OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

No Dice

BIT Teatergarasjen presenterer:
Nature Theatre of Oklahoma (USA) No Dice

 

”Ei verkeleg perle … absurd teater på sitt beste” (Klassekampen)
”Mesterverk…makeløs” (The New York Times)
”Fantastisk… intelligent, vittig” (The Village Voice)
”Briljant…enormt underholdende” (TheatreMania)

Bergenspremiére onsdag 9. april kl 19:00
Forestillingen spilles 9.-11. april , kl 19:00 i Teatergarasjen

Nature Theater of Oklahoma regnes for å være et av New Yorks mest talentfulle teaterkompanier av i dag. Regissørene Pavol Liska og Kelly Copper har sammen skapt flere morsomme, skarpe og ukonvensjonelle produksjoner. Forestilling No Dice er et underholdende hverdagsepos med rom for både falske barter og sjørøverhatter.

No Dice befinner seg i tradisjonen fra episk historiefortelling, om enn på litt uvanlig vis. Det ligger ikke noe manus til grunn for forestillingen, i stedet forholder kompaniet seg til modeller fra tidligere tiders skuespill og heroiske heltesagaer som Odysséen og Tusen og en natt. Den diffuse narrative tråden er basert på mer enn hundre timers opptak av telefonsamtaler med skuespillerne, venner og familiemedlemmer. De siste emnene innen kunst, religion og arbeid diskuteres, så vel som personlige bekymringer: «Burde jeg slutte å drikke?», «Kommer jeg til å få sparken?» og «Hvordan får vi kloa i de store Hollywood-summene?»

Tekstmaterialet blir satt sammen til nye kombinasjoner hver gang og avspilt for utøverne gjennom høretelefoner. Dette kontrasteres med dialoger fra amatør-dinnerteater. Og mens skuespillerne jobber på spreng for å forvandle stoff fra sitt eget dagligliv om til kunst, rakner fasaden av billig teatralitet rundt dem. Vil de klare å fullføre? «No Dice» er en sann djevelsk forestilling som stiller nervene på prøve, enten det er skuespillerens eller publikums.

www.oktheater.org

Se noen smakebiter her:
http://www.youtube.com/watch?v=baUkQt5N1bw
http://www.youtube.com/watch?v=IiJ6NyWwlqk

Forestillingen varer i 4 timer inkl. pause.
Presenteres i samarbeid med Nettverk for Scenekunst.

Følg med på det som skjer:
http://www.bit-teatergarasjen.no/article/127
http://www.bit-teatergarasjen.no/article/128