OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Velkommen til byLØRDAG 8. september

Byliv, folkeliv, fester, festivaler, markeder, nyheter, gode tilbud, kaféliv, kultur og underholdning. Bli med på byLØRDAG i den fantastiske byen din.


Klikk her for å se byLØRDAG-avisen med komplett guide og de beste byLØRDAG-tilbudene

byLØRDAG 8. september blir en heidundrenes festdag i den gamle, fine byen din. Med nyheter, gode tilbud og markedstemning rundt omkring i hele by´n. Med raffe gatefester, matfestival, vinfest, ølfestival og Bergenhusdager med middelaldermarked på samme gang. Gjør en god handel, slapp av, nyt byen og folkelivet og kos deg!

Hva skjer?

På byLØRDAG skjer det enda mer enn vanlig rundt omkring i hele sentrum. For både store og små. Her er et LITE utdrag:

Bergen Matfestival på Bryggen

Festival der maten får stå i sentrum. En rekke bedrifter viser fram sine spesialiteter og frister med de lekreste retter, samt god underholdning for små og store.
Her møter du over 90 matprodusenter som selger frukt/bær, sider, brød, kjøtt, fisk, ost og en mengde med smaksprøver.
De minste kan delta på gøyale aktiviteter som kokkekurs, hestedrosje, skattejakt og familiequiz.
Årets Sjømatkokk skal igjen kåres under Bergen Matfestival og publikum kan oppleve seks toppkokker i aksjon med fantastiske råvarer. Det er også mulig å gå ombord i fiskebåter og spise sildelusj i Bryggestredet.
Kl. 10 – 18

Les mer

Bergen Ølfestival på Bryggen

For første gang avholdes det ølfestival i Bergen. Festivalen arrangeres sammen med Bergen Matfestival på Bryggen, og holder fokus på håndtverksøl og øl som et helhetlig kulturprodukt. Flere mikrobryggerier har meldt sin ankomst og vil presentere ølene sine. Det blir foredrag om brygging, innslag om øl og mat og Bryggeri- og drikkevareforeningens Petter Nome vil være konferansier. Det blir også finale i Sumarølkonkurransen hvor de beste bidragene blir presentert og vinneren kåret.
Kl. 10 – 18

Les mer

Bergenhusdagene på Festningen

Storslått familiearrangement på Bergenhus med mange aktiviteter og opplevelser for både små og store. Håkonshallen har en sentral plass i handels- og kystbyen Bergen, anlegget har siden 1200-tallet vært det første som møter besøkende som kommer sjøveien. Arrangementet har gratis inngang og er tradisjonelt beregnet for barnefamilier, men vi håper å nå et bredt publikum med et stort og variert program. Kampoppvisning med Kongshirden, diverse omvisninger, foredrag og annen formidling innendørs og utendørs, et middelaldermarked og ulike aktiviteter for barn (kampskole, verksted, pil og bue, trebuchet, aktivitetsløype), musikk og mye liv.
Kl. 12 – 16

Les mer

Raptus – Bergen Internasjonale Tegneseriefestival på Det Akademiske Kvarter

Tegnere fra hele verden kommer med kjente seriefigurer som f.eks: Donald, Fantomet, Pondus, M, Onkel Skrue, Tetra, Dr. Who, Judge Dredd, Batman, Supermann, Catwoman, Mikke Mus, Petter Smart, Varg Veum med flere.
Foredrag av tegnerne, utstillinger av originalskisser, salg av brukte og nye blader og album/bøker, samlerobjekter, auksjon av originaltegninger og masse mer.
Kl. 10 – 18

Les mer

Bergen Vinfest med vinmesse i Logen Teater

Bergen Vinfest går av stabelen på byLØRDAG. Her blir det mulighet til å møte produsenter og importører og smake et hundretalls viner, samt tilegne seg mye ny kunnskap.
På byLØRDAG blir det vinmesse med foredrag i Logen Teater.
Foredragsholdere: Knut Espen Misje: Hvordan smake vin. Thiebolt fra Huber-Verderau: Biodynamisk dyrking og vin fra hans område. Gahr Smith-Gahrsen: 5 Ganger norgesmester i ølbrygging.
Kl. 12 – 16

Les mer

Barnas dag på Bergen Storsenter

På Bergen Storsenter blir det Barnas dag, med blant annet ansiktsmaling av klovner, gratis popcorn og sukkerspinn, morsomme spåkopper og andre barneaktiviteter.
Kl. 12 – 16

Les mer

Raff Designuke over hele sentrum

Sentrale utstillingsvinduer i Bergen sentrum knyttes sammen til en vandreutstilling. Her vises det beste designere i regionen har å by på – døgnet rundt hele uken.
Raff Designukes visjon er å løfte fram unike vestlandske designere, både i Norge og utenfor Norges grenser. Raff ønsker å være et møtested for både etablerte og fremadstormende designere, en arena som fremmer og verdsetter designerens arbeid. På sikt er målet å bidra til at enda flere unge og kreative mennesker velger å satse på design. På byLØRDAG  blir det gatefester og mye annen moro.
Les mer

Markedsdag og gøy for barn på Xhibition

På Xhibition blir det byLØRDAG-marked og 2 for 1 tilbud i alle butikkene.
I 3. etasje blir det moro for de minste med ansiktsmaling og ballonggjøgler fra kl 12 – 17
Les mer

Familielørdag og regntøyutstilling hos Kirkens Bymisjon og i Korskirken

Familielørdag på Kafe Magdalena i Kong Oscars gate 5, – og regntøyutstilling i Korskirken like ved. Kirkens Bymisjon inviterer  til aktiviteter for barn, med vann som tema. I Korskirken er det også vann som er tema – her kan du se regntøykolleksjonen ”Norwegian Rain” som er et designsamarbeid mellom Alexander Helle, T. Michael og Grandpeople. Dette er en del av RAFF Design-uken. I kafeen er det god plass til barnevogner. Det blir gratis kaffe og saft til barn og voksne, vi serverer hotdogs og boller, og alle som vil får lov å tegne på duken  – vi byr på papirduker og fargestifter. Utenfor kafeen blir det vannaktiviteter for barna, med såpebobler og vannballonger. Kom innom, se og smak!
Kl. 11 – 15

Les mer

Mye spennende aktiviteter hos Norsk Sjømatsenter på Fisketorget

På byLØRDAG blir det stor aktivitet hos Norsk Sjømatsenter i 2. etasje  i Torghallen på Fisketorget. Her skal Årets Sjømatkokk kåres, det blir kokkekurs for byens minikokker, sjømatshow for hele familien og mye mer sjømatmoro hele dagen.
Les mer

Årets Sjømatkokk 2012 kåres i Torghallen

Årets Sjømatkokk skal for tiende år på rad kåres under Bergen Matfestival på byLØRDAG. Nytt av året er at konkurransen skal foregå i Norsk Sjømatsenter sine nye lokaler i Torghallen på Fisketorget. Her kan publikum få se 6 utvalgte kokker i aksjon med flotte råvarer. Under konkurransen skal det lages tre ulike sjømatretter; to som fingermat og en hovedrett. Tema for de to fingermatrettene vil være ”mystery basket”, hvorav den ene serveres kald og den andre varm/lun. Publikum vil få en mulighet til å smake på herlighetene som det blir disket opp med!
Kl. 9 – 13

Les mer

Gøy med sjømat! for barna på Fisketorget

Bergen Matfestival er også en festival for barna og i løpet av disse dagene vil det bli gøye aktiviteter å delta på. Det går an å ta med hele familien og teste kunnskapene med en fiskequiz eller la barna delta på kokkekurs. Vi inviterer byens minikokker til Fisketorget for å kokkelere og de vil få muligheten til å grille sine egne fantasifulle fiskespyd. Fra kl. 10.30

Les mer

Sjømatshow hos Norsk Sjømatsenter i Torghallen

I umiddelbar nærhet til de beste råvarene på Fisketorget inviterer noen av de beste kokkene byens befolkning til sjømatshow i Norsk Sjømatsenter sine lokaler på Fisketorget. Bli inspirert og få gode tips til hvordan tilberede sesongens råvarer på best mulig måte. Smaksprøver vil det også bli! Møt opp i våre lokaler i 2. etasje i Torghallen på Fisketorget.
Kl. 11.30 og kl. 13.30

Les mer

Fiskequiz hos Norsk Sjømatsenter

Hver dag gjennom hele Matfestivalen vil vi ha en fiskequiz som et åpent tilbud. Dette skal være en quiz hvor hele familien får teste sin kunnskap om sjømat, helse og ernæring.

Norsk Sjømatsenter og Smak av kysten på Matfestivalen på Bryggen

Her vil Norsk Sjømatsenter og Smak av kysten ha en stand hvor vi vil informere publikum om Norsk Sjømatsenter sin høstsatsning på Fisketorget. En kokk fra det kulinariske nettverket Smak av kysten vil diske opp med herlig smaksprøver av havets skatter. Ta turen for en hyggelig prat!
Kl. 10 – 18

Les mer

Havnetur med MF Granvin

Veteranskipet MF GRANVIN ligger ved kai foran Torghallen fra kl. 10.00 på byLØRDAG, og går 1 times havneturer kl. 12, kl. 14 og kl. 16 med anløp Bontelabo for de som vil gå av og besøke Bergenhusdagen. GRANVIN vil bli liggende til kai kl. 10 – 12, kl. 13 – 14 og kl. 15 – 16.
Kr. 100.- for voksne – 1 barn i følge pr. voksen. Ellers 1/2 pris.
Lettere servering både til kais og på sjøen.

Bazar, PopUp og Outfit-konkurranse på Motehuset Sundt

På Sundt skjer det mye på byLØRDAG. Utenfor er det Bazar med mange gode tilbud. På marmortrappen inne er det konkurranse: Legg en lapp med navn og nummer i konkurranse-boksen, og vær med i trekningen av et gavekort fra Skoringen til en verdi av 2000kr. I 3. etasje er det duket for SecondLove PopUp butikk. Og i 4. etasje er det Outfit konkurranse: Still deg på den røde løperen og få noen av de du er sammen med til å ta bilde av deg, send inn til Sundt og det kåres en vinner!
Kl. 9 – 18

Les mer

Bergens Elektriske Sporvei med trikk på Engen

På byLØRDAG vil Bergens Elektriske Sporvei vise frem Bergens eldste kjørbare sporvogn som ble bygget i Tyskland i 1897 ved Teaterparken på Engen. Her vil publikum få nærmere informasjon om Museumssporveien, som er et forsøk på trinnvis å reetablere den gamle trikkelinjen (linje 3) mellom Møhlenpris og Engen.
Kl. 10 – 16

Les mer

Bergens Beste familieopplevelse på Akvariet

I konkurransen "Bergens Beste" har BTs lesere kåret Akvariet som Bergens beste familieopplevelse.
I juni kom den store hannsjøløven "Mossy" til Akvariet. Han hadde med seg hunner og ungdyr slik at det tilsammen kom fem sjøløver til Akvariets nye sjøløvedam. Akvariet holder åpent kl. 10 – 18 på byLØRDAG.
Fôringer og show:
10.00 – strandsonen
11.00 – sel-show
12.00 – sjøløveforing
13.00 – pingvinforing
14.00 – sel-show
15.00 – sjøløveforing
16.00 – guiding Tropisk avdeling
17.00 – pingvinforing
18.00 – sjøløveforing
Les mer

Smoothiefest hos Fruktbar i Vestre Torggate

Hos Fruktbar i Vestre Torggate feires byLØRDAG med Smoothiesfest. Her blir det gratis smaksprøver, musikk, overraskelser og god stemning.
Kl. 9 – 18

Les mer

Slimete byLØRDAG på VilVite

På VilVite kan du oppleve 3D-film, se forrykende vitenshow, dra på oppdagelsesferd blant de mer enn 75 ulike installasjonene eller bli med å eksperimentere og lage slim i slimverkstedet. Blant mye annet.
Kl. 10 – 17

Les mer

Mannekengoppvisning på Vågsallmenningen

Hordaland Husflidslag holder mannekengoppvisning av gamle strikketrøyer i samarbeid med Husfliden på øvre del av Vågsallmenningen.
Fra kl. 11.30

Les mer

50 år i eget hus – Bergens Sjøfartsmuseum jubilerer

Utstillingen viser små og store begivenheter ved museet gjennom 50 år.
Kl. 11 – 15

Les mer

BrasilFest i Teatergaten

byLØRDAG feirer Kolibri – Children At Risk Foundation i Teatergaten Brasil sin frigjøringsdag, en dag på etterskudd. Samtidig er det nyåpning av Kolibributikken i Teatergaten 18. Det vil være capoeiraoppvisning, brasiliansk musikk, marked og en rekke gode tilbud i butikken.
Les mer

Begjær på Stenersen

Hvordan belyser samtidskunstnerne seksualitet og begjær i sine kunstverk?
Denne internasjonale gruppeutstillingen ønsker å utfordre og utvide betrakterens blikk innen et område hvor kunsten kan være grensesprengende.
Kl. 11 – 17

Les mer

Blant dyr og planter hos Leker og mer

Katrin Berge stiller ut sine fantasifulle og mystiske illustrasjoner for salg på Leker og mer i Lille Øvregate. Katrin er bant annet kjent som tegner for BT.
Kl. 11 – 17

Les mer

Fragment fra fortiden på De Kulturhistoriske samlinger

Utstilling med tema «Hvordan var norske klostre i middelalderen viktige forvaltere av ny lærdom fra Europa?»
Kl. 11 – 16

Les mer

Kinasamlingen på Vestlandske Kunstindustrimuseum

En utstilling av kinesisk kunst. Hovedattraksjonen er store buddhistiske tempelskulpturer i marmor.
Kl. 11 – 17

Les mer

TV-kokk Arne Jermstad hos Elektrosenteret

TV-kokken Arne Gjermstad demonstrerer Assistent kjøkkenmaskin hos Elektrosenteret i Galleriet. Smaksprøver og 25% rabatt på ALLE varer!

Mennesket og tingene på Vestlandske Kunstindustrimuseum

Kunsthåndverk og design gjennom 500 år.
Kl. 11 – 17

Les mer

Nikolai Astrup på Lysverket

Utstillingen behandler tema som Astrups motiver, hans særmerkede formbehandling, ideer, kunstnerliv og samfunn.
Kl. 11 – 17

Les mer

Sølvskatten på Vestlandske Kunstindustrimuseum

Mer enn 600 gjenstander i sølv og gull stilles nå ut i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum.
Kl. 11 – 17

Les mer

Tre døde og en overlevende på Bergens Sjøfartsmuseum

Natten mellom 14. og 15. april 1912 forliste Titanic på vei til New York. Bergens Sjøfartsmuseum markerer hendelsen med en punktutstilling.
Kl. 11 – 15 

Les mer

Young & Loving 2012! på S12 i Skostredet og Galleri Format på Vågsallmenning

Internasjonal glasskunst til Bergen.
Utstillingen viser verk av 10 glasskunstnere og gir publikum et godt inntrykk av hva som skjer på glasskunst-arenaen i Norden og verden. Young & Loving 2012! er en retrospektiv utgave av Young & Loving! og er kuratert av Bergljot Jonsdottir og Jeremy Welsh.
Kl. 11 – 16 

Les mer

Det regner kjøttboller på Bergen Offentlige Bibliotek

Barnekino som viser filmen det regner kjøttboller. Passer fra 7 år. Gratis adgang.
Kl. 12 – 13.30 

Les mer

Sankt Sunniva og det hellige skrinet på Bryggens Museum

Opplev mysteriet om Bergens skytshelgen Sankt Sunniva og det hellige skrinet som kom til Bergen i 1170.
Kl. 12 – 15 

Les mer

Gunnar Staalesen boksignering hos Norli Galleriet

Gunnar Staalesen signerer sin nyeste utgivelse Der hvor roser aldri dør hos Norli Galleriet på byLØRDAG.
Kl.14.30 – 15.30

Kontraproduktiv produktivitet i Nøstegaten

Stian Ådlandsvik med utstillingen abstract simplicity of need hos Entrée i Nøstegaten 42.
I arbeidene til Stian Ådlandsvik finnes en lengsel etter å forstå produkter og materialer. Han avduker ofte de forskjellige lagene i egen produksjon, og viser prosessen bak de utstilte arbeidene.
Kl. 12 – 16 

Les mer

ByggBygg hos Barnas Hus i Kalmargaten

Bygg, bygg litt til, og byggbygg enda mer… På uteområdet til Barnas kulturhus utfolder vi oss i storskala byggerier i materialene plast, trelekter og strips. Verksted med André Marandon. Fra 4 år. "Dropp inn". Gratis.
Kl. 13 – 15.30 

Les mer

Den hvite hesten på Barnas Kulturhus

I samarbeid med Zebra barnefilmklubb viser Barnas kulturhus den franske, prisbelønte kortfilmklassikeren "Den hvite hesten» av Albert Lamorisse. Filmen fra 1953, er en vakker svarthvit film om fiskergutten Folco og hans vennskap med en hvit villhest. "Den hvite hesten" vises inne i sanseinstallasjonen "Luftig". Når filmen er ferdig åpnes utstillingen. Gratis.
Kl. 13 – 13.40 

Les mer

Månen på Barnas Kulturhus

«Månen» (‘dal’) er et resultat av et brukerinspirert designprosjekt for barn. Ideen er å motivere barn for innendørs aktiviteter. Med brett formet som halvmåner eller appelsinbåter kan barna bygge, vippe og leke. På byLØRDAG vil designeren selv være tilstede og lede verkstedet samt observere og dokumentere for eget forskningsarbeid. Gratis.
Kl. 13 – 15.30 

Les mer

Stor origami med små hender på Barnas Kulturhus

Bruk fantasien og tegn, mal og dekorer store, brettede papirfigurer. Sammen bygger vi opp en eventyrverden av papir. Verksted med Solvei Hanmei Losnegård. Fra 4 år. "Dropp inn". Gratis.
Kl. 13 – 15.30 

Les mer

Underskog på Barnas Kulturhus

Merkelige kryp og ennå uoppdagede arter skjuler seg kanskje under bakken. Installasjon/verksted hvor små og store inviteres til å lage sine egne insekt- og dyreversjoner av imaginære funn i underskogen. Besøk vårt unike «vivarium» for utforsking og observasjon. Verksted produsert av Annette Marandon. Fra 3 år. "Dropp inn". Gratis. Uten formidler.
Kl. 13 – 15.30

Les mer

Luftig på Barnas Kulturhus

«O2» møter «Pust». Opplev et rom med svevende, sprettende, gjennomsiktige ballonger med små objekter. Eller kryp rundt og slapp av på et mekanisk pustende dyr i et miljø av luftighet. Sanseinstallasjon for de minste 0-3 år. Med luft som tema. NB! utstillingen inneholder latex. Gratis.
Kl. 13 – 15.30 

Les mer

En midtsommernattsdrøm i Teaterkjelleren, DNS

En verden fylt med intriger og forviklinger, kontraster og motsetninger i et eventyrlig landskap.
Dette er bakteppet når DNS presenterer komedieklassikeren En Midtsommernattsdrøm av William Shakespeare.
Kl. 18 

Les mer

Fanny & Aleksander på Store Scene, DNS

Ingmar Bergmans Oscar-belønte historie blir endelig å se på teatret i Bergen!
Kl. 18 

Les mer

Finale 13th International Edvard Grieg Piano Competition i Grieghallen

Finale med Bergen Filharmoniske Orkester i den 13. International Grieg Piano Competition.
3 finalister, avstemming om publikumspris, annonsering av vinnere, prisutdeling og avslutningsfest.
Førstepris 30.000 euro.
Kl. 18 

Les mer

Dagfinn Lyngbø – Stereo på Ole Bull Scene

Hva har mopeder, kaffetraktere, småbarn, hester, telefoner, dansker og idolvinnere til felles? De avgir lyd. Pipelyd, ulyd, gromlyd, dunkelyd, skrapelyd, koselyd…
Nå, et drøyt år etter at gigantsuksessen «Evolusjon» hadde sin siste forestilling, er Lyngbø igjen klar for å, bokstavelig talt, gi lyd fra seg.
Kl. 19 og kl. 21.30 

Les mer

Plateslipp med De Musikalske Dvergene på Ricks Teater

De Musikalske Dvergene feirer utgivelsen av sin nye CD/LP: "Tunge steiner" med et skikkelig plateslepp på et fornuftig tidspunkt!
Kl. 20 

Les mer

HumAk veldedighetsaften på Det Akademiske Kvarter

Hvert år arrangerer Juristforeningen en veldedighetsaften der inntektene går til et veldedig formål. I år vil kveldens høydepunkt være en auksjon der ulike gjenstander blir solgt til høystbydende. Auksjonarius vil være en kjent komiker som vil ta sikte på å skape litt show samtidig som gjenstandene selges. Når auksjonen er ferdig vil et band bestående av jusstudenter ta kvelden til nye høyder med gode, gamle slagere som alle kan synge med på.
Kl. 19 – 21 

Les mer

Live pianist på Zachen Pianobar

På byLØRDAG er det live pianist plukket fra øverste hylle på Zachen Pianobar.
Kl 22 

Les mer

Rhythmic Six feirer Sverre Faaberg 70 år på Garage

I anledning Bergens ubestridte "Gudfar" innen rock, roots og country, Sverre Faaberg aka Davy Dean sin 70 års dag, og at han sammen med Rhythmic Six også er klar med ny plate, blir det konsert med fest og haloi i Garagekjelleren på byLØRDAG.

Kl. 22 

Les mer

Zimmerman’s 60’s på Scruffy Murphys

Livemusikk 60’ies. Gratis entré.
Kl. 23 

Les mer

Velkommen til byLØRDAG
i den fine, gamle byen din!

Les mer på: www.facebook.com/BergenSentrum