OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Festivalene du må få med deg i vår

Våren springer frem i byen, det samme gjør festivalene. Gjør deg klar for et inferno av nye opplevelser.

Våren springer frem i byen, det samme gjør festivalene. Gjør deg klar for et inferno av nye opplevelser.

Du finner hele saken i denne utgaven av byLIV

Wellbeing Festival

Når: 6. – 8 april
Hvor:
Grieghallen

Helse, velvære og nye opplevelser
I starten av april inntar Wellbeing Festival Bergens storstue Grieghallen, og presenterer 110 ulike utstillere. Det blir fullt program hele helgen, der helse, personlig utvikling, mystikk og spiritualitet står på agendaen. De tre dagene byr på spennende workshops, helse- og velværebehandlinger, meditasjon, intuisjon og healing, og ulike former for yoga, dans og andre bevegelsespraksiser. Blant høydepunktene blir et stort yoga- og bevegelsesprogram, vegetar- og veganmat, og besøk av Lilli Bendriss & Michael Winger fra Åndenes Makt.

– Smak på nye opplevelser og bli inspirert, oppfordrer programansvarlig Erik Solum.

–  Hva er det beste med Wellbeing Festival?

– Det beste med festivalen er at tusenvis av mennesker som er opptatt av livsstil, helse og personlig utvikling, møtes på det som er Vestlandets «stormønstring», sier Solum, og legger til at du kan møte spennende personer og aktører som ellers ikke er å finne i Bergen.

Wellbeing passer for dem som er nysgjerrige på livsstil, personlig utvikling og ønsker å møte likesinnede.

Les mer på www.wellbeingfestival.no/bergen

Ploink Festival 30. april – 1. Mai

Når: 30. april – 1. mai
Hvor:
USF Verftet

Ploink er en ny, årlig festival som arrangeres i Bergen. Byen blant de syv fjell har fått rykte på seg for å være Norges teknohovedstad, og festivalen har som målsetning å hylle teknomusikken gjennom en hel natt med dansing.   

Ifølge festivalsjef og talsperson for Ploink, Tomas Paulsen, kan man forvente seg fantastisk teknomusikk av artister fra hele verden, lokale helter, fett lys og grafikk, og god og inkluderende stemning.

–  Hva er det beste med Ploink?

– Kjærleiken. PLUR. Man bør ta turen fordi det er en unik festival med fullt fokus på tekno, den eneste av sitt slag i Norge. Absolutt alle er velkommen, enten du elsker å danse eller bare vil oppleve musikken og stemningen, sier Paulsen.

Les mer på www.usf.no

Nordiske Mediedager

Når: 2. – 4. mai
Hvor:
Grieghallen og Media City Bergen. Kveldsarrangementer og mediebar i Ole Bull-huset, Øvre Ole Bulls plass.

Under Nordiske Mediedager får man faglig påfyll, kunnskap, inspirasjon og underholdning. Konferansen består av rundt 60 programsesjoner fordelt over to dager i Grieghallen. Det meste streames direkte via www.nordiskemediedager.no.

Noen av høydepunktene fra programmet er foredrag med Donald Trumps digitale mediestrateg, foredrag med skuespiller Joshua Malina (fra serien West Wing), og foredrag om spesialeffektene i den populære tv-serien Stranger Things.

Les mer på www.nordiskemediedager.no

Bergen Craft Beer Fest

Når: 4. – 5. mai
Hvor:
USF Verfet

Under Bergen Craft Beer Fest kan du besøke og smake øl fra bryggerier som tidligere ikke har vært å oppleve i Norge. Arrangørene lover god stemning, øl med svært h​øy kvalitet og verdens beste mjøderi fra USA.

Hva er det beste med festivalen?

At man slipper stå i kø for å kjøpe bonger! Til denne festivalen selges det alt inkludert billetter, hvor smaksprøvene til sesjonen og glass er inkludert, sier Charlotte Reksten Daae, en av festivalsjefene.

Hvem er Bergen Craft Beer Fest for?

Alle som er glad i øl! Dette er en gylden anledning å se hva som finnes av spennende øl utenfor egen «stue,» altså i det store utland. Er du over gjennomsnittet interessert i øl, bør du ikke gå glipp av dette, understreker Reksten Daae.

Bergen Craft Beer har mange spennende planer på gang, så følg med på Facebook-arrangementet, og les mer på bergencraftbeerfest.no

Festspillene i Bergen

Når: 23. mai – 6. juni 
Hvor:
Ulike scener i Bergen sentrum og omegn

Årets festspill byr på hundrevis av opplevelser over en periode på 15 dager, i en by som kanskje er på sitt aller vakreste i mai og juni. Det er mange høydepunkter i årets festspill, skal vi tro kommunikasjonsmedarbeider Silje Bøyum:

– Vi har laget noen veivisere til det fargerike, utstrakte landskapet som festspillprogrammet er. Her er noe for enhver smak og for enhver anledning, og ved å gruppere arrangementer under de tre skiltene fornøyelser, forbindelser og forstyrrelser håper vi det blir lettere for publikum å finne det de søker, sier hun.

Fornøyelser dreier seg om underholdning og overraskelser for liten og stor. Forbindelser handler om det beste av det beste i den klassiske kunsttradisjonen. Forstyrrelser er, ifølge Bøyum, «fandenivoldsk og finurlig, utforskende og utprøvende.»

Hva er det beste med Festspillene i Bergen?

– Festspillene i Bergen er energi og livsglede, en fest som er utforskende og uredd, men samtidig tilgjengelig og åpen. I 15 festspilldager innfører vi en unntakstilstand i byen med nærmere 300 arrangement inne og ute i byrommet. Festspillprogrammet er mangfoldig og av høy kvalitet. Spillene er en fest som alle kan ta del i, sier Bøyum.

I 2018 kan du oppleve et spennende barne- og familieprogram, store klassiske konserter, underholdende forestillinger, teater, konserter, debatter, nysirkus, og mye, mye mer.

Les mer på www.fib.no

Nattjazz

Når: 25. mai – 2. juni

Hvor: USF Verftet

Årets Nattjazz favner vidt, fra tradisjonell jazz til det som ofte omtales som world music.  Fra jazztradisjonen er det spesielt bebop, hard bop, jazz rock og funk som presenteres under årets Nattjazz, i tillegg til et sterkt fokus på norsk og europeisk frijazz. Under årets festival presenteres musikk både for den som vil hygge seg med kjent materiale, eller utvide sin musikalske horisont.   

Av årets trekkplastre kan nevnes Charlotte Dos Santos, Larry Goldings, Peter Bernstein, Bill Stewart og Nils Økland Band.

Les mer på www.nattjazz.no