OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Med teft for mote og business

Den 1. april åpnet Kathrine Nørgård sin andre butikk i Bergen, i 1. etasje på Kløverhuset. Dit kommer folk som er på jakt etter lekre high-end-fashion plagg, flotte kvalitetsklær med god passform og unike plagg som det finnes et begrenset antall av.

Den 1. april åpnet Kathrine Nørgård sin andre butikk i Bergen, i 1. etasje på Kløverhuset. Dit kommer folk som er på jakt etter lekre high-end-fashion plagg, flotte kvalitetsklær med god passform og unike plagg som det finnes et begrenset antall av.

Siden oppstarten i 2010, da hun åpnet sitt atelier på Frogner i Oslo, har det gått kun en vei for denne målrettede designeren.

– Jeg har alltid hatt lyst til å starte for seg selv, forteller Kathrine.

Med bakgrunn fra BI og handel, og med en lidenskapelig interesse for mote og design, var veien kort til å starte sitt eget brand. Hun begynte med egne “One of a Kind” – modeller og sydde på bestilling. I denne bransjen må man tørre å bli lagt merke til – i så måte fikk hun uventet drahjelp. Tone Damli Aaberge hadde lagt merke til kjolene hennes, og spurte vennlig om hun kunne bruke dem i jobbsammenheng. Det fikk hun, og snart var det flere som fikk øynene opp for Kathrines design. Ganske raskt traff Nørgård i et marked få visste fantes i Norge: det for dem som skal opp den røde løperen, glamourfolket. Og snart troppet den ene kjendisdamen etter den andre opp i bergenserens design.

– Jeg har vært heldig som har opplevd at så mange flotte representanter har ønsket å bære mitt design. Det er jeg stolt og takknemlig over, sier Nørgård. Det begynte med Tone Damli. Og så har det kommet flere etter, fortsetter hun, og nevner modell og programleder, Kathrine Sørland, artisten Hanne Sørvaag og programleder og Side 2-redaktør, Ingeborg Heldal.

Videre satset designeren fullt og helt på produksjonen av sin egen kolleksjon “Kathrine Nørgård Affordable Luxury”. Som navnet “Affordable Luxury” tilsier er det en luksus man har råd til og plaggene er laget av gode kvalitetstoffer som holder fasongen, noen av plaggene har påsydde Swarovski-krystaller og paljetter. I tillegg til kjoler finnes også skjørt, topper og bluser. Linjen holder høy teknisk utførelse og er perfeksjonert for å fremheve kvinners figur på best mulig måte. Man skal også kunne bevege seg i klærne. De skal ikke bare se bra ut, de skal også være funksjonelle og behagelige. Stilen er utpreget feminin. Sexy, utvilsomt, men uten på noen måte å tippe over i det vulgære. Sensuelt er egentlig et mer dekkende begrep.

Vi har også klær for menn og skreddersyr dresser til herrer, og da basert på mål tatt av klienten. På spørsmål om hvordan prosessen med hennes nye Affordable Luxury-kolleksjon har vært, har designeren følgende å si:

– Det har vært en spennende prosess – nesten mer enn vanlig. Dette med å designe klær blir litt personlig, hvert plagg er en del av meg selv. Og jeg vil jo gjerne at folk skal like klærne mine, sier Kathrine. Og det ser vi at Kløverhuset sine kunder gjør. Stadig flere er innom Kathrine sine butikker og får hjelp av den dyktige designeren til å finne det perfekte antrekket.

Maifest