OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Se, lukt, smak og nyt: EN BIT AV LUKSUS

Møysommelig utviklet av de beste råvarer, og perfeksjonert hos en historisk bedrift i Belgia. Anerkjente Daskalidès´ sjokolade når ut til hele verden, og kun ett sted i Bergen. Nemlig byens eldste konfektforretning, Konfektgalleriet.

Møysommelig utviklet av de beste råvarer, og perfeksjonert hos en historisk bedrift i Belgia. Anerkjente Daskalidès´ sjokolade når ut til hele verden, og kun ett sted i Bergen. Nemlig byens eldste konfektforretning, Konfektgalleriet.     

Nougat, ganache, pistasj, salt karamell, chili og frukt. Fristende aromaer fra lekre konfektbiter treffer deg ved Konfektgalleriets dørterskel. Det er Vivien Silver – som har jobbet i Konfektgalleriet siden hun var student – som har stått ved roret siden eierskiftet i 1990. Den gang var det ikke bare bare å drive butikk, og en måtte hevde seg i sentrum, minnes Vivien.

Hun tror et tydelig nisje-konsept og det nære og kjære er suksessfaktorene for at Konfektgalleriet er blitt en slags institusjon her i byen: 

– Det er jo nesten ingen som selger over disk lenger. Hos Konfektgalleriet har vi én til én-kommunikasjon med kundene, og sørger for at de finner akkurat det de vil ha, sier hun.

I 2018 ønsker Vivien fortsatt kunder fra 1990 velkommen når de er innom for å kjøpe sine favoritter, prøve nye og spennende smaker, eller bare slå av en prat.

Du finner hele saken i denne utgaven av byLIV

En smak av historie

Konfektgalleriet er de eldste og eneste i Bergen som spesialiserer seg på kun konfekt og makroner, og butikken finnes bare på Galleriet. Diskene bugner av sjokolade fra belgiske Daskalidès, som har over 70 års historie innen produksjon av konfekt. Konfektmakeren i Belgia, en chocolatier, jobber lenge for å oppnå balanse og rene smaker, og sender slettes ikke hva som helst til Bergen:

– Daskalidès holder hardt på sine tradisjoner om belgisk kvalitet og smak, men er samtidig ikke redd for å eksperimentere med nye biter og smaker. Derfor kommer det blant annet limited editions flere ganger i året som supplerer det faste utvalget, forteller Vivien.Mens lignende konsepter flagger ut sin produksjon, forblir Daskalidès på belgiske hender. Det er Konfektgalleriet-eieren glad for. Det gjør at butikkens sortiment er noe helt eget, og noe helt annet enn industriell, masseprodusert sjokolade: 

– Vi er opptatt av smak og kvalitet, og det er kundene våre også. Vi tilbyr rene varer uten en masse tilsetningsstoffer. Konfektgalleriet har noe for enhver smak, også for de med allergier, sier Vivien, og erkjenner at sjokoladen kan sees på som en aldri så liten luksusvare: 

– Det er hverdagsluksus. Men litt luksus trenger ikke å koste all verden. Det er det lille ekstra. 

Finn den perfekte smakskombinasjonen

Nyt sjokolade som dessert, til espresso, eller kanskje til et glass vin. Visste du for eksempel at syltede appelsinskall er en vinner til konjakken?
Spør damene bak disken om tips til nye smaksopplevelser!

Spennende nyhet hos Konfektgalleriet

Belgiske Daskalidés lytter til sine kunder, og kommer nå med fristelser som er både sunne og smaker nydelig. Til sommeren får du kjøpt praliner med mørk sjokolade, fylt med tahini (malte sesamfrø) og gode smaker som frukt, nøtter chili og karamell.
Nyt med god samvittighet!