OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

HYMNS med Sigvart Dagsland/Snowy White/Lew Soloff/Iver Kleive

Da Sigvart Dagsland lanserte salmeplaten med tittelen Hymns under Olavsfestdagene i august 2009 var det med et solid lag av musikalske samarbeidspartnere: den britiske bluesgitaristen Snowy White, kjent fra blant annet Thin Lizzy, Pink Floyd og senere samarbeid med Roger Waters, den legendariske trompetisten Lew Soloff fra Blood, Sweat & Tears samt tangentnestor Iver Kleive på orgel, flygel og Hammond. Søndag 2. mai kan du oppleve HYMNS i Grieghallen under Bergenfest.

Det måtte to utsolgte konserter til under Olavsfestdagene før eventyret sluttet. Nå er det endelig resten av landet som får anledning til å oppleve dette enestående prosjektet. Bergenfest-konserten søndag 2. Mai markerer starten på en turné som tar Sigvart & co til Stavanger og Oslo før turen igjen går til stedet der det hele startet, i Nidarosdomen.

Sigvart Dagsland har med Hymns laget sin andre salmeplate. Hans første Det er makt i de foldede hender, kom ut i 1995 og solgte i 50.000 eksemplarer.

Hymns ble innspilt i to kirker i New York- og New Jersey-området, hvor et mektig kirkeorgel fra 1928 utgjør en viktig del av lydbildet, sammen med Hammond B3 og flygel. Salmene framføres for det meste på originalspråket. Vi får blant annet høre "How Great Thou Art" (O store Gud), "Abide With We" (O bli hos meg), "Nearer My God To Thee" og "Amazing Grace". Åge Samuelsens "O Jesus du som fyller alt i alle" har fått engelsk oversettelse, og er platens eneste spor som ikke er allment kjent i det meste av den kristne verden. Platen er produsert av Erik Hillestad, og de fleste arrangementene er ved Iver Kleive.

Sigvart Dagsland er en vokalist, låtskriver og tekstforfatter som har rørt og imponert publikum i 25 år. I januar 2009 mottok Dagsland Prøysen-prisen. Hjemmeside: www.dagsland.no

Snowy White – britisk bluesgitarist – mest kjent for sitt samarbeid med Thin Lizzy og Pink Floyd. Hjemmeside: www.snowywhite.com

Lew Soloff – legendarisk trompetist fra New Yorks jazzscene – huskes kanskje best fra Blood, Sweat & Tears, men har ellers samarbeidet med størrelser som Ornette Coleman, Gil Evans og Carla Bley. Hjemmeside: www.lewsoloff.com

Iver Kleive er en av Norges fremste musikere, mest kjent for sitt virke som organist og korleder. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.

Er du Spotify-bruker? Klikk her for Bergenfest 2010 Playlist:

Billetter og info: Bergenfest 2010

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen.