Lørdag 23. februar inntar Bondens marked Fisketorget fra kl 10 til kl 16. Her vil du finne fristende, gode og lokale råvarer. I Torghallens 1. etasje vil det være ekstra fokus på skrei og sløyekurs. Fisketorget holder åpent fra kl 07 til kl 16.45. Vis a vis Fisketorget finner du spesialforretningene Kvamme kolonial og fetevare og Strandkaien Fisk som også tilbyr førsteklasses matvarer, hver dag hele året.
Del denne artikkelen:
13. Mars 2013
Bondens marked Bondens marked vil være et regelmessig innslag på Fisketorget i 2013. Her vil du finne fristende, gode og lokale råvarer. Vi er stolt av å være det fylket i Norge som har flest småskala-produsenter innenfor havbruk og jordbruk. Om du er nysgjerrig på produkt og varer – spør selger, de er også mest sannsynlig produsent og kan fortelle om råvareopphav og historien bak produktene.
Torghandleren ønsker deg velkommen Hver dag møter du torghandleren på Fisketorget fra kl 07 til kl 16.45. Han eller hun har stått tidlig opp for å kunne by deg på det beste innen fisk, sjømat og skalldyr, lokalprodusert gardsmat, frukt, bær, grønnsaker og blomster/planter. Slå av en prat med torghandleren, og be gjerne om tips og råd – torghandlerne er her for deg!
Strandkaien Fisk og Kvamme Kolonial og Fetevarer Eirik Sundal hos Strandkaien Fisk har fagkunnskap og byr på et meget stort utvalg i fisk, skalldyr og alle slags godsaker fra havet, og hos Kvamme Kolonial & Fetevarer selges ferskt smør i løs vekt, og kaffe males etter ønske.
Kvamme Kolonial- og Fetevarer er en av de siste spesialabutikken i denne genre i Bergen nå. Slik var det nok ikke da Mons Kvamme fra Alversund startet opp forretningen i Torggården like ved Fisketoret i 1899. Da lå kolonial- og fetevareutsalgene tett langs bygatene, noe som også var tilfelle da Kvamme flyttet virksomheten inn på 36 rutemeter i Smørsgården på Strandkaien i 1930. I dag utvidet til 53 kvadrat i nabobygget Bjørnegården.
– Interessant å tenke på at det da lå seks slike forretninger på rekke og rad her i gaten og alle klarte seg bra ved å ha hver sin spesialitet, sier Einar Lauvås – før han igjen går bak sin disk. Denne gangen for å male en mark kaffibønner av godluktslaget til en av sine faste kunder.