OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Glass Thomsen med lekker design flagship store i Bergen sentrum

I over hundre år og gjennom fire generasjoner, har Glass Thomsen sørget for at bergensere har hatt velutstyrte kjøkken og pent dekkede bord. Den nye, lekre 2-etasjes flagship store ligger i Christian Michelsens gate 6A over Tinghuset i Bergen sentrum. Her kan designbevisste kunder oppleve et annerledes og unikt butikkonsept som omfavner design og gastronomi under et tak.

Glass Thomsen Flagship Store i Chr. Michelsensgate i Bergen sentrum

I over hundre år og gjennom fire generasjoner, har Glass Thomsen sørget for at bergensere har hatt velutstyrte kjøkken og pent dekkede bord. Den nye, lekre 2-etasjes flagship store ligger i Christian Michelsens gate 6A over Tinghuset i Bergen sentrum. Her kan designbevisste kunder oppleve et annerledes og unikt butikkonsept som omfavner design og gastronomi under et tak.

For å tilby kundene noe helt spesielt, spurte de danske Brunner Studio om å designe Glass Thomsens nye butikk og utvikle konseptet, som skulle være unikt, eksklusivt og ta Glass Thomsen til et nytt nivå.

Først ble hele lokalet endevendt og alt revet ut for å finne frem til det originale formspråket som fantes i lokalene. Blant annet dukket en buet vegg opp bak tynne papirvegger, og loftbjelker i stjerneformasjon skjulte seg under det senkede taket. Med Glass Thomsens lange tradisjoner i Bergen, er slik historie ekstra fint å ta vare på og fremheve, sier daglig leder, Even Thomsen som er 4.generasjon Thomsen.

Interiør

Konseptet for butikken skulle være tidløst, enkelt og bygge på materialer og teksturer slik at produktene kommer godt frem. Samtidig skulle butikken gjøre inntrykk, og skille seg ut fra andre butikker i Bergen.

Med utgangspunkt i Glass Thomsens grå logo med den gjenkjennelige røde fargen, ble begge etasjer malt i en gråtone av Kabe sparkelmaling og gulvene dekket med lys grå epoxy. Taket i hovedetasjen er malt i en øyenfallende mørk bordeaux og den buede veggen malt med en rosatonet sparkelmaling – farger som går igjen i underetasjen i form av utstillingspodier.

I det man trer inn i butikken legger man merke til en sentral kjøkkenøy som både fungerer som samlingspunkt for kafe, samt til eventer med kokeboklanseringer og temakvelder. I bordplaten ligger en skjult kokeplate som kan avdekkes ved kokkefremvisninger. Det er også en kjøkkenvegg med blant annet vask og kjøleskuffer som kan åpnes ved behov.

Glass Thomsen ønsket både innsyn til butikken for forbipasserende samtidig som at de gjerne ville skape vindusutstillinger med et rolig bakteppe. Det ble derfor designet fleksible gardiner som både fungerer som bakgrunn til utstillinger, samt tilfører varme og eksklusivitet til rommet.

Se bilder av Sofie Brunners design av Glass Thomsen

Sortiment

Med ny butikk og grundig gjennomtenkt interiør har også Glass Thomsens sortiment blitt gjennomgått og revurdert. I dag er det gjort et nøye utvalg av både kjente og mindre kjente merker, alle av høy kvalitet. Butikken er fylt til randen med varer fra HAY, Jonathan Adler, OX Denmarq, Menu, Kähler Design, Le Creuset, Royal Copenhagen, Georg Jensen og mye mer. Det er god plass til å ta vare på tradisjoner, samtidig som de mest trendy interiørvarene skal være på plass i butikken.

Glass Thomsens produktspekter har alltid vært konsentrert rundt interiørvarer med fokus på kvalitet, design og ikke minst varer som gir glede livet ut. Mangfoldet i markedet blir mindre, og masseproduksjon av bruk og kast-gjenstander øker. Glass Thomsens produkter og personlige service representerer en motpol til denne utviklingen, og søker kunder som er opptatt av varige verdier, design og miljø. Den nye butikken vil rendyrke og videreutvikle disse verdiene, og ønsker velkommen!

Glass Thomsen