OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Eggstockfestivalen 2009

Eggstockfestivalen 16.-18. juni er Norges tøffeste rockefestival for ungdom. Her presenteres 28 uetablerte band på USF Verftet. Festivalen som har tradisjon tilbake til 60 tallet i Bergen serverer deg morgensdagens superstjerner.

Eggstockfestivalen arrangeres av AKKS Bergen som er en frivillig musikkorganisasjon som arbeider med å tilrettelegge for aktivitet innen rytmisk musikk fra grunnivå i Bergen. Dette gjøres gjennom kurs fra grunnivå innen rytmisk musikk, utleie av seks øvingslokaler, konsertavvikling og festivalavvikling. AKKS Bergen er den største av fire AKKS avdelinger i Norge og har eksistert siden 1995. AKKS Bergen arrangerer Eggstock festivalen på frivillig basis.

Eggstockfestivalen er en rockefestival for uetablerte band i Hordaland. Det er plass til 24 band på festivalen og bandene booker seg selv inn etter ”først-til-mølla-prinsippet”. Festivalen arrangeres som en konkurranse med to innledende dager, og en finaledag, der ti av de deltakende bandene spiller.

Bandene konkurrerer om flotte premier som gis av samarbeidspartnere i næringslivet. En jury bestående av høytstående personer fra musikkbransjen vurderer bandene.

Alt overskudd overføres til neste års festival.

Eggstockfestivalen skal gi unge, nyetablerte musikere mulighet til å spille sin musikk for et publikum. Produktet må være selvkomponert. Dermed er Eggstockfestivalen for mange en åpning til andre spillejobber og er for de fleste en første anledning til å stå på scenen. Eggstockfestivalen har vist seg å være et startsted for nye talenter. Artister som Sondre Lerche, Ephemera, Poor Rich Ones, Baba Nation, Rockatansky og Matiaz Tellez hadde sin første opptreden hos oss. Festivalen er unik i nasjonal sammenheng.

Les programmet: www.eggstock.no