OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Vårfest i Skostredet lørdag 8. mai

Vi feirer at våren og solen har kommet til Skostredet med en vårfest den 8. mai. Det blir åpning av to nye steder i gaten: "Pergola vinbar" og "Roll og Rock Bar og Diner". Dj´s spiller god musikk hele dagen, og kl 14 er det moteshow med klær fra Lei kolleksjon, Boogaloo og Kamelone. Butikkene i gaten er åpen mellom 11:00 og 18:00 og det blir mange gode tilbud til store og små. Etterpå fortsetter festen på "Pergola", "Roll og Rock", og "Folk og røvere". Velkommen til lørdagsfest i Skostredet.

 

Historisk tilbakeblikk på Skostredet
Bankgaten munner ut i Skostredet, som har sitt navn fra Hansatidens tyske skomakere, som hadde sine boliger her. Senere ble gaten bebodd av byens borgere i sin alminnelighet. Tvers over gaten i Skostredet sto daglig en kjent bergensk skikkelse med sitt grønne fangskinn ved oppgangen til huset sitt. Det var skomaker Svendsen. Nedenfor her var et garveri, og deretter kom kjøpmann Edvard C. Mowinckel, hvor siden apoteket «Nordstjernen" var i mange år.

I Skostredet lå også traktørstedet «A.B.C’n», som lenge var bekjent av sin "finere bevertning". Ovenpå hadde kjøpmann Schram manufakturhandel. Det var Bergens første forretningslokale i andre etasje. Ved siden av Schrams hus lå i 1860-årene urmaker Danielsens bolig, og rett over bodde tamburmajor Lalum Han var en kjempestor mann, som ved siden av sin militære funksjon også drev kandegjyteri.

På hjørnet mot vestre Skostredet, i det store huset med vanntønnen foran og "spion ved vinduet", bodde kjøpmann i «Jacobsfjorden» Didrik B. Martens med sine fire sønner. Den ene av sønnene, senere kjøpmann og spansk konsul Hans D. Martens, var den siste forstanderen på «Bryggen» under «Det Norske Kontors» oldermannskap.

Kilde: Kulturnett Hordaland