OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Tørr og trendy i Bergen

Det er ingen hemmelighet at Bergen er Norges desidert våteste by. Vi har derfor vært på jakt etter trendy og stilfullt regntøy som ikke svir for mye i lommeboken.

Det er ingen hemmelighet at Bergen er Norges desidert våteste by. Vi har derfor vært på jakt etter trendy og stilfullt regntøy som ikke svir for mye i lommeboken.

Kilde: Nettmagasinet Utetrend
Av: Maren Myrseth
Fotograf: Maren Myrseth og Thea Kristin H. Johannessen

Dersom man er ny i Bergen by, vil man fort erfare at det er nødvendig å være fullt utstyrt i regntøyavdelingen. Under finner du en liten oversikt!

OLJEREGNJAKKEN

Denne tradisjonelle stilen er et must i høst. Oljeregnjakken ble opprinnelig brukt av fiskere og sjømenn ute på havet da de arbeidet. Jakken ble ofte brukt sammen med en bukse i samme stoff, og antrekket fikk navnet «oljehyre».

I dag er det dette som er aktuelt innen regntøytrenden, og man ser dem overalt. Dette stoffet puster ikke noe særlig, men de er stilige, og det passer til det meste. Et perfekt plagg som holder deg tørr og forkjølelsefri på grå høstdager. De finnes i ulike stiler og fasonger til både kvinner og menn. Man kan velge en avslappet lang regnfrakk eller en søt, feminin regnkåpe med knyting i livet. De mest populære fargene blant studenter er gul, svart og militærgrønn.

Prisene er ikke så stiv dersom du leter på de rette stedene, men om du liker å bruke litt ekstra på godt yttertøy, finnes det alternativer for det også.

HVOR KAN DU FÅ TAK I DETTE?

Til venstre: Vero Moda (Torgallmenningen 10), svart regnjakke, 529,-
Til høyre: Gullaksen (Nygårdsgaten 1A), regnjakker unisex, 799,- (Her får du også 10% studentrabatt).

Til venstre: Twisted (Nygårdsgaten 1), regnjakker til menn, 1199,-
Til høyre: Monki (Galleriet, Torgallmenningen 8), prikkete regnjakke dame, 600,-

Til venstre: Sigurd Eriksen EFTF (Strandkaien 22), regnjakker unisex, 400-700,-
Til høyre: Twisted (Nygårdsgaten 1), regnkåpe til dame, 1199,-

Det finnes flere butikker man kan få tak i slike jakker i Bergen. Ta en tur innom blant annet Boys of Europe, Aksdal i Muren (noe høyere prisklasse), Jack and Jones eller Sport1.

STØVLER

Støvler finner man som regel overalt hvor det selges regnjakker, eller på skobutikker. De finnes i mange forskjellige modeller og prisklasser. Det er derfor nesten umulig å ikke få tak i et par man liker.

HVOR KAN DU FINNE DETTE?

Her får du disse: Twisted (Nygårdsgaten 1), Støvler unisex, 1300-2000,- (10% studentrabatt på støvler)

SYDVESTER OG PARAPLYER

Sydvesten har eksistert i en årrekke, men nå gjør de sitt inntog i moteverdenen. Disse ble brukt av sjøfolk for forhindre at man ble våt i nakken – nå blir de brukt i motebildet og av studentene i Bergen. Det er ikke mange som har hoppet på denne ekstremt praktiske trenden helt enda, men forhåpentlig flere etter å ha lest denne artikkelen.

HVOR KAN DU FINNE DETTE?

Her får du disse: Sigurd Eriksen EFTF (Strandkaien 22), sydvester, rundt 150,-
Paraplyer, rundt 50-100,-

Å eie en paraply er essensielt når man bor i Bergen – de skal tross alt fungere som skjold i vind og vær. Heldigvis finner man dem så og si over alt. Paraplyer selges på matbutikker, kafeer, klesbutikker og bokforretninger – det er bare å se ekstra godt etter!

God regnværshøst!