøver på superfood fra Renee Voltaire.

Moods of Norway, Torgallmenningen

Vi i Moods liker å gjøre litt ut av ting, og gjør selvsagt også dette denne byLØRDAGEN. Hos oss blir det stor stand utenfor butikken med masse fantastiske tilbud, vi stiller med god stemning, vafler og DJ hele dagen. I tillegg lover vi flere overraskelser – Velkommen til gards!

Opheim Gull, Strandgaten

GRATIS rens av diamantringer på byLØRDAG

Kreftforeningen, Gågaten

Kreftforeningen og Bekkalokket Fotoklubb inviterer de handlende inn til en pust i bakken i Kreftforeningens lokaler i Gågaten. Her byr vi på gratis frukt og en kopp kaffe. Bekkalokket fotoklubb har satt opp en flott fotoutstilling for anledningen. I tillegg vil du møte en del av pasientforeningene tilknyttet Kreftforeningen som kan informere om tilbudene som finnes for kreftrammede og deres familier i Bergen. Kreftforeningen holder hus i Gågaten i Strandgaten 62. Velkommen innom til fotoutstilling og en hyggelig pust i bakken hos oss.

Akvariet, Nordnes

Foringer og show fra kl 11.00 til 17.00.

Kløverhuset

Kløverhuset feirer byLØRDAG med aktiviteter på hele huset. Supertilbud på byFROKOST kl 9-11 hos Kløver Kafe. Premiedryss, stands og gøyale aktiviteter hele dagen. Supertilbud i 40 butikker! DJ fra kl 12. Stor konkurranse – Jakten på Gullkløveren. Finn 3 Gullkløver i butikkene og vær med i trekning av gavekort opptil kr 5.000.

Zander, Strandkaien

I forbindelse med vårt 20 års jubileum har vi vært så heldig å få en representant fra merket Elisa Cavaletti hos oss denne dagen -”Elisa Cavaletti dag”. Vi vil også servere litt snacks og forfriskninger til våre kunder .

Bergen Storsenter

Gode tilbud, spennende konkurranser og aktiviteter for store og små. Blant annet har DeCapo og Vice Capo stor salgsstand med gode tilbud på hårprodukter. Mesterskap i sengetøyskifting hos Hansen & Dysvik kl 11-15.30. Gratis ansiktsminke til alle barn hos BR-Leker kl 12-15. Duftprøver Elie Saabs hos Esthetique kl 13-15. Smaksprøver nyslynhet honning fra Søylands Biegard hos Sunkost. Telekiosken har pallesalg på telefoner i eget telt på plassen ved Biblioteket, og Fruktbar gir gratis smaksprøver på varm sjokolade og varm toddy laget av frisk frukt.

A.Lohne Gullsmedforretning, Galleriet

Utvidet kolleksjon av smykker fra Snö. De 100 første som kjøper et Snö smykke får et flott reisesmykkeskrin med på kjøpet!

Leker og mer, Lille Øvregate

På byLØRDAG lever vi virkelig opp til navnet Leker og mer. For hvem kunne tro at man kan hilse på en gris i lekebutikken? Men på ByLørdag skjer det helt spesielle ting hos oss. Du møter også en av byens lovende unge fotografer.
Kl 12-13 Møt Nelly, – grisen i Lille Øvregaten 15
Kl 13-14 Smak byens beste vafler, som bakes i nr 15 – selvsagt!
Kl 14-15 Bamsemums og champagnebrus når 13-årige Victoria Kloster Joys åpner sin 2. salgsutstilling med fotografier i 2011.

Alveslottet Dukketeater, Gågaten

byLØRDAG 17. september byr Alveslottet Dukketeater på forestillingen Den lille larven Aldrimett kl. 13.00. Den lille larven Aldrimett er en morsom og poetisk forestilling om larvens vei til sommerfugl. Dette er dukketeater for de aller minste, fra 1-4 år. Forestillingen spilles i våre lokaler i Strandgaten 86 og varer i ca. 20 minutter. Forestillingen er gratis, men påmelding kreves, send e-post til anita@alveslottet.no med navn på barn og voksne som vil komme. Maks 1 voksen pr. barn. Alveslottet Dukketeater er Skandinavias eneste dukketeaterbutikk. I tillegg til et unikt utvalg teaterdukker og tilbehør tilbyr vi også kurs og forestillinger både for privatpersoner og barnehager/skoler.

Farmors Hus, Kløverhuset

Alle betalende kunder byLØRDAG er med på trekning av et antrekk fra butikken.

Mode Frisør, Olav Kyrresgate

Fortausbod utenfor butikken med hår produkter til sterkt reduserte priser.

Digg Hair Studio, Sundt

Trenger du psykolog til håret ditt? Treff hårpsykolog Ståle Sleire Johansen hos Digg på byLØRDAG!

Finn De Lange Sport, Marken

Flytter deler av vareutvalget ut på gaten og har KNALL-tilbud på halve butikken

4. Grieg Internasjonale Korfestival

12.30 – 14.00 – Korkonsert – Korskirken
12.30 – 14.00 – Korkonsert – Grieghallens foajé
16.00 – 17.30 – Grieg Grand Prix – Grieghallen
20.30 – 22.00 – Avslutningskonsert – Grieghallen
Les mer: www.griegfestival.no

Q-park, Grieghallen

Parkerer du hos Q-park på byLØRDAG, kan du vinne gratisbillett til Raske Menn 2&3.

Strandkaien

• Spennende aktiviteter, salgsboder, gode tilbud og overraskelser for store og små.
• Tegnekonkuranse for barn med premier til alle. Ballongklovn og ansiktsmaling. Butikkene er fylt opp med nye høstvarer.
• Masse smaksprøver og overraskelser fra Strandkaien fisk og Kvamme kolonial & fetevare: Nystekte hjemmelagde fiskekaker, vafler med rørte jordbær, bacalaogryte.
• Zander får i forbindelse med sitt 20 års jubileum besøk av en representant fra Elisa Cavaletti – «Elisa Cavaletti dag».

byLØRDAG-marked på Tårnplass

Med blant andre Reindyrka, Blomsterdekor og Arte Unhjem Gull & Sølv som har uteverksted. Her kan vi se hvordan en gullsmed jobber og reparerer noe som trenger bli reparert på stedet.
Ekstra gode byLØRDAG-tilbud!

Sh’bam med SATS på Torgallmenningen

Bli med og skap Sh’bam danseglede på Torgallmenningen med SATS. Eller spill gigant-sjakk og gigant-lego.

Barnekunstutstilling på Festplassen

1.800 tegninger stilles ut på Festplassen når Bergens største barnekunstutstilling  i regi av Toro og Unicef åpner fredag 16. og lørdag 17. september. Tegningene er sendt inn til Toro og UNICEFs store tegnekonkurranse om barn og mat. For hver person som kommer for å se utstillingen, vil Toro gi en krone ekstra til UNICEF, så ta med deg familie, venner og naboen!
Utstillingen er åpen fra kl. 10 til 18 begge dager.
Fredag kl. 12 åpnes utstillingen ved UNICEFs norske generalsekretær Bernt Apeland og Marianne Rieber. Lørdag får du høre Nathalie Nordnes spille fra scenen kl. 14.
På utstillingen vises det bilder og film fra UNICEFs prosjekt i Vietnam for å hjelpe underernærte barn. Etter utstillingen kan du se alle tegningene på Toros hjemmesider.

Program

Fredag 16. september
10.00-18.00: Utstillingen er åpen. Det vil bli visning av film og servering av Barnas tomatsuppe i hele åpningstiden
12.00: Offisiell åpning av utstilling UNICEF-generalsekretær Bernt Apeland og Marianne Rieber. Nathalie Nordnes spiller.

byLØRDAG 17. september
10.00-18.00: Utstillingen er åpen. Det vil bli visning av film og servering av Barnas tomatsuppe i hele åpningstiden. Ulike aktiviteter
14.00: Konsert med Nathalie Nordnes.

Lille Rips, Gågaten

Du kan være en mannemann og prøve barbering med kniv på gamlemåten, med ekte barberskum fra Fitjar.

Norli, Galleriet

På Norli Galleriet kan du på byLØRDAG kl 13 ta en koselig pause med hele familien når Ingvild Nielsen har opplesning og sang fra den nye billedboken Borte vekk!, akkompangert av musikalsk innslag med Christine Sandtorv kjent fra Ephemera og som har komponert egen sang til boken.
Borte vekk! er en morsom rote- og letebok for barn i alderen 2-6 år.

Vennebyen, Vågsallmenningen

Møt Apa, Ted og Elfie fra Vennebyen! Bli med og danse vennefloka-dansen og delta på filminnspilling. Se deg selv på storskjermen under innspillingen. Tegn, les og send inn tegninger til Vennebyen. Ta bilder av barna sammen med Vennebyens egen politibil, Poltus, for første gang i Bergen. Kl. 11-15.

Lille Knertens Dåp, Bergen Kino

Bergen Kino feirer Lille Knertens dåp på byLØRDAG med spesialvisning av «Knerten i knipe» kl. 16.
Gratis kake fra kl. 15!

byVANDRING med flotte premier

Sammen med Bergen ByExpert inviterer vi deg til å bli med på en gratis byVANDRING med byNØTTER. Her vil du få muligheten til å vinne flotte Sentrumsgavekort. Ingen påmelding. Still opp ved Holbergstatuen på Vågsallmenning kl. 11.30, kl. 13.00 eller kl. 14.30!

ULV, ULV – friskt danseteater for de minste på DNS

Fysisk-crazy komikk i en monty-pytonsk retning. For barn fra 0 – 3 år. Varighet ca 30 min. Etter forestillingen blir barna invitert til å møte figurene fra forestillingen. Kl 11.00 + kl 12.00 + kl 13.00.

Markedsdag, Xhibition

Butikkene har markedsdag med stands på senteret. Meld deg inn i Xhibition VIP-Club og vær med i trekningen om 10.000,-!

Kultur og opplevelser på byLØRDAG:

Akvariet

Åpent kl. 10-18. Fôringer og show kl. 11.00-17.00.

Barnas Kulturhus – Verksted på Barnas Kulturhus: Drager

Passer for barn fra 4 år, “drop in”. kl. 13:45-15:30 – Kalmargaten 6

Bergen Kino feirer Lille Knertens dåp med spesialvisning

Vi feirer Lille Knertens dåp med en spesialvisning av “Knerten i knipe” lørdag 17. september kl. 16.00 i KP1. Møt Knerten i forkant av forestillingen, med servering av kake fra kl. 15.00. Kjøp billetter til denne spesialvisningen nå. Filmen har premiere på Bergen Kino 23. september.

Bergens Sjøfartsmuseum

Bergens sjøfartshistorie. Kl. 11:00-15:00

De Kulturhistoriske Samlinger, Bergen Museum

Utstilling Fragment fra fortida. Kl. 11:00 – 16:00

De Naturhistoriske Samlinger, Bergen Museum

Utstilling Livsformer – åtte riker. Kl. 11:00 – 16:00

Den Nationale Scene

ULV, ULV – friskt danseteater for de minste. Fysisk-crazy komikk i en monty-pytonsk retning. For barn fra 0 – 3 år. Varighet ca 30 min. Etter forestillingen blir barna invitert til å møte figurene fra forestillingen.
Kl 11.00 + kl 12.00 + kl 13.00
Gengangere. Kl. 18:00

Det Hanseatiske Museum

En vandring gjennom huset fra 1704. Kl. 11:00 – 14:00

Dyvekes Pianobar, Dyvekes Vinkjeller

Nils Breisten m/venner. Gladjazz fra 1930/40-tallet. Kl. 20:00

Entrée Visningsrom , Nøstegaten 42

Utstilling med Sveinung Rudjord Unneland. Kl. 12:00 – 16:00

Frescohallen

Utstilling om Leif Grung – arkitekten, mennesket, arbeidet, historien. BAF. Kl 09:00-20:00

Garage – MFC Chicken (UK) kl. 22.00

Mojo Workout presenterer Londons villeste nykommere! På med danseskoene! kl. 22.00

Grieghallen

Grieg Internasjonale Korfestival. Korkonkurranser og korkonserter. Se detaljert program på www.griegfestival.no

Galleri 3,14 – Utstilling Soft Technology

Kl. 11:00 – 17:00

Kosmo

Boogie Nights med 5 gjestende DJs fra kl. 22.00 – En stor kveld for danseglade!

Ludvig Bar – Hotel Neptun

Swing ‘n’ Sweet Jazzklubb. Kl. 14:00 – 17:30

Madam Felle

Konsert med DE MUSIKALSKE DVERGENE. Kl. 22:30

Norges Fiskerimuseum

Kor é silda? Kl. 11:00 – 16:00

No.1 Balkongen Bar på Radisson BLU Hotel Norge

Ettermiddagspianist hver lørdag ettermiddag kl. 12.00 til 17.00

Ole Bull Scene

RaskeMenn Show 2&3. Kl. 19.00 og 21.30

Permanenten, Vestlandske Kunstindustrimuseum

Utstilling Sølvskatten – Bergens gullsmedkunst. Kl. 12:00 – 16:00

Utstilling: Kinasamlingen. Kl. 12:00 – 16:00

Utstilling: Mennesket og tingene. Kunsthåndverk og design gjennom 500 år.Kl. 12:00 – 16:00

Pygmalion Økocafé og galleri

Utstilling Oddbjørg Reinton kl. 09:00 – 23:00

Ricks Teater

S-M-XL “TAKK FOR SIST”. Kl. 20:30

USF Verftet

Konsert med Xzibit & DJ Quik. Dørene åpner kl 20.00 – konsert 21:00

VilVite – Helgen på VilVite

Vitenshowet «Noe av ingenting» Lørdag kl. 13 og 15
Reis i rommet i utstillingen Space. 3D-filmer og rakettverksted. Les mer på www.vilvite.no

Zachariasbryggen Pianobar – Live Pianist

Livepianist fra kl. 22.00