OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Simple Minds til Bergen

Lørdag 10. juli kan vi endelig ønske Simple Minds velkommen til Bergen. Vi er sikre på at det kommer til å bli en fantastisk begivenhet på intime og vakre Plenen på Bergenhus Festning som har plass til 6.000 publikummere.

Simple Minds har solgt over 40 millioner album i løpet av en karriere som strekker seg over 30 år. Fra starten på 80-tallet da de var ett av de mest kritikerroste bandene i Storbritannia, til fjorårets sterke utgivelse Grafitti Soul som til fulle viser et band som har beholdt gnisten og evnen til både å lage gode låter og å levere knallsterke og inspirerte konserter.

Med Jim Kerr som karismatisk frontfigur fikk Simple Minds sitt kommersielle gjennombrudd med albumene New Gold Dream (1982) og Sparkle In The Rain (1984). Sistnevnte gikk helt til topps på de britiske albumlistene. Singelen "Don’t You (Forget About Me)" var soundtrack til den ikke helt utypiske 80-tallsfilmen The Breakfast Club og ble på mange måter lydsporet til siste halvdel av 80-tallet. Det er en låt som har betydd svært mye for en hel generasjon mennesker verden over. ”Don’t You Forget About Me” gikk helt til topp i USA i 1985, og Simple Minds var med ett blant de største bandene i verden. På den tiden endret også bandet stil musikalsk til en mer storslått episk stadionrock á la U2.

Simple Minds anno 2010 er et band med stor spilleglede som vet å gi publikum valuta for pengene. Det blir mye allsang på Bergenhus Festning denne lørdagskvelden. En rask gjennomgang av repertoaret fra bandets konserter det siste året etter utgivelsen av Grafitti Soul, gjør at det er all grunn til å anta at det blir servert noe for enhver smak: fra tidlig 80-tall med "Sons And Fascination" og "In Trance As Mission" via "Waterfront" og "Once Upon A Time" til 90-tallets "Real Life". Og selvsagt ”Don’t You (Forget About Me)” samt andre megahits som ”Someone Somewhere”, ”Promised You A Miracle”, ”Alive And Kicking” og ”Belfast Child”…

Sted: Bergenhus Festning – Plenen
Dato: Lørdag 10. Juli

Billetter og info: www.bergenlive.no