OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

byLØRDAG 26. april

Neste byLØRDAG går av stabelen 26. april. Det betyr ny folkefest. Her kan du se litt av alt som skal skje!

Neste byLØRDAG går av stabelen 26. april. Det betyr ny folkefest! Vi anbefaler blant annet Bondens marked på Fisketorget og byLØRDAG-markedet på Tårnplass. I tillegg er dette dagen det lønner seg å besøke flest mulig forskjellige strøk og handlegater. Har du barn er dette dagen å ta de med på en bytur, blant mange spennende barneaktiviteter er åpen familiedag i den gamle Brandstasjonen med utrykning i veteranbrannbiler en minnerik opplevelse for liten og stor. Alle de beste tilbudene finner du i den elektroniske byLØRDAG-avisen.

Nedenfor er nærmere info om litt av det som skjer:

byLØRDAG-marked på Tårnplass
Stort byLØRDAG-marked på Tårnplass hvor du kan møte følgende av byens butikker med store muligheter for å gjøre et kupp fra kl 10 til kl 16:

Kl 10 – 16

Bondens marked på Fisketorget
På byLØRDAG er det Vårmarked i regi av Bondens marked på Fisketorget. På Bondens marked finner du produsenter fra Hordaland og Sogn og Fjordane. De byr på det meste innen lokalprodusert kjøtt, ost, drikke, syltetøy, bakevarer, frukt og bær.
Kl 10 – 16

Bondens marked

 

70 år siden den store eksplosjonsulykken
Veteranskipet M/S «Rogaland» fra Stavanger vil på byLØRDAG ha åpnet skip i Bradbenkshopen der den lå 20. april 1944. Bergen Fritidsfilmere vil vise nylaget dokumentarfilm fra ulykken i 1944 og fra Fjordsteam 2013.
Kl 11-16.

Familiedag i den gamle Hovedbrandstasjonen
Bergen Brandkorps Historielag inviterer til åpen dag i den gamle Hovedbrandstasjonen, med blant annet utrykning i bygatene for barna med veteranbrannbilene.
Kl 11-14.

Bergen City Marathon i byens gater og smau
Bergen City Marathon i Bergens gater og smau, med start og mål på Bryggen. Startid: Maraton kl 08, Halvmaraton kl 10, Stafetten kl 10 og Thon Run kl 12.

Capoeira og sydlandsk bystemning med Kolibri
På byLØRDAG stiller Kolibri – Children At Risk Foundation med oppvisning i Capoeira – brasiliansk gatedans og musikk rundt omkring i sentrums byrom, gågater og strøk.
Fra kl 12

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

Åpningsfest ny møbelavdeling hos Illums Bolighus i Strandgaten
Illums Bolighus åpner den flunkende nye møbelavdelingen i kjelleretasjen for publikum på byLØRDAG. Masse overraskelser!

Bergen Internasjonale Performancefestival 2014 i Gamle Bergen Kretsfengsel
Performance Art Bergen har igjen invitert til spennende lokale og internasjonale performancekunstnere til visninger i Gamle Bergen kretsfengsel. Performancene foregår i fengselets celler og åpne rom, og hver kunstner vil vise ett lengre og ett kortere arbeid.
Kl 13 – 17

Feiring av Dansens Dager 2014 i hele sentrum
På byLØRDAG opptrer regionens danse- og ballettskoler samt organiserte lag og dansegrupper på Jernbanestasjonen, Festplassen, Bergen Offentlige Bibliotek, Bergen Storsenter og Gulatings plass. Se hele programmet.
Fra kl 10.30

Humorfest 2014 på byens scener
På byLØRDAG vil latteren runge mellom de syv fjell når humorfestivalen går av stabelen. I ulike forestillinger, på forskjellige scener, skal noen av landets fremste komikere opptre. Om du liker standup eller revy, teatersport eller morsom litteratur – Humorfest har noe å tilby for enhver smak:
Kl 16.30 – Lille Ole Bull: Kvitter m/Vegard Harm og Mia Milde
Kl 19.00 – Ricks Teater: The Best of British Comedy m/Tom Stade, Zoe Lyons og Pete Firman
Kl 19.00 – Ole Bull Scene: Finns humorfest m/Linn Skåber, Finn Tokvam, Cecilie Steinmann Neess, Korguttene, Christoffer Schjelderup, Rune Lothe.
Kl 19.30 – Lille Ole Bull: Dora Thorallsdottir – Det var ikke sånn det skulle bli.
Kl 20.00 – Litteraturhuset: Tidig forfatterkveld m/Atle Antonsen, Frode Grytten, Agnes Ravatn, Erlend O. Nødtvedt, Sjur Hjeltnes, Eduardo Andersen
Kl 20.00 – Logen Teater: Musikals humorfest m/Bjarte Hjelmeland, Ingrid Bjørnov, Helge Jordal , Jon Niklas Rønning , Ole Morten Aagenæs, Claus Sellevoll, Aage Vaksdal og Annlaug Børsheim.
Kl 20.30 – Ricks Kjelleren: Standup klubbkveld m/Vidar Hodnekvam, Anders McAuley, Pål Rønelv, Jan Tore Kristoffersen.
Kl 21.30 – Ole Bull Scene: Teatersport: BIL vs. BMI med gjester Vidar Magnussen og Helèn Vikstvedt.
Kl 21.30 – Ricks teater: Dr. Bergland og den alternative medisin.
Kl 22.00 – Lille Ole Bull: Helt Privat – et humoristisk talkshow med Sandra Spjelkavik, Tonje Sandnes, Yngve Elde og en hemmelig komiker.

byLØRDAG-quiz på Kløverhuset
Kløverhuset blir det markedstemning, gode tilbud på kjente merker og mulighet for å teste quiz-ferdighetene på byLØRDAG.

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

Smykkevisning hos Theodor Olsens Eftf. Juvelér
Theodor Olsens Eftf. Juvelér på Torgallmenningen lanserer på byLØRDAG en helt ny smykkeserie som er et flott resultat av samarbeidet mellom Sylvsmidja på Voss og bergensdesigner Anne Lise Tollefsen. Visningen byr på norsk håndverk og design på sitt beste.
Kl 12 – 14

byLØRDAG-bazar på Sundt Motehus
Hos Sundt Motehus trekker Cubus, Carlings, Urban, Levis Store, Wow, Digg Hair Studio og Bik Bok utendørs med knallgode byLØRDAG-tilbud på byLØRDAG-basar langs fasaden og inne i senteret.

Lykkehjul, ansiktsmaling og markedsstemning på Xhibition
Xhibition kan gjestene ta del i markedsstemning med gode tilbud, vinne premier i lykkehjulet og barna kan få ansiktsmaling.

Diktlesning hos Bella Donna i Fortunen
Bella Donna har flyttet inn i Fortunen i lokalet til tidligere Kina/Japan-huset. På byLØRDAG vil en av byens fargerike personligheter gi kulturelt påfyll i form av diktopplesning for kundene.
Kl 16.

Nilson Shoes har åpningsfest i Galleriet
Den første Nilson Shoes-butikken i Bergen sentrum holder åpningsfest på byLØRDAG i Galleriets 2. etasje.

Vinn byGAVEKORT på byVANDRING
Sammen med Bergen ByExpert inviterer vi deg til å bli med på en gratis byVANDRING med innlagte byNØTTER. Her vil du få muligheten til å vinne byGAVEKORT du kan handle med i byens butikker. Ingen påmelding. Still opp ved Holbergstatuen på Vågsallmenning kl. 11.30, kl. 13.00 eller kl. 14.30!

byLØRDAG-konkurranse på Bergen Storsenter
På broen i 3. etg. på Bergen Storsenter ved Vivikes kan publikum stemme over hvilke bord de synes er det finest dekket. Blant deltakerne trekkes en vinner av hvert bord, som vinner alt på bordet! Skillingsboller serveres.

Krokodiller, sjøløver, slanger og pingviner på byLØRDAG på Akvariet
Få med deg gøyale foringer og treff spennende dyr til vanns og til lands på Akvariet i Bergen sentrum.
Kl 10 – 16

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

Barnekino på Hovedbiblioteket
Bergen Offentlige Bibliotek viser filmen Modig. Gratis adgang.
Kl 12 – 13.35

Litteraturfest BARN: «Alfa & Omega» på Barnas kulturhus i Kalmargaten
Årlig litteraturfestival for barn med rikt program på byLØRDAG.

Forestilling kl 13:  
«Det er sant at jeg fant» – En musikalsk rim- og regleforestilling m/Tinken Laurantzon, Lars Fredrik Beckstrøm (de lillos) og Mats Monstad.

Verksteder kl 14–16:
«Stian Holes verden»: Utstilling med festivalkunstner Stian Holes illustrasjoner, og opplesning fra bøkene hans. Collageverksted med Håkon Holm-Olsen.
«Svinepelsens hevn»: Opplesning fra boken og linotrykk-verksted med Birgitta Sondresen.
«Hva er en Baggluff?»: Vi skal lage våre egne småbaggluffer og bygge en hel baggluffverden inspirert av forfatter Zinken Hopps nonsens-univers. Med Adele Duus og Gunvor Rasmussen.

Brettorama #4: Fryktcocktail! på Litteraturhuset
Nhu Diep har funnet ny inspirasjon til sine diepeditter: fruktens mørke sider. Er den bare bra for oss? Eller har den en skjult agenda? Dette kan bli riktig fruktelig! Litteraturhusets verkstedserie for 2014 har fått navnet Brettorama!, som en hyllest til papirkunsten og origami-tradisjonen. Ta med barna på Litteraturhusets fortellerverksted der Diep presenterer barna for en historie med spesiallagde illustrasjoner. Deretter er det barnas tur til å komponere. Litteraturhuset stiller med verktøy og dupedittmateriale så lenge barna (og de voksne) bringer kreativiteten! Brettorama #4 er en del av barnelitteraturfestivalen Alfa og Omega.
Kl 14 – 15

Lillelørdag: Litteraturkafé på Litteraturhuset
Grøt, saft og høytlesning til folket! En salig stund med sukker på. Opplesning holdes på (stort sett kontinuerlig) oppfordring, som et drop-in-tilbud for alle barnefamilier i byen. Kos deg med grøt, lån litt tegnesaker eller stable et putetårn; neste høytlesning er rett rundt hjørnet. Litteraturhuset.
Kl 11 – 14

Dra til Sjøs 2014 – Båtmesse på Marineholmen
Vestlandet største båtmesse med over 100 utstillere av båter, båtutstyr, reisemål og aktiviteter. Stor flytende utstilling med over 150 båter langs bryggene. To store telt med en lang rekke spennende  utstillere. Masse aktiviteter for voksne og barn. Konkurranser der du kan vinne flotte premier. Prøveseiling med havseiler. Beffen kjører i rute fra Solheimsviken i hele åpningstiden.
Kl 10 – 18

Velkommen til bords! – utstilling på VilVite
Opplev temautstillingen Velkommen til bords! på VilVite. Den handler om maten vi spiser. Gjennom 25 stasjoner kan du lære om temaet “å spise” på en leken og interaktiv måte.
Kl 10 – 17

Verksted: VilSmake på VilVite
På byLØRDAG kan du utfordre dine smaksløker på verkstedet VilSmake. Gjennom ulike smaksforsøk utforskes de ulike grunnsmakene. Er du en dyktig smaker? Og hvor flink er du til å beskrive de ulike smakene? Smaker vi bare med tungen? Finn ut mer på VilSmake! Passer for familier og barn fra 8 år. Meld deg på i resepsjonen når du kommer på VilVite.
Kl 13.30 – 14.15

Vitenshow: KATTAstrofe på kjøkkenet på VilVite
I VilVites nye vitenshow får du blant annet oppleve brennende mel, en lysende agurk og dansende seigemenn. I forbindelse med Vilvites nye temautstilling «Velkommen til bords!» tar vitenshowet for seg matvarer vi vanligvis finner på kjøkkenet. Publikum får oppleve det vi spiser og drikker i et helt annet perspektiv. VilVite lover både moro, røyk og smell – i ekte VilVite-stil.
Kl 12 – 12.30 og kl 15 – 15.30

3D Film: Fly meg til månen på VilVite
Fly meg til månen – er en animasjonsfilm om tre fluer som har sneket seg om bord i et romskip på vei til månen. 13 minutter, norsk tale. Aldersgrense: Passer for alle aldre. VilVite.
Kl 11 og kl 14

3D-film: Dinosaurkjempene fra Patagonia på VilVite
Reis millioner av år tilbake i tid og gjenopplev de aller største dyrene som noensinne har vandret på planeten: den gigantiske planteeteren Argentinosaurus og erkefienden Giganotosaurus, en tobeint kjøtteter som kunne spise Tyrannosaurus Rex til frokost. Varighet: 10 min. VilVite.
Kl 13 og Kl 16

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

Bli med backstage på Institutt for Biologi på Marineholmen
Vi på Institutt for Biologi elsker det vi driver med, og vi gjerne vise allmennheten hva som egentlig foregår bak ellers lukkede dører her på Marineholmen. Fullstendig program er ennå ikke helt satt, men foreløpig har vi følgende poster: Foredrag med biolog Gunnar Mikalsen Kvifte – “Praktfulle penisar og keisame kvinnekjøn”. Omvisning på forskningsbåten Hans Brattstrøm Omvisning på sorteringslaben; se hva Hans Brattstrøm har dratt med seg hjem fra tokt! Her kan en finne alt fra krabber til svamp, og garantert en og annen skapning du ikke engang visste fantes. Snik-kikk på hva havbruksgruppen holder på med for tiden. Her vil vi stille ut aktuelle dyregrupper det jobbes med Fiskedisseksjon; alltid gøy å bli møkkete på henda! Kanskje lærer du noe og? Botanikklab; planteverden består av mer enn bare løvetann og hvitveis, vi har også kjøttetende vekster, regnbuefargede tulipaner og snellesporer med vannskrekk. Bli med botanikerene våre på safari blant sesongens klorofyllbaserte organismer. Vi håper å få på plass enda flere spennende aktiviteter etterhvert, så følg med for oppdateringer og mer informasjon! Denne dagen er åpen for absolutt alle som vil, og krever ingen påmelding. Vi vil kjøre litt fornøyelsespark-faktor, og arrangere foredrag, disseksjoner og annet gøy til gitte tidspunkt. Vær obs på at rommene våre har en gitt plasskapasitet, så her blir det førstemann til mølla. Vel møtt!
Kl 10 – 15

KODE samtid – Jeg! På KODE 1
Utstillingen «KODE samtid – Jeg!» viser hvordan samtidskunsten forholder seg til begrepet identitet med verk hentet fra egen samling. Kode 1.
Kl 12 – 16

Sølvskatten – Bergens gullsmedkunst på KODE 1
Mer enn 600 gjenstander i sølv og gull stilles nå ut i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Drikkekanner, begre, skjeer, smykker, vindusemalje er bare noe av det du kan finne i det spektakulære utstillingsrommet, som er formet som et skjærerede, med 40 glassmontre som danner «pinnene» i redet. Bergen har i mange hundre år vært landets viktigste produksjonssted for vakre og prestisjefylte gjenstander i gull og sølv. Disse gjenstandene har vært viktige markører og symbolgjenstander i både det offentlige og i det private liv. Gjenstandene representerer Norges ypperste klassiske kunsthåndverk, som også er på europeisk kvalitetsnivå og derfor svært ettertraktet som samlerobjekt. Utstillingen er basert på gjenstander fra flere kilder. Den viktigste kilden er Christen Sveaas sin enestående og private samling av bergenssølv. Det er langtidsdeponeringen av samlingen hans som gjør at det var mulig å gjennomføre utstillingen. I tillegg har kunstindustrimuseet selv en betydelig sølvsamling, og Bergen museum har deponert flere sentrale verk til utstillingen.
Kl 11 – 17

Edvard Munch på KODE 3
Bergen ved KODE Kunstmuseene i Bergen, har verdens nest største Munch-samling. Samlingen er unik i kunsthistorisk sammenheng, da den innehar verk fra alle de viktige skiftene i Edvard Munchs karriere som kunstner. Samlingen i Bergen består av over 100 papirarbeid og 50 malerier. De aller fleste tilhører samlingen til Rasmus Meyer som kjøpte en rekke hovedverk av norske kunstnere på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Mange av papirverkene har ikke vært tilgjengelig for publikum på 20 år. Et av verkene er en helt unik versjon av Skrik som Munch tegnet med tusj. Denne miniutgaven av Skrik blir den lille juvelen i det nye Munch-museet. Rasmus Meyers Samlinger består ellers av en helt spesiell samling kunst fra den norske gullalder, samt historiske interiører. Bygningen har gjennomgått en storstilt oppussing i løpet av det siste året, og fremstår nå i ny prakt.
Kl 11 – 17

Picasso på KODE 4
Følg strømningene i det 20. århundres kunst, med et internasjonalt og lokalt perspektiv. I vestfløyen vises museets samling av internasjonal moderne kunst, med blant annet flere hovedverk av Picasso og Klee, samt viktige verk av kunstnere i den dansk-kontinentale CoBrA-gruppen og Victor Vasarely. I Østfløyen er det viet plass til oppgjøret med modernismen lokalt i presentasjonen kalt Bergensavantgarden 1966–1985. Kode 4.
Kl 11 – 17

Nikolai Astrup på KODE 4
Nikolai Astrup (1880–1928) er en av Norges mest folkekjære kunstnere. Astrup har hatt en tydelig posisjon i norsk kunsthistorie siden han først stilte ut sine verk i selvstendighetsåret 1905. Han er fremfor alt kjent for sine særegne skildringer av Vestlandets frodige natur og tradisjonelle folkeliv. Sammen med Edvard Munch regnes han som en av fornyerne av tresnittet i Norge. Utstillingen av Nikolai Astrup-samlingen skal, med utgangspunkt i nyere Astrup-forskning, gi flerfoldige innfallsvinkler til kunstneren og hans verk. Gjennom nyskapende presentasjoner av malerier, grafikk og tegninger vil KODE gi publikum mulighet til å se verkene på bakgrunn av ulike kontekster. Utstillingen vil behandle tema som Astrups motiver, hans særmerkede formbehandling, ideer, kunstnerliv og samfunn. Den vil også sette fokus på betydningen av Nikolai Astrups kunst for publikum i dag. Kode 4.
Kl 11 – 17

Fyrstikkpiker, engler, natur og dyr i fargerik drakt hos Pygmalion Økocafè & Galleri
Fyrstikkdamene er kommet for å bli. I sine spesielle former og uttrykk forteller de sine egne fine små historier. Fargerike, litt sexy, litt småfrekke og alltid like populære. Variantene i bildene er mange – som livet selv. Fra de vakre sarte englene, til natur og dyrene i fantasifull fargerik drakt. Bildene har musikk og bevegelse – gir masse glede og energi!
Kl 18 – 19

MEAGHEA SKKLL RKGM MAH TNCA- MA Masterutstilling i kunst 2014 på Bergen Kunsthall
Masterutstillingen i kunst 2014 foregår i Bergen Kunsthall og heter «MEAGHEA SKKLL RKGM MAH TNCA». I år vises arbeider fra 23 kunstnere som uteksamineres med mastergrad i Kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen.
Kl 11 – 13

Det store blå – mitt museum på Bergens Sjøfartsmuseum
Sanserom med aktiviteter for både barn og voksne. Det blir også satt fokus på enkelte gjenstander og historier i museet hvor publikum kan sanse og erfare rundt historiske gjenstander.
Kl 11 – 15

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

En reise mellom to verdener på Bergens Sjøfartsmuseum
7. juni 1913 startet Den norske Amerikalinje sin virksomhet fra Bergen til New York. Med stor folkefest ble dette feiret som en av de største begivenhetene for Norge som uavhengig stat. Det var også en milepæl for Bergen som sjøfartsby og for byens turistnæring. Vi markerer 100-årsjubileet for oppstarten med ny, stor utstilling, hvor vi blant annet svarer på følgende: – Hvordan ble Den norske Amerikalinje realisert? – Hvordan fungerte amerikafarten? – Hvem reiste med Den norske Amerikalinje? – Hvordan var livet om bord?
Kl 11 – 15

Utstilling: Disiplin, Selvstendighet, Samarbeid – Skoleskip under seil på Bergens Sjøfartsmuseum
Utstillingen er del av et forsknings- og formidlingsprosjekt om norske skoleskipselever, med hovedvekt på Statsraad Lehmkuhl.
Kl 11 – 15

Maleriutstilling i Lille Øvregaten
Utstilling av malerier hos Lille Atelier.
Kl 12 – 16.30

Gratis Yoga i Lille Øvregaten
På byLØRDAG kan du få en gratis Just Yoga time hos Y. yoga i Lille Øvregaten 34A. Her serveres yoga som passer for alle. Lyst til å være med? Påmelding via bookingkalender på www.y-yoga.no
Kl 11.30 – 12.30

Swing’n’Sweet Jazzclub: Vidar Kenneth Johansens Shawcase på Ludvig Bar, Scandic Neptun
Vidar Kenneth Johansen er en av våre mest anerkjente musikere innen flere genre. Han spiller diverse instrumenter, men det er klarinetten som står hans hjerte nærmest. Denne gangen æres klarinettisten Artie Shaw, som døde for få år siden i en alder av nesten hundre år.
Kl 14 – 17.30

Utstilling av Simone Hooymans på Galleri Neptun, Scandic Neptun
Utstilling i regi av VISP med den hollandske kunstneren Simone Hooymans.
Kl 14 – 18

Postkortets vidunderlige verden på Bryggens Museum
Jubileumsutstilling for Postkortsamlere i Vest som fyller 30 år 12. april 2014. Det vises stedskort og temakort i mange kategorier og man får vite om postkortets opprinnelse og historie. Lag ditt eget postkort i vår postkortutstilling, frimerker kan kjøpes i museets resepsjon. Her finner du også postkasse. Utstillingen gir også et innblikk i det å samle på postkort. Gullskoen museumskafe følger museets åpningstid. Museet er tilrettelagt for rullestolbrukere.
Kl 12 – 15

Utstilling: Ansikt til ansikt – Grim keramikk fra middelalderen på Bryggens Museum
Nytt liv i gamle skår! Bryggens Museum viser frem den flotte, grimme engelske Grimston-keramikken fra middelalderen. Endelig kan publikum få et blikk inn i denne spennende kunnskapskilden som ofte er eneste kilde til informasjon om handel, samfunnsøkonomi, status og symboler. Utvalget vi har gjort forteller om en helt spesiell relasjon mellom den lille keramikkproduserende landsbyen Grimston og storbyen Bergen.
Kl 12 – 15

Utstilling av Mona Nordaas: Synergi på Galleri Vox
Kunsteren Mona Nordaas viser installasjon av gjenbruksmaterialer.
Kl 12 – 16

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

Korsmos ugressarkiv hos Entreé i Nøstegaten
Entrée presenterer det pågående prosjektet Korsmos ugressarkiv med Kristin Tårnesvik og Espen Sommer Eide. Prosjektet tar utgangspunkt i biologen Emil Korsmo (1863-1953) sin svært detaljerte og metodisk bevarte samling av materiale fra et livslangt forskningsprosjekt for bekjempelse av ugress. I 2012 fant kunstnerne kasser fylt med godt bevarte plakater, bøker, brev, dokumenter, røtter, trykkplater, frø og et pent beskyttet herbarium. De fikk privilegiet å arbeide i selve arkivet der de begynte en utforskning av historisk materiale, samtidig en systematisering av egen kunstnerisk prosess, alt i ånden av Emil Korsmo.
Kl 12 – 16

Utstilling: Se mitt bilde! hos S12 Galleri og Verksted i Skostredet
«Se mitt bilde!» er en av vårens viktigste utstillinger i Bergen. I februar, mars og april har 163 barn fra flere skoler i Bergen deltatt på Den kulturelle skolesekken i S12 Galleri og Verksted. Her har de lært om selvportrett i kunsten og laget sitt eget selvportrett ved å sette sammen glassbiter til et bilde. Alle disse bildene vil nå bli vist på en egen utstilling.
Kl 12 – 17

HiBi Kanonballturnering på Studentsenteret
HiBi arrangerer kanonballturnering på byLØRDAG. Ikke bare er det turnering, men det er arrangement for alle deltagere på Café Teknokrates på kvelden! Påmeldingsfrist 24. april, påmelding se www.hib.no

 

Utstilling: The Structure and Properties of Matter hos Hordaland kunstsenter på Klosteret
Gruppeutstilling med verk av Dominique Hurth, Jonas Ib F. H. Jensen, Ferdinand Krag, Learning Film Group (Ilya Budraitskis, Nikolay Oleynikov, Yevgeny Fiks, David Riff), Signe Lidén og Agnieszka Polska, kuratert av Frans Jacobi og Åse Løvgren.
Kl 12 – 18

Utstilling: Matt Bryans – «Lands» hos Hordaland kunstsenter på Klosteret
Matt Bryans’ utstilling Lands består i hovedsak av en installasjon av geværkolber som en gang tilhørte halvautomatiske rifler, maskingevær, haglegevær og luftgevær, som alle er funnet av kunstneren de seneste årene og her vist for første gang som en samling.
Kl 12 – 18

Rebusløype på Fløyen
På byLØRDAG kan du løse oppgaver i Fløyens spennende skoger. Rebusløypen går i terrenget, via utsiktspunkter og på stier du kanskje aldri før har vært. Opplevelsen tar ca. en time, og er samtidig en flott tur. Husk varme klær og gode sko, gjerne noe varmt i sekken. Oppgaveark får du i Fløibanens billettluke, turen kan du gå når det passer best for deg. Opplevelsen er gratis. 
Hele dagen

Brak Fagdag på Litteraturhuset
Vel møtt til en dag med kurs, presentasjoner, panelsamtaler og bransjetorg for alle aktører i musikkbransjen!
Fra kl 09.45

Les mer og se de beste tilbudene i byLØRDAG-avisen

Teater: Ronja Røvardotter på Den Nationale Scene
Ronja, dotter av røvarhøvdingen Mattis, og Birk, son av Mattis sin erkerival Borka, veks opp på kvar si side av Mattisskogen. Dei er hjartebarn i kvar sin respektive røvarklan, og livet er lett frem til den dagen dei finn ut kva som er forventa av dei etter kvart som dei veks opp. Ronja og Birk dragast mellom lojaliteten til foreldra sine, og ynsket om å bryte ned gamle skilje og leve eit anna liv. Dei inngår ein allianse som tvingar foreldra til å sjå med nye auge, både på barna sine og på kvarandre. Ronja Røvardotter er ei spenningsmetta og dramatisk historie som passar for barn frå 5 – 6 år og oppover. Audny Chris Holsen har regi – og skal saman med sitt komponist- og koreografteam (bl.a. frå Rabinowitz) skildrar familieforhold, venskap, kamp og overnaturlige fenomen. Dette er ei ny dramatisering av Magnus Lindman som fortel den kjente historia om Ronja og dei andre i Mattisskogen på ein annleis og eventyrleg måte. DNS.
Kl 15 – 17.30

Teater: Vakkert på Den Nationale Scene
Han, Ho og Dottera, reise heim på ferie til mor hans, som bur ved fjorden. Denne gongen har dei bestemt seg for å bli heile sommaren. Der møter dei den gamle Venen hans, som ikkje har kome seg ut av bygda, han bur enno heime hos mor si. Dei spelte i orkester saman i ungdommen og det var Venen som var kløpparen på gitar, men vi anar no at det er eit kunstnarsinn som held på å gå i frø. No ser dei fram til å friske opp att gamalt venskap og ta seg ein tur på fjorden, det seier dei i alle fall. Dottera forelskar seg i ein gut i bygda, dei svermar rundt naustet nede i fjøra. Der har også Mora og Venen stemnemøte, medan Han sit heime i hagen og klunkar på gitaren. Det er sommar og vakkert, men under idyllen ligg det ei stemning av oppbrot på mange plan og spenningar mellom dei ulike personane som ikkje berre er vakre. Mora prøver å halde i trådane, men ikkje alt lar seg styre dit ho vil. Brått vil ikkje Ho vere der lenger, dei vaksne drar, men jenta blir verande att i «sommaridyllen». DNS.
Kl 17

Teater: Privatliv på Den Nationale Scene
Skjebnen fører sammen de tidligere ektefellene, Amanda og Elyot, i tilstøtende hotellrom – med hver sin nybakte ektefelle på slep! Sammentreffet får selvsagt ringvirkninger. Ikke bare for de to som har levd sammen før, men også for deres nye livsledsagere. Må deres nye partnere, Victor og Cybil, vike for gammel kjærlighet, eller er det best å la ting forbli slik de er? Vi blir med fra karakterene første gang smilende titter ut og vinker fra sine respektive hotellbalkonger, til det hele glir over i et bohemsk kaos uten like i Amandas leilighet i Paris. Det blir en reise gjennom lidenskap og hat, ukvemsord og kjærtegn. Regissør Kjetil Bang-Hansens iscenesettelse av denne kjærlighetsgalskapen blir garantert en opplevelse for teatergjengere med sans for humor på scenen. DNS.
Kl 18

Scene: Spreafico/Eckly (No) – Catholic 1991 på Verftet USF
Catholic 1991 er en collage av bilder, sitater, dans, musikk, teater og ideer om det tyvende århundres slutt, om 90-tallet og den generasjonen som feiret sin ungdom disse årene. Allerede i 1991 hadde vi en idé om 80-tallet. Likevel, fjorten år etter hundreårs-jippoen har vi ennå ingen klar formening om 90-tallet. Årsaken er at ingen egentlig formet disse årene. Avslutningen av forrige århundre er fortsatt i en limbo.
Kl 19 – 20

Halvtimen på Det Akademiske Kvarter
Nytt konsept på Kvarteret for de som er litt eldre. Alle rettigheter, 20 års aldersgrense!
Kl 22.30

Stjernegulv på Det Akademiske Kvarter
Stjernegulv er stedet for deg som liker å danse men også syns det er hyggelig å sitte med gjengen i koselige sittegrupper og prate. Her finner du alt du liker ved Stjernesalen på dagtid pluss det du liker med utsteder på kveldstid! Musikken blir stort sett spilt av DJ’er. DJ’er som tidligere har spilt på Stjernegulv e