OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Påskeferie på Fløien

Bypåske? På Fløyen blir det mange gøye påskeaktiviteter for hele familien; geocaching, påskehareløp, eggeløp, pil og bue, frisbeegolf. Påskeverksted og Trylleshow i Peisestuen på Fløien Folkerestaurant, Ballongklovneri på lekeplassen, “Jakten på det forgylte påskeegget” og Påsketurer på #Folkefjellet Fløyen.

Fløien Bergen

Fløibanen er den opplevelsen som ingen besøkende til Bergen kan gå foruten. Det er en av Norges mest kjente attraksjoner, og du finner den midt i Bergen sentrum, kun 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Nedenfor kan du lese mer om aktiviteter som går hele påsken på Fløien, fra og med palmelørdag 28.mars til og med 2.påskedag, 6.april.

All info er hentet fra www.floien.no

Skattejakten “Jakten på det forgylte påskeegget”.
I Trollskogen har vi gjemt det forgylte påskeegget. I tillegg henger det 10 gule egg med påskeoppgaver for barna. På hvert egg står det også en bokstav. Alle bokstavene blir til et løsningsord. Skriv ned løsningsordet, send navn, alder og kontaktinformasjon til info@floibanen.no. Bli med på trekninger av fine premier fra vår samarbeidspartner Bergans og oss på Fløyen. Vi trekker premier 7. april.

Ballongklovneri på lekeplassen
På selveste påskeaften kommer det en ballongklovn til lekeplassen på Fløyen. Klovnen tryller frem de kuleste ballongdyrene for barna.

Påsketurer til #Folkefjellet Fløyen
I påsken har vi valgt ut 5 turmål hvor vi har lagt ut kodeord. Samler du kodeordene på 3 av 5 turmål, i perioden fra palmelørdag 28.3 til og med 2.påskedag, blir du med i trekningen av fine premier fra vår samarbeidspartner Bergans, samt Fløibanebilletter. Send kodeordene, ditt navn, alder og kontaktinformasjon på epost til info@floibanen.no

 1. Utsiktstårnet i Granebakken.
  Visste du at det er en gammel hoppbakke i enden av Skomakerdiket? Hoppbakken ble bygget i 1946/47. Hopperne hoppet cirka 40 meter i denne bakken. I 2014 bygget Dugnadsgjengen til Bergen Skog- og Træplantningsselskap et flott utsiktspunkt her på toppen av Granebakken.
  Hint: trappetrinn

 2. Fjellhytten
  Har du sett den hvite hytten på Midtfjellet? Den som er godt synlig fra Bergensdalen? 
  Denne spesielle hytten ble oppført under 1.verdenskrig av tre kamerater; Daniel Horstad, Lasse L Espenes og Johannes Holmedal. Herfra får du en storslagen utsikt over Bergensdalen, Bergen by Øygarden og havet utenfor. Her er bord og benker godt i ly for vær og vind. Perfekt for nistepause.
  Hint: ser du den påskegule fjæra «fra verandaen»?

 3. Brushytten
  Brushytten ligger på Midtfjellet, ved foten av Blåmanen. Brushytten er en salgsbod med tilhørende toalett og stellerom. Den blir drevet på dugnad av Skansens bataljon og Skanseguttenes forening. Dette er et perfekt turmål for små og store.
  Hint: Donald Duck

 4. Skomakerdiket
  Skomakerdiket er et yndet turmål for små og store. Perfekt rundtur for små føtter og barnevogn. Her er også egne griller hvor du kan ta med grillkull og lage deilig utelunsj eller middag.
  Hint: over bekken ved en rastehytte
 5. Revurtjern
  Selve Revurtjernet er en gjemt perle som ligger like i nærheten av Halfdan Griegs vei, som er hovedveien fra Fløyen til Brushytten. Se skilt på venstre side i den store S- svingen hvor det står skilt mot Revurtjern. Tjernet ligger idyllisk til inne i skogen. På begge sider av Revurtjern kan du gå langs fine stier og klopper. I enden ligger rastehytten Bjørnebu med bord og benker, perfekt for nistepausen.
  Hint: Bjørn

Les mer
Fløibanen