OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Tid for Vinterlyd

Mandag 9. mars kl 17 går Vinterlyd-konserten av stabelen på Festplassen i Bergen sentrum til inntekt for kreftsaken.

Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Mandag 9. mars kl 17 går Vinterlyd-konserten av stabelen på Festplassen i Bergen sentrum til inntekt for kreftsaken.

– For oss som driver i underholdningsbransjen, føles det godt og meningsfullt å bidra til en så viktig sak som Krafttak mot kreft. Det sier Erik Mortvedt, den ene halvdelen i rap-duoen Erik&Kriss. De er med på Vinterlyd-turneen for første gang. På konsertplakaten står også Onkl P og de fjerne slektningene, Jaa9, Astrid Smeplass, Marcus og Martinus, samt boybandet The Main Level fra Bergen. I tillegg spiller ungpike-magneten Isac Elliot på konsertene i Trondheim og Tromsø. Han deltok på Vinterlyd også i fjor. Gratiskonsertene arrangeres i år for tiende gang i regi av Kreftforeningen og P4.

– Å ha en utekonsert-turne midt på vinteren er egentlig en ganske crazy ide, men vi har klart å skape en årlig happening med disse konsertene. Vi har truffet en nerve fordi kreft angår alle og vi har fått med oss flinke artister og en proff kommersiell aktør i P4.  Dette gir en fantastisk drahjelp til en viktig innsamlingsaksjon hvor 100% av det som kommer på bøssene går til formålet, sier Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel.

Turneen arrangeres i forbindelse med Kreftforeningen årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft og pengene fra årets aksjon går til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling. – Ulike personer reagerer ulikt på kreftbehandling. Pengene fra årets Krafttak mot kreft går til forskning som vi håper kan gi deg akkurat den behandlingen du trenger. Maksimal behandling med minimale skade og ettervirkninger, sier Ryel. Over 20.000 bøssebærere, hovedsakelig russ, vil i uke 10 og 11 besøke mange norske husstander. 

P4-sjef Tryggve Rønningen trekker frem Vinterlyd som det «perfekte kinderegget». – Gjennom Vinterlyd får vi møtt våre lyttere der de bor, laget god radio og bidra til en forskjell for mange kreftpasienter og pårørende, sier Rønningen. Konferansierer på turneen er Lise Askvik og Michael Andreassen i P4. Første konsert er i Oslo 28.februar.

Reiseruten for Vinterlyd 2015:
Oslo: 28. februar
Gjøvik: 2. mars
Kristiansand: 4. mars
Stavanger: 7. mars
Bergen: 9. mars
Trondheim: 11. mars
Tromsø: 14 mars

Påsken:
Skjærtorsdag 2. april: Hafjell
Langfredag 3. april: Hafjell
Påskeaften 4. april: Hafjell

Arrangementet starter kl. 17 på hverdager og kl. 13 på lørdager. Det er gratis å komme inn på Vinterlyd.

Vinterlyd

Krafttak mot kreft