OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Bergens musikalske skattkammer

I Nygårdsgaten og Håkonsgaten, infiltrert blant restauranter, klesbutikker og barer, ligger  Musikk-Miljø – Bergens kanskje best skjulte musikalske skattkammer.

Musikk-Miljø er Bergens musikalske skattkammet
 

I Nygårdsgaten og Håkonsgaten, infiltrert blant restauranter, klesbutikker og barer, ligger  Musikk-Miljø – Bergens kanskje best skjulte musikalske skattkammer.

I en oase av strenger, noter, ukuleler og trommer, finner du butikkens mest verdifulle attributter: de som jobber der. Personalet lever og ånder for musikken og innehar en kompetanse om instrumenter og noter som til og med Mozart ville misunt dem.


Butikken i Nygårdsgaten er landets mest spesialiserte slagverksbutikk.

Generasjoner med musikk i butikk

Til og med navnet til daglig leder på Musikk-Miljø, Tone-Renée Bjørkhaug Gjendemsjø, hinter om rene toner. Hun tar med Bergen By på en omvisning i butikken. Tilsynelatende er lokalene i Håkonsgaten intime og små, men under hovedrommet skjuler det seg mer – ja, nærmest et lite musikkmuseum.

– Vi har også et lydtett rom hvor kundene kan teste ut instrumenter uten å sjenere andre folk i butikken. Det hender rett som det er at våre faste kunder kommer innom for å øve også. Det er bare hyggelig, sier Tone-Renée.


Morgan-gitaren er en bestselger.

Butikken har alltid vært eid og drevet av familien Bjørkhaug og har i dag åtte fulltidsansatte. Alle har et brennende engasjement for musikk, og flere er utøvende musikere.  Tone-Renée spiller selv horn i Eikanger-Bjørsvik Musikklag, som ble fulgt i serien Korpsfiksert på NRK i 2013.

– Faren min, Haakon, startet butikken i 1987, og siden har så å si alle i familien vært engasjert eller ansatt her. Du møter gjerne tre generasjoner på jobb her samtidig, smiler Tone-Renée. 


Buffet klarinetter er blant de beste i verden.

Stort utvalg

– Hva finner man i butikkene deres?

– Vi er store på blåse,- streng- og perkusjonsinstrumenter. Lokalet i Nygårdsgaten er landets mest spesialiserte slagverksbutikk. Her i Håkonsgaten har vi blant annet gitarer, fioliner, ukuleler, klarinetter og masse blåseinstrumenter, i tillegg til et av de største noteutvalgene i landet. Musikk-Miljø har også et verksted i butikken, hvor vi kan utføre små og store reparasjoner av instrumenter. 


Ludwig trommer er en vinner blant perkusjonselskere.

– Hvem er kundene til Musikk-Miljø? 

– Alt og alle! Alt fra nybegynnere som ønsker å kjøpe sin første gitar og lærebok til profesjonelle musikere. Vi selger faktisk mye til barnehager også, spesielt ukuleler er populært der. Vi leverer alt av strenger til Bergen Filharmoniske Orkester.  

– Hva er bestselgerne deres? 

– Morgan-gitarene har alltid vært populære. De kommer i flere farger og er en ypperlig nybegynnergitar. Vi fører også Buffet-klarinetter, som er kjent for å være best i verden i sin sjanger. JP sine blåseinstrumenter selger vi også mye av. 


JP blåseinstrumenter er populære hos Musikk-Miljø.

Norgesmesterskap i brass band

Den 6. – 7. februar er det norgesmesterskap i brass band i Grieghallen. I den anledning har Musikk-Miljø utstilling i foajéen. De byr også på gode NM-tilbud. 

– Eikanger-Bjørsvik Musikklag skal være med i NM. Vi håper selvsagt å vinne!, sier Tone-Renée, før hun vennlig ekspederer neste kunde. 

Musikk-Miljø
Pro Perc