OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Midnight Reflection – A Silent Concert

Opplev lysshow rundt Lille Lungegårdsvann med Grieg på øret ved midnatt lørdag 6. juni.

Opplev en annerledes utekonsert i den magiske timen rundt midnatt. Lysshow rundt Lille Lungegårdsvann med Grieg på øret.

Sven Sören Beyer fra phase 7, som sto bak det spektakulære multimedieshowet Murmuration under Festspillene 2013, er tilbake i Bergen. Den tyske kunstneren skal gjøre Smålongeren om til en lysskulptur, akkompagnert av en konsert som kun kan høres via spesielle hodetelefoner.

Lille Lungegårdsvann, lørdag 06. juni–07. juni kl 23:59–01:00

Musikken – selveste Griegs a-mollkonsert og et nytt verk av Per Nørgård – er hentet fra konserten Nordisk prisme tidligere samme kveld.

– Vi skaper en atmosfære som skal passe til musikken, ikke forstyrre den. Det blir en slags visualisering av Griegs a-mollkonsert, der vi blander hi-tech og projeksjoner med lykter, dansere, padlere og kanskje til og med en oselver. Jeg er opptatt av å kunne skape følelser ved hjelp av avansert teknologi, sier Beyer, som også sto bak det storslåtte programmet for 25-årsjubileet for Berlinmurens fall i fjor.

Ta med deg noe å sitte på, slå deg ned ved vannet med hodetelefonene på øret og og la festivalstemningen bre om seg. Gjør deg klar for å nyte musikken i en ny setting!

Mer info