OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Studentinteriør

En stor del av det å bli student er å forlate familieredet og flytte for seg selv. Man har frie tøyler til å innrede slik en vil, men det er ikke alltid økonomien strekker like langt som fantasien. Det er likevel mange tiltak en kan gjøre for å få en koselig studenttilværelse uten å nødvendigvis bruke så mye penger. Vi har vært hjemme hos fire studenter som har gode tips og mildt sagt fine hjem.

En stor del av det å bli student er å forlate familieredet og flytte for seg selv. Man har frie tøyler til å innrede slik en vil, men det er ikke alltid økonomien strekker like langt som fantasien. Det er likevel mange tiltak en kan gjøre for å få en koselig studenttilværelse uten å nødvendigvis bruke så mye penger. Vi har vært hjemme hos fire studenter som har gode tips og mildt sagt fine hjem.

Tekst og foto: Maren Myrseth
Kilde: Nettmagasinet Utetrend

ENKEL OG LYS MED ET HINT AV FARGER

Hjemme hos Susann Grønningsæter Grongstad og kjæresten er det en meget harmonisk atmosfære. Susann studerer medievitenskap på UIB og trives med det. Helheten i leiligheten er lys og blir kombinert med elegant interiør i ulike farger. Det er også en del grønne planter som frisker opp leiligheten og gir det hele en naturlig vri. Leiligheten er vakker å se på og har en stil som man ofte ser på Instagram, hvor Susann har fått mye av sin inspirasjon fra.

– Jeg har egentlig alltid vært interessert i interiør, men det er først nå når jeg har flyttet for meg selv at jeg har merket hvor interessert jeg egentlig er.

Susann handler ofte på butikker som Lagerhaus og Søstrene Grene, som ikke er de dyreste, fordi hun er student. Hun har også handlet en del på Kremmerhuset hvor hun jobber. Hennes tips er å melde seg inn i kundeklubber slik at man får rabatter og generelt holde øynene åpne for gode tilbud.

LANDLIG OG HJEMMEKOSELIG

Jørgen Bo Berstad og Gregory Baranowski bor i et sjarmerende hus med en kombinasjon av idyllisk og klassisk. Begge to studerer automasjon ved Høgskolen i Bergen. Jørgen innrømmer at de ikke er så veldig interesserte i interiør. Til tross for det har de klart å skape en meget hyggelig og hjemmekoselig atmosfære. De får masse inspirasjon og hjelp fra vennene sine, og resultatet er utrolig bra. Innredningen er lys med et landlig preg og får en til å glemme storbyens mas og kjas.

– Vi kjøper en del fra IKEA og så har jeg snekret et bord og en tv-benk selv. Vi prøver å gjøre mye på egenhånd siden vi er studenter og ikke har så mye penger, sier Jørgen.

Jørgen oppfordrer andre studenter til å prøve å gjøre ting selv fordi det ofte er lettere enn man tror. Han mener også at det er veldig mange enkle løsninger som kan se veldig bra ut.

FARGERIKT MED MASSE PERSONLIGHET

Ylva Gulliksen studerer til å bli siviløkonom ved NHH, Emilie Kristiansen studerer sosialantropologi ved UIB og Nora Kjerpeseth Kvellestad tar bachelor i sykepleie ved VID Vitenskapelige Høgskole. Alle tre bor sammen i et kollektiv med masse personlighet og karakter. De får inspirasjon fra loppemarked og Instagram. De liker «styggkule» ting, som for eksempel discokulen som henger over spisebordet. Jentene har fått/kjøpt en del ting på Finn.no, arvet noe og handler av og til på TGR. Kollektivet er en kombinasjon av de tre jentenes individuelle stiler som fungerer veldig bra sammen. Det er et livlig, men også veldig koselig hjem.

Deres favorittgjenstand er en tegning av Kong Harald – som en venn, Even Gullerud, har tegnet til en eksamensoppgave. Han tegnet sin egen versjon av hele kongefamilien, og jentene skal etterhvert kjøpe hele samlingen til leiligheten.

–  Vi er veldig glad i styggkule ting som er så stygge at vi synes det er kult. Emilie liker det litt renere så hun roer oss litt ned, sier Ylva og Nora.

Jentene anbefaler å dra på antikk- og retromarked. De synes Finn.no er helt fantastisk, og mener at man ikke burde være redd for å bruke farger når man innreder.

NORDISK OG MINIMALISTISK ELEGANSE

Simen Amundsen studerer markedsføring og ledelse på BI. Samboeren Sondre Fostervold studerer eiendomsmegling på samme skole. De bor i en stor og luftig leilighet i et moderne bygg. Simen handler ofte hos Bolia, og får mye av sin inspirasjon derifra. Han påstår at han er over gjennomsnittet interessert i interiør – noe som vises på hvordan han og samboeren har innredet hjemmet sitt. Det er som å tre inn i en meget elegant møbelbutikk.

Leiligheten har for det meste nøytrale farger og man kan se at helheten er gjennomtenkt. Det er en veldig moderne og smakfull leilighet. Man kan trygt si at Simen og samboeren har et godt øye.

– Jeg bruker kanskje over gjennomsnittet med penger på interiør, men vi har begge jobber og sparer mye. Det handler om prioriteringer.

Simen anbefaler å bruke god tid når man skal innrede og tenke godt over hva man vil ha i hjemmet sitt.