OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Thåström på Bergenfest 1. mai

Skandinavisk punkrocks klippe har gjort en rekke fantastiske konserter I Norge de siste par årene, blant annet sanket han klokkeklare seksere på terningen etter sagnomsuste konserter på flere norske festivaler i fjor, deriblant Øya i Oslo. Nylig kom han med samleplaten Be-Bop-A-Lula Hela Jävla Dan!. Lørdag 1. mai holder Thåström konsert på Ole Bull Scene under Bergenfest.

Joakim Thåström er altså mannen bak Ebba Grön og Imperiet, intet mindre. Begge bandene er bautaer i den svenske rockehistorien, og i Norge var det nok spesielt Imperiet som satte sine spor. Med låter som Du ska va president og C.C Cowboys var Imperiet et band enhver rocker hadde i samlingen sin. Albumene Synd og Blå himlen blues, framstår den dag i dag like aktuelle og vitale som de gjorde da de ble gitt ut for over 20 år siden. Som soloartist har Thåström fortsatt på samme sti. Gjennom til nå syv soloalbum, leverer han låter som setter seg i ryggmargen. På midten av 90-tallet en helt ny vending med bandet Peace, Love & Pitbulls. Dette var et industrielt metalband med tekster på engelsk, og de gjorde det bra over store deler av Europa. Blant annet har den ikke ukjente Marilyn Manson oppgitt dette bandet som en stor inspirasjonskilde.

I januar i år spilte han nok en gang en utsolgt konsert i hovedstaden, da var det Sentrum Scene som var fyllt til randen. Det er virkelig på tide av bergenspublikummet også får en bit av det svenske ikonet Thåström. Nå er altså sjansen her på Bergenfest lørdag 1. Mai. Be there!

Er du Spotify-bruker? Klikk her for Bergenfest 2010 Playlist:

Billetter og info: Bergenfest 2010

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen.